ŠTÍTEK: ska

Nový kouč Dmitrije Jaškina na lavičce Petrohradu Roman Rotenberg.
Roční smlouva a výdelěk sahající pomalu až k třiceti milionům českých korun. Pro devětadvacetiletého útočníka s ruskými kořeny Dmitrije Jaškina je krok do opovrhované KHL vstupenkou do finančního ráje. Navíc když jde o podpis v nejbohatším klubu země, jehož lavičce velí od ledna letošního roku kontroverzní figurka syna ruského oligarchy Borise Rotenberga, blízkého přítele prezidenta Putina.

Kam mizí Jaškin? Šéfovat mu bude Putinův nohsled, který se považuje za Mourinha

Hokej
Swingový festival Jardy Marčíka v Týništi nad Orlicí.
Již 24. ročník Swingového festivalu Jardy Marčíka v Týništi nad Orlicí je za dveřmi. Letošní dvoudenní přehlídka, která začne 31. května bude mít již tradiční úvod v podobě swingového orchestru ZUŠ Týniště nad Orlicí. Bigbanďata pod vedením Jana Pírka zahájí oba dny festivalu a hudební příznivce určitě dobře naladí na další program.
22 fotografií

Na festival dorazí i Will Johns, synovec Erica Claptona

Volný čas
No Name.
Domažlice – Už poosmé proběhne v Domažlicích ve stejném termínu jako Chodské slavnosti festival Chodrockfest. Hudební fanoušci mohou opět zamířit do areálu jezdeckého klubu TJ Start.

Na Chodrockfest míří No Name i Mirai

Domažlicko
Simona Babčáková.
Náchod - Festival studentské tvořivosti, který byl založený jako pocta náchodskému rodákovi a spisovateli Josefu Škvoreckému, začíná v pondělí a potrvá až do pátku. Jednadvacátý ročník nabídne přehlídku v uměleckých oborech, jako jsou divadlo, literární tvorba, film, fotografie, v hudebních žánrech a výtvarné tvorbě.

Náchodská Prima sezóna začíná! Přijedou Kepka i Babčáková

Náchodsko
Ilustrační foto.
Moravský Krumlov – Od začátku března zahájilo krumlovské kulturní středisko předprodej lístků na festival Vrabčák, který se vrací do areálu Vrabčí hájek. „Hudební festival pod širým nebem se koná 11. května a ještě do konce dubna jsou lístky v předprodeji za zvýhodněnou cenu dvě stě korun. Na místě samotném pak přijdou na tři sta korun,“ sdělil ředitel krumlovského kulturního střediska Bořivoj Švéda. 

Přijede Hrůza i Slza. Lístky jsou už k prodeji

Volný čas
Amatérský hokej 2.kolo
Až závěrečné kolo nadstavbové části Zlínské amatérské hokejové ligy (ZAMHL) rozhodlo o složení dvojic pro zápasy o konečné celkové umístění v soutěži. Sezónu 2016/2017 amatérští hokejisté završí v pátek v podvečer duely o třetí místo a poté i o titul. Oba zápasy se odehrají na PSG aréně ve Zlíně.

Amatérské hokejisty ve Zlíně čeká vrchol sezóny

Hokej
Hokejový ART Napajedla. Ilustrační foto
Zlín - Hned v úvodním kole nadstavbové části Zlínské Amatérské hokejové ligy (ZAMHL), došlo ke kontumaci dvou zápasů. Nejprve se k pondělnímu zápasu skupiny B s otrokovickými Šneky nesešel k zápasu tým Rudých kohoutů , který tak připsal tři body bez boje otrokovickému týmu. O den později pak jeden z favoritů - malenovický Sharks , nechal kontumovat své utkání s vítězem základní části z Březnice.

Chřipka a sníh zkomplikovali malenovickým vstup do play off

Hokej
Tomáš Sedláček (Napajedla) před brankářem Rudých Kohoutů. Ilustrační foto.
Zlín - Základní část Zlínské amatérské hokejové ligy (ZAMHL) je již minulostí a na všechny týmy čeká nyní premiérová nadstavbová část. Soutěž se dle umístění rozdělila do tří skupin, přičemž vítězné týmy ze skupin A1 a A2 si na konci března zahrají o titul v takzvaném superfinále.

Amatérským hokejistům ve Zlíně začíná Play off

Hokej
Radost hráčů otrokovických Šneků po vstřelení branky. Ilustrační foto
Zlín - Osmé a deváté kolo Zlínské amatérské hokejové ligy ( ZAMHL) vyšlo parádně týmu otrokovických Šneků. Nejprve vyšli vítězně z vyrovnané partie proti trápícímu se napajedelskému PORRu a poté si v následujícím kole s chutí zastříleli do branky Rudých Kohoutů.

Šneci naskočili po přestřelce s PORRem na vítěznou vlnu

Hokej
Ilustrační foto  - Hráči Vizovic ( v modrém) před bránou otrokovického BUMu
Zlín - Obhájce titulu z předešlé sezóny Zlínské amatérské hokejové ligy ( ZAMHL) napajedelský SKA zůstává i po pátém kole jediným neporaženým týmem. Zatím posledním, kdo si na úřadujícím mistrovi vylámal zuby, byla zlínská Baťovka.

Obhájce titulu zůstává zatím stoprocentní

Hokej
Amatérský hokej 26. kolo
Zlín – Napajedelské SKA obhájilo loňské prvenství ve Zlínské amatérské hokejové lize (ZAMHL). Finiš ale nebyl jednoduchý, nejprve přišel šok, když nezvládlo zápas s otrokovickým BUMem. Následně s Otrokovickými favorit jasně zvítězil a kolo před koncem soutěže mohli Napajedelští odstartovat mistrovské oslavy.
9 fotografií

SKA slaví po roce opět titul

Hokej
Baťovka si vyšlápla na PORR, SKA jde odhodlaně za obhajobou titulu
Zlín - Čtyři kola před koncem zlínské amatérské hokejové ligy (ZAMHL) si i nadále drží obrovskou šanci na obhajobu titulu hráči SKA Napajedla. K potvrzení prvního místa jim schází vyhrát ještě dva zápasy s předpokladem, že nejbližší soupeř z Březnice alespoň jedenkrát klopýtne. V rámci třiadvacátého kola si další cenný skalp připsala Baťovka, která si smlsla na napajedelském PORRu.
20 fotografií

Baťovka si vyšlápla na PORR, SKA jde odhodlaně za obhajobou titulu

Hokej
Amatérský hokej
Zlín - Po vánoční přestávce se opět rozeběhla krajská hokejová soutěž Zlínská amatérská hokejová liga (ZAMHL). Pro obhájce titulu napajedelský SKA však vstup do sezóny nebyl příliš podařený a rychle na něj bude chtít zapomenout. V úvodním zápase nového roku totiž lídr tabulky podlehl nečekaně Baťovce 3:5 a závěrečnou třetinu soutěže nezačal vůbec dobře.

Baťovka nečekaně obrala lídra o body

Hokej
Březnice (v bílém) - Sharks Malenovice (černá)
Zlín – První letošní otrokovické derby v rámci 6. kola Zlínské amatérské hokejové ligy (ZAMHL) ovládl B.U.M. ,,Potřebovali jsme se herně zvednout, což se nám naštěstí se Šneky podařilo. Úvod byl ovšem hodně opatrný a houževnatý soupeř předváděl sympatický výkon. Naštěstí první branka v úvodu druhé třetiny nás uklidnila a otěže zápasu jsme převzali postupně do svých rukou," oddechl si po vyhraném zápase kapitán BUMu Jakub Štětkář.
18 fotografií

Otrokovické derby lépe zvládl B.U.M.

Hokej
Puk ZAMHL. Ilustrační foto
Zlín – Úvodní dvě kola mají za sebou účastníci krajské hokejové soutěže Zlínské amatérské hokejové ligy (ZAMHL). V roli obhájce titulu vstupuje do soutěže napajedelský SKA, ovšem nečeká jej rozhodně lehká sezóna. Na přední umístění si totiž brousí zuby i další týmy, jako například Vizovice, malenovický Sharks, či předloňský mistr z Březnice.

Amatéři zahájili hokejovou sezónu, titul obhajuje SKA

Hokej
Hokejisté Petrohradu Jimmie Ericsson (vlevo) a Ilja Kovalčuk.
Petrohrad - Andrej Nazarov, který nedávno převzal v Kontinentální hokejové lize mocný Petrohrad, má v novém působišti první problém. Kontroverzní kouč s řadou skandálů na kontě údajně zbil týmového lékaře Jegora Kozlova. Odborník s vizitkou nejlepšího klubového lékaře minulého ročníku KHL skončil v nemocnici.

Výpověď na ruský způsob? Bouřlivák Nazarov v Petrohradu zbil lékaře

Hokej
Hokejový trenér Vjačeslav Bykov.
Petrohrad - U hokejistů Petrohradu skončil trenér Vjačeslav Bykov, který letos s týmem vybojoval Gagarinův pohár. Šampion Kontinentální ligy na svém webu uvedl, že bývalý kouč ruské reprezentace se rozhodl odejít z rodinných důvodů. S Bykovem opustil mužstvo SKA i jeho asistent Igor Zacharkin.

Překvapení u mistrovského Petrohradu. Končí kouč Bykov. Co se stalo?

Hokej
Matěj Homola z kapely Wohnout
Výrava /SOUTĚŽ DENÍKU/ - Oblíbený letní parket Výrava rozjíždí letošní sezonu. A to ve velkém stylu. Už tento pátek podium zaplní kapely MIG 21, Wohnout a Band-a-SKA. Vstupenky stále ještě zakoupíte on-line a také ve vybraných informačních centrech. A nebo o ně můžete soutěžit s Deníkem.

Wohnouti i MIG 21 potěší své fanoušky v pátek na Výravě

Hradecko
Ilustrační foto.
Dolní Újezd – /SOUTĚŽ/ V sobotu 23. května se v sokolovně v obci u Litomyšle uskuteční třetí ročník oblíbeného hudebního festivalu s názvem Rufusiáda.

Rufusiáda už klepe na dveře

Volný čas
Ilustrační foto
Radvanice - Spolek VOX Radvanice podporuje kulturní, společenský, sportovní a jiný obecně prospěšný rozvoj nejen v domovské obci, ale i v okolních obcích Jestřebích hor. Spolek je neziskový a byl založen na podzim roku 2014.

SOUTĚŽ: Radvanický spolek VOX obohacuje život

Krkonoše