ŠTÍTEK: srdce

Jaroslav Blažek
Mestec Králové - „S lítostí v srdcích oznamujeme, že nás navždy opustil kamarád a hráč našeho klubu SK Městec Králové Jaroslav Blažek,“ přišla hrůzná zpráva z fotbalového klubu SK Městec Králové. 

Odešel mladý fotbalista Blažek

Okresy
Vernisáž výstavy Romeo a Juliet se uskutečnila v úterý vpodvečer v brněnské kavárně Era.
Brno /VIDEO/ - Slavnou balkonovou scénu z dramatu Williama Shakespeara Romeo a Julie si vybrali Tereza Holá a Hynek Skoták jako předlohu pro společné sochařské dílo, které představili na úterní podvečerní vernisáži nové výstavy ve dvoře brněnské kavárny Era. Dva obří anatomické modely srdce tvořili umělci asi čtvrt roku. „Tuto instalaci jsme vytvářeli přímo na míru tomuto prostoru,“ poodhalila Tereza Holá.
10 fotografií

Slavná balkónová scéna z Romea a Julie pobrněnsku? Dvě obří spojená srdce

Brněnsko
Michal Pavlíček při fotografování pro Deník 1. dubna v Praze.
/ROZHOVOR/ Kytarista Michal Pavlíček má novou autorskou desku. Jmenuje se po muzikantsku Pošli to tam! Obal zdobí havlovské srdce, na albu se mezi instrumentálními skladbami ozývají výrazné (nejen) rockové hlasy. Tu Richarda Müllera, jindy Vlasty Třešňáka nebo Moniky Načevy. Vytížený hudebník se však už zase poohlíží po další práci. 
13 fotografií

Kytarista Michal Pavlíček: Děsím se téhle nové svaté války

Hudba
Martin Macík se zúčastnil 54. ročníku Rallye Šumava Klatovy. Závodil v Traktoru.
Klatovy – Na své soupeře v 54. ročníku Rallye Šumava Klatovy podle očekávání nestačil. Martin Macík však se svým traktorem na sebe upoutal veškerou pozornost. Nejen, že pobavil, ale získal si i srdce drtivé většiny diváků. Přestože, jak sám přiznal, šlo hlavně o zábavu, odnesl si zpoza volantu netypického závodního stroje cenné poznatky, které hodlá zužitkovat i ve svém kamionu.
4 fotografie

Macík neudělal díru do světa, ale získal si srdce fanoušků

Ostatní sporty
V rámci mezinárodní vědecké konference představila pražská Vysoká škola kreativní komunikace manifest za vyšší podporu kreativních odvětví v Česku.
V rámci mezinárodní vědecké konference představila pražská Vysoká škola kreativní komunikace manifest za vyšší podporu kreativních odvětví v Česku. Ten iniciovali studenti a pedagogové zmíněné školy. Za cíl si klade to, aby si lidé dokázali představit, že mnohé obory, jejichž základem je lidská kreativita, znamenají perspektivu práce nejen pro ekonomiku, ale i pro jejich děti. Hovoří se přitom o architektuře, designu, software, herním průmyslu, reklamě, filmové a televizní tvorbě.

Nechceme být montovnou Evropy, ale jejím kreativním srdcem

Česko
Fotografie z hradního archivu ukazují stav po ničivých úmyslných požárech i to, jak Bedřich Loos se stovkami dobrovolníků vrací hrad do života.
Hřebeny - Když jsem na konci osmdesátých let minulého století psala seminární práci na téma stav kulturních památek na Sokolovsku a zavítala na hrad Hartenberg v Hřebenech, byl to hodně smutný pohled na spáleniště a zbytky něčeho, co bývalo hradem. Když mě sem po téměř třiceti letech zavály pracovní povinnosti, nevěřila jsem svým očím, kolik práce se tu za ta léta udělalo. Tím, kdo se rozhodl hrad vzkřísit, je Bedřich Loos, který se od roku 1997 s pomocí stovek dobrovolníků z celého světa snaží o obnovu úmyslně vypáleného hradu.
26 fotografií

Je to Srdcař. Své srdce dal Bedřich Loos Hartenbergu

Sokolovsko
Ilustrační foto
Opavská Čajovna Harmonie přivítá ve čtvrtek 25. dubna od 19. hodin zdatného cyklistu Ivo Weignera. Ten posluchače provede slovem i obrazem nejzajímavějšími místy Černé Hory, které objevoval sám se svým kolem.

TIP Deníku: Na kole srdcem Balkánu

Volný čas
Na snímku je liberecký hokejista Ladislav Šmíd.
Liberec /ROZHOVOR/ – Bílí Tygři vyrovnali stav finálové série na 1:1. A nešlo o žádnou náhodu, na ledě předvedli oproti prvnímu zápasu rozdílný výkon a diktovali tempo hry. Oceláři hrozili především z přesilových her, které domácí s vypětím sil a výborným Romanem Willem v zádech ubránili. „Po prvním zápase přišel dlouhý pohovor hlavně ze strany Martina Ševce. On ví, co obnáší vyhrát ve finále. Každý se podíval do zrcadla a vzal si jeho slova k srdci,“ přiznal zkušený bek Ladislav Šmíd.

Hokejista Šmíd: Druhý zápas? Energie v kabině byla jiná

Hokej
Požár katedrály Notre-Dame
Zkázu katedrály Notre-Dame v Paříži sledovují v dnešních dnech miliony lidí na světě i v České republice. Středoškolský smíšený sbor Puellae et Pueri z Nového Jičína se v současné době nachází v Paříži. Do ní jeho členky a členové odletěli za účelem koncertovat a hlavně poznat její krásy. Tu největší a nejslavnější, katedrálu Notre-Dame měl sbor na programu hned v pondělí 15. dubna.
12 fotografií

Když Francii hoří srdce. V den požáru v Notre-Dame zpíval i sbor z Nového Jičína

Svět
Novojičínský pěvecký sbor Puellae et Pueri se několik hodin před zničujícím požárem před katedrálou Notre-Dame fotil.
Paříž, Nový Jičín – Zkázu katedrály Notre-Dame v Paříži sledují miliony lidí na světě i v České republice. Středoškolský smíšený sbor Puellae et Pueri z Nového Jičína se v současné době nachází v Paříži. Do ní jeho členky a členové odletěli za účelem koncertovat a hlavně poznat její krásy. Tu největší a nejslavnější, katedrálu Notre-Dame měl sbor na programu hned v pondělí 15. dubna.
18 fotografií

Když Francouzům hoří srdce. V den požáru tam zpíval sbor z Nového Jičína

Novojičínsko
Ilustrační foto.
Studénka – Na pohádku O křišťálovém srdci se mohou těšit zejména děti ze Studénky. V Dělnickém domě ve Studénce mohou v sobotu 13. dubna vidět pohádku, která je vtáhne do věčného souboje mezi dobrem a zlem, kdy dobro nakonec vítězí i v tomto příběhu.

TIP Deníku: Sobota bude patřit dětem

Volný čas
Zástupci církve, města i státu uctili ve Vídni památku Rudolfa Jana. Připomněli 200 let od zvolení habsburského prince do čela olomoucké arcidiecéze.
FOTOGALERIE / Modlitbou a položením kytic k rakvi kardinála Rudolfa Jana si olomoucký arcibiskup Jan Graubner, ostravsko-opavský biskup František Václav Lobkowicz a představitelé veřejného života připomněli letošní výročí – dvě století od zvolení habsburského prince do čela olomoucké arcidiecéze.
5 fotografií

Ve Vídni uctili olomouckého arcibiskupa Rudolfa Jana

Olomoucko
Šperk Srdce oceánu mohli z ledové kostky lidé získat na náměstí Svobody v Brně.
Brno – O Srdce oceánu, slavný šperk z filmu Titanic, mohli Brňané zabojovat ve čtvrtek dopoledne na náměstí Svobody při speciální akci. „Komu se podaří z ledu Srdce oceánu vyndat, tomu bude patřit,“ lákal kolemjdoucí kapitán Titaniku. S prázdnou neodešli ani ti, kteří náhrdelník nezískali. Odnést si mohli vstupenky na výstavu Titanic, která v Brně probíhá až do devatenáctého května.
31 fotografií

Slavný šperk z Titaniku? Do ledu se dobývali klíči, šroubováky nebo kladivem

Brněnsko
Ilustrační foto
Příbram – Velký kámen ze srdce, alespoň prozatím, spadl všem hráčům Spartaku Příbram, kteří ve velmi důležitém souboji o záchranu v krajském přeboru dokázali otočit nepříznivě se vyvíjející utkání proti poslednímu Libušínu a vydřeli dva body za vítězství 2:1 v penaltovém rozstřelu.

Spartak zachránil dva body

Kraje
Lesní studánka.
Mladé Bříště /FOTO/ – Milovníci přírody na Vysočině nebudou po dvanácti letech hledat nejkrásnější studánku v regionu. Organizátoři ankety ze spolku Občanské sdružení Zelené srdce, který má sídlo v Mladých Bříštích nedaleko Humpolce, se rozhodli letos anketu nevyhlašovat a zkusit propříště vymyslet formát, který by veřejnost lépe a efektivněji oslovoval.
10 fotografií

Studánka Vysočiny si dává pauzu, vyhlašovatel ankety myslí na její modernizaci

Pelhřimovsko
Ilustrační foto
Rvalo mi to srdce, vzpomíná na dobu před čtyřmi lety Magdaléna Čížková. Její dcera Markétka byla dlouho vysněným dítětem, které dělalo rodině původně jen samou radost. Zvládala první slova, vesele ukazovala předměty, rozpoznávala zvířátka. Jenomže pak přišel zlom. „Najednou jako by nám oslepla a ohluchla,“ popisuje maminka.
18 fotografií

Každé 59. dítě má autismus, Česko potřebuje psychiatry

Zdraví