ŠTÍTEK: srdce

Sladké Vánoce v Kutné Hoře.
Kutná Hora /FOTOGALERIE/ - Cukrářskými slavnostmi ožije v sobotu 8. prosince Kutná Hora. Jejich zimní varianta - Sladké Vánoce - láká i letos na sladkou ochutnávkovou stezku po historickém centru Kutné Hory. Do Sladkých Vánoc se zapojilo 23 místních kaváren, cukráren, čokoládoven, pekáren a restaurací.
90 fotografií

Sladké Vánoce v Kutné Hoře se blíží

Volný čas
Lubomír Kostelka oslavil v březnu 2017 devadesáté narozeniny.
Kamberk - Poslední rozloučení s hercem Lubomírem Kostelkou, který zemřel ve středu 28. listopadu na selhání srdce v pražské motolské nemocnici, se uskuteční v sobotu 8. prosince ve 14 hodin v kostele sv. Martina v Kamberku. Právě v této obci kousek od Vlašimi známý herec nabíral energii a v posledních létech také trvale žil.

S Lubomírem Kostelkou se veřejnost rozloučí v sobotu 8. prosince

Benešovsko
FK Mladá Boleslav - MFK Karviná.
Mladá Boleslav /FOTOGALERIE/ – První prosincový den do promrzlé a mlhou zahalené Boleslavi přijeli fotbalisté Karviné, aby tu sehráli utkání 17. kola FORTUNA:LIGY. Domácí byli od začátku mírně lepší a potvrdili to ve 12. minutě, kdy se po centru z pravé strany prosadil Tomáš Ladra. Po poločase se ale Karviná zvedla a vytěžila vyrovnání na 1:1, v 56. minutě skóroval Vojtěch Smrž. I přes závěrečnou snahu Boleslavi už zápas tímto stavem skončil.
29 fotografií

Boleslav doma jenom remizovala s posledním

FORTUNA:LIGA
Návrat Tomáše Plekance na kladenský led
Kladno – Tady jsi doma, díky Tome, srdce vítězí! Transparent fanoušků mluvil jasně. Návrat Tomáše Plekance do kladenského dresu však oslavil v sobotu chvíli po čtvrté hodině  plný zimní stadion. A oslavil i vítězství 4:2 nad Litoměřice, hlavní hvězda večera otevřela skóre. 
53 fotografií

VIDEO: Triumfální návrat Cézara Plekance

Hokej
Ilustrační foto
Písek – Adventní věnce, svícny, ozdoby, malované perníčky i obrázky – to všechno je na benefiční výstavě otevřené ve středu 27. prosince ve foyer kina Portyč.

Lidé otevřeli srdce i peněženky

Písecko
Kristián Lunter
Zvolen, Brno - Obrovská tragédie zasáhla slovenský hokej. V pouhých jedenadvaceti letech zemřel hokejový reprezentant Kristián Lunter. „Obrovská tragédie zasáhla zvolenskou hokejovou rodinu. V neděli večer ji nečekaně navždy opustil Kristián Lunter, odchovanec našeho klubu a v aktuální sezoně hráč prvoligového Prešova. Vyhasl život šikovného mladého chlapce, dobrého spoluhráče a hlavně přítele. Všem pozůstalým tímto vyjadřujeme hlubokou upřímnou soustrast. Kiko, odpočívej v pokoji,“ stojí v prohlášení HKM Zvolen na jeho facebookové stránce.

Zemřel Kristián Lunter. Mladík, který hrál za Kometu

Hokej
Karvinští farníci si prohlédli největší zvon na světě, který odlili zvonaři v polském Krakově.
/FOTOGALERIE/ Zážitek, na který se nezapomíná, ještě stále vstřebává skupina farníků z Karviné. Od minulého týdne mohou směle říkat „vyvolení“, neboť jako jedni z mála lidí mohli na vlastní oči a zblízka vidět obrovský kostelní zvon, který vyrobili zvonaři v polském Krakově pro novou katedrálu v brazilském poutním místě Boha Otce Věčného.  
9 fotografií

Farníci oněměli úžasem. Spatřili největší zvon na světě

Karvinsko
Bezobalový obchod Statek na Rynku v Pašince u Kolína nabízí své produkty ve skleněných nádobách.
Kolínsko /FOTOGALERIE/ - Všudypřítomný odpad ničící zemský ekosystém, mořská zvířata zamotaná v plastu, tisíce plastových mikročástic poletujících vzduchem. Abnormální množství plastů a odpadů na planetě Zemi je v poslední době čím dál více diskutované téma. Podle Organizace spojených národů (OSN) se jedná o enviromentální katastrofu. Na tu se už snaží reagovat řada lidí i lokálně.
4 fotografie

Bezobalové nakupování funguje i na Kolínsku

Kolínsko
Jaromír Jágr potvrdil novou posilu Kladna, Tomáše Plekance. Ten bude zároveň hostovat v dresu Komety Brno
Kladno /FOTOGALERIE/ – Fanoušci několika českých klubů na jeho rozhodnutí čekali s větší či menší nadějí. Nakonec skvělý český hokejista Tomáš Plekanec tolik nepřekvapil, upsal se do konce sezony mateřskému Kladnu a pokusí se ho dostat zpátky mezi českou elitu. Radují se také v Brně, která někdejšího slavného kapitána reprezentace získala na střídavý start.
13 fotografií

Plekanec rozhodl srdcem. Hrát bude za Kladno, pomůže i Kometě

Hokej