ŠTÍTEK: Pavel Dominik

Ilustrační foto
Břeclav - Už to nebude stejný Kocourkov jako loni. To v Břeclavi každou prázdninovou neděli jen nedaleko od sebe začínaly v podobném čase dvě konkurenční hudební akce. Letos se město s dalším organizátorem konečně dokázalo dohodnout. „Ustoupili jsme. Folklórní akce před kinem Koruna budeme pořádat v sobotu v podvečer. Nedělení odpoledne pak nabídne hudební program před kulturním domem," sdělil místostarosta Břeclavi Luboš Krátký (ODS).

Břeclavské novinky? Koloběžky, trička i Velkomoravské stezky

Břeclavsko
Pavel Dominik.
Břeclav – Kdo povede Pro Region v následujícím období? Tuto, ale i další otázky řešili na své výroční konferenci členové občanského sdružení, které v posledních třech letech působí v břeclavském zastupitelstvu v roli opozice.

Volebním lídrem Pro Regionu bude Dominik

Břeclavsko
Hra  Jak důležité je ho mít... ve Slováckém divadle v Uherském Hradišti.
Uherské Hradiště - Není nic horšího, než když divadlo musí měnit kvůli nepříjemným okolnostem program. Ale ještě horší situace nastává, když jsou divadelníci nuceni vymyslet nový název už zaběhnuté komedie. Přesně to teď usilovně řeší ve Slováckém divadle s titulem známým pod názvem Jak důležité je mít Filipa.

Divadlo mění název Jak důležité je mít Filipa

Volný čas
Oslavy sto let, které uplynuly od otevření první české měšťanské školy v Břeclavi a okolí, vyvrcholily sobotním dnem otevřených dveří.
Břeclav – Chodila sem moje matka, já, moje děti a teď i vnuk. Břeclavanka Hana Rechtigová si prohlíží pamětnické fotky. Hledá známé tváře. Je sobota dopoledne a břeclavská základní škola Kupkova se otevřela všem zájemcům. Oslavy sto let, které uplynuly od otevření první české měšťanské školy v Břeclavi a okolí, vrcholí.
8 fotografií

Základní škola Kupkova? Jožka Černý i dva reprezentanti

Břeclavsko
Oldřich Ryšavý
Břeclav – Nikoliv tři, pouze dvě pracovní pozice zastane od podzimu starosta Břeclavi Oldřich Ryšavý (ČSSD). Zůstane ve vedení města a ponechá si rovněž lékařskou praxi, po blížících se volbách ale skončí v křesle krajského radního.

Volby: Ryšavý jako krajský radní skončí

Břeclavsko
Lídr kandidátky KDU-ČSL Miloš Petrů při online rozhovoru.
Břeclav – Plat neuvolněného místostarosty Břeclavi Miloše Petrů (KDU – ČSL) se dostal do středu zájmu. Po kritice, kterou rozpoutal opoziční zastupitel Tomáš Mráz (Pro Region), uvedli zaměstnanci Ministerstva vnitra, že mzda Petrů je v pořádku. Je pouze v maximální možné výši, což schválili členové břeclavského zastupitelstva. Odměna by mohla být ještě o sedm korun vyšší.

Plat Petrů mohl být ještě o pár korun vyšší

Břeclavsko
Starosta Oldřich Ryšavý.
Břeclav – Vysoké starostovo vytížení je na úkor našeho města. Ale nechceme jej tlačit do kouta a dávat ultimáta. Jen opakovaně poukazujeme na neutěšený stav. Perspektiva pro Břeclav, coby člen břeclavské radniční koalice, také chce, aby první muž Břeclavi Oldřich Ryšavý nebyl starostou pouze po právní a formální stránce.

Koaliční sdružení hrozí starostovi. Je jen třetinový starosta, tvrdí

Břeclavsko
Černá komedie
Pardubice – Východočeské divadlo Pardubice dnes od devatenácti hodin uvede derniéru Shafferovy Černé komedie, kterou ve zbrusu novém překladu Pavla Dominika pohostinsky nazkoušel režisér Zdeněk Dušek. Inscenace měla premiéru 14. března 2009 a dosáhla úctyhodných sedmapadesáti repríz.
16 fotografií

Divadlo uvede derniéru Černé komedie

Volný čas
Bývalý starosta Břeclavi Dymo Piškula rozléval na vánočním jarmarku svařené víno.
Břeclav /REPORTÁŽ, FOTOGALERIE/ – Několik stánků na pěší zóně u gymnázia osvětlují tlumená světla. Hudbu přehlušují hlasy lidí. Je úterý podvečer a kvůli třídennímu státnímu smutku o den zkrácený jarmark v Břeclavi má před sebou poslední díl z předvánočního programu. Nakonec i se soubojem starostova a exstarostova svařáku.
5 fotografií

Bez politiky. Lidé se chtěli jen zahřát

Břeclavsko
Ilustrační foto
Břeclav – Boje na břeclavské radnici mezi koalicí a opozicí neustávají. Naopak. Nejčerstvěji se dotkly jmenování nového velitele tamní městské policie, kterým se měl stát jednatel Vodní záchranné služby Nové Mlýny Stanislav Hrdlička.

Břeclavští strážníci zůstali bez velitele

Zločiny a soudy
Oldřich Ryšavý.
Břeclav – Obracím se na vás jménem klubu zastupitelů za ODS, a to ve věci návrhu Jihomoravského kraje na optimalizaci škol, která se přímo dotýká břeclavského gymnázia a obchodní akademie. Tak začíná dopis, který v těchto dnech rozeslali zástupci břeclavské ODS všem tamním zastupitelům. Do desátého srpna totiž mohou lidé posílat ke slučování a rušení škol v kraji své připomínky.

Zastupitelé se za ekonomku rvou

Břeclavsko
Studenti si s dětmi mimo jiné četli vybrané knihy.
Opava – Před nedávnem se na třicet studentů Slezského gymnázia v Opavě vydalo na půdu o něco mladších „hledačů vzdělání“, na Základní školu Edvarda Beneše. V rámci akcí konaných v období Dne dětí si zde pro ně připravili velice zajímavý poučný i zábavný program.

Studenti Slezského gymnázia pobavili děti

Opavsko
Ilustrační foto
Břeclav – Ukázat a upozornit řidiče na to, jak se chovají na silnicích. To je už asi čtrnáct dní hlavním úkolem mobilní informační tabule, která stojí těsně před křižovatkou silnice vedoucí z Břeclavi do Hodonína. Umístila ji tam zdarma břeclavská společnost Stavba a údržba silnic, která se mimo jiné zabývá také bezpečnostní situací na Břeclavsku.

Tabule se na řidiče směje nebo mračí

Břeclavsko