ŠTÍTEK: srdce

Letos je otisk razítka ve tvaru lidských dlaní svírajících srdce - uvnitř srdce najdete datum 14. února 2019, nad srdcem pak název obce – Milostín. Autorem návrhu je Eva Hašková.
Milostín – Stejně jako v předchozích letech, tak i letos připravila Česká pošta ke svátku svatého Valentýna příležitostné razítko. Až do 14. února můžete v Milostíně získat na valentýnské přání unikátní otisk razítka pro zamilované. Denně jich tu orazítkují stovky.

V Milostíně orazítkují valentýnku speciálním razítkem

Rakovnicko
Příznivci bojových umění pomohli dvěma dětem s handicapem částkou více než čtvrt milionu korun.
Nymburk, Poděbrady - Celkem 260 tisíc korun se podařilo shromáždit díky sbírce organizované MMA Poděbrady, sdružení, které se věnuje bojovým sportům. Částka podpoří dvě děti – osmiletého Vojtu s dětskou mozkovou obrnou a o rok mladší Barborku, která má kombinované postižení. Sbírka byla slavnostně zakončena během galavečera bojových umění GCF 47 v Nymburce.

Bojovníci podpořili 260 tisíci dvě děti s handicapem

Nymbursko
Ilustrační snímek.
Karvinsko – Smog. Jedenz důvodů, kvůli kterým se lidé stěhují z regionu pod hory či úplně mimo kraj. Zvýšené hodnoty smogu moravskoslezský region opět dusily také před několika dny. Jak říkají odborníci, smog se ale vyskytuje i na horách, i když v mnohem menších hodnotách. Důležitou prevencí a obranou je tak i celkově zdravý životní styl.
12 fotografií

Když řádí zabiják smog

Karvinsko
Hokejbalisté, kteří v druhé polovině 90. let hráli Rakovnickou hokejbalovou ligu, se opět sešli ve sportovní hale, aby pomohli potřebným.
Rakovník /FOTOGALERIE/ – Že mají hokejbalisté dobré srdce, se přesvědčili rakovničtí fanoušci této jinak tvrdé hry již potřetí. Multi charitativní akce Retro hokejbal pomáhá, kterou pořádá předseda rakovnického hokejbalového klubu Miroslav Tlustý, opravdu pomohla. Dohromady se pro nemocnou Aničku, Domov Na Zátiší a Dětský domov Nové Strašecí vybrala skvělá částka 63 332 korun.
92 fotografií

Retro hokejbalisté pomohli rekordní částkou

Ostatní sporty
Oblastní ředitel ZZS KHK vyjádřil poděkování strážníkům Jaroslavu Matouškovi, Davidu Špičkovi a Davidu Bydžovskému za poskytnutí první pomoci a zdůraznil, že jejich postup na místě byl zásadní pro záchranu života.
Hradec Králové - Strážníci hradecké městské policie přijali ve čtvrtek krátce před půl desátou výzvu Kiss Sharp pro First Respodery. Okamžitě proto nasedli do služebního vozidla, v jehož vybavení je i automatický externí defibrilátor (AED).

Strážníci zachránili muži život elektrickým výbojem

Nehody
V neděli se rozjede play-off Krajské ligy Pardubicka, v prvním kole na sebe narazí okresní rivalové -. Světlá nad Sázavou a Chotěboř.
Světlá nad Sázavou, Chotěboř – V neděli se naplno rozjede play-off Krajské hokejové ligy. Hned první kolo svede dohromady zajímavou dvojici – okresní derby mezi Světlou nad Sázavou a Chotěboří. První zápas je na programu už tuto neděli od 17 hodin na ledě Sklářů.

Ve Světlé a v Chotěboři se chystají na hokejovou bitvu o postup

Hokej
Český fotograf Kamil Herák nafotil zápasy ligy amerického fotbalu NFL
/FOTOGALERIE/ O svém snu má jasno. „Rád bych jednou fotil Super Bowl,“ vypálí bez přípravy Kamil Herák. Utopie? Nenechte se mýlit, 46letý inženýr ekonomie s dlouhodobou praxí v bankovnictví má s nejprestižnější ligou amerického fotbalu (NFL) své zkušenosti. Naposledy se pohyboval po hřišti při semifinále mezi Los Angeles Rams a New Orleans Saints. Jediná vada na kráse? „Postoupili Rams,“ ušklíbne se. Jeho srdce bije pro Saints.      
22 fotografií

Český fotograf na zápasech amerického fotbalu. Jsou to šachy s lidmi, vypráví

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Příčinou úmrtí poloviny diabetiků je onemocnění srdce. Cukrovka zvyšuje pětkrát riziko srdečního selhání, častěji jim hrozí i cévní mozková příhoda, lidově mrtvice. Informace dnes zazněly na tiskové konferenci k srdečnímu selhání u diabetiků. Cukrovkou v Česku trpí téměř milion lidí, každoročně jich přibývá kolem 3000. Většina pacientů má diabetes druhého typu, který se rozvine vlivem nezdravého životního stylu.
9 fotografií

Diabetiky ohrožuje onemocnění srdce. Polovina z nich mu podlehne

Zdraví
Ilustrační foto
Podlesí – Fotbalisté týmu Kovohutě Podlesí, kteří se po podzimní části nachází na šestém místě I. A třídy, včera zahájili přípravu na jarní část soutěže. Jejich první trénink vedl staronový trenér Josef Blažek, který se k mužstvu vrátil po půlroční přestávce, když nahradil Ivana Pihávka, jenž odešel do divizní Hostouně.

Blažek se v Podlesí znovu ujal kormidla. Cílem je první šestka

Kraje
Velká hokejová oslava v Kladně vypukne v sobotu už v 15:45 hodin.
Kladno - Hokejové Kladno se chystá na velkou oslavu. V rámci sobotního magnetu Chance ligy s Českými Budějovice si klub připomene velké výročí - 60 let od historicky prvního českého mistrovského titulu pro Kladno.

Velká hokejová oslava vypukne v sobotu dříve

Hokej
Výběr středočeských hokejistů získal na MČR krajů bronz
Střední Čechy - Krajské výběry hokejistů do patnácti let v uplynulém týdnu zápolily na západě Čech o titul v mládežnickém mistrovství republiky. Středočeská reprezentace našla během čtyřdenního programu v karlovarské KV Areně jediného přemožitele v sedmi zápasech a obsadila konečné třetí místo. Porážka s později stříbrným Libercem (3:7) poslala hráče ze srdce Čech na druhé místo skupiny a tedy do závěrečného boje o bronz.

Hokejové naděje kraje mají bronz

Hokej
Talk show takzvaně naostro na prknech Divadla Na Kovárně v Poděbradech.
Poděbrady - V poděbradském Divadle na Kovárně se uskutečnil zajímavý pokus. Všichni protagonisté se totiž sešli poprvé teprve na pódiu. Známý spisovatel Josef Formánek obýval křeslo a vítal hosty, kteří u jeho domu (bytu) zazvonili. Přivítal tak oblíbeného herce Jana Budaře, Sáru Ptáčkovou, která představení Srdce jako klíč iniciovala, či zpěvačku Kláru Modrou (dříve Létající koberec).
13 fotografií

OBRAZEM: Formánek přivítal v Poděbradech vzácné hosty

Volný čas
Operace srdce - Ilustrační foto
Čeští lékaři transplantovali za 35 let přes 1770 srdcí. Více než 1100 z nich má na kontě pražský Institut klinické a experimentální medicína (IKEM) a kolem 600 brněnské Centrum kardiovaskulární a transplantační chirurgie. V IKEM se navíc 31. ledna 1984 odehrála vůbec první operace srdce v tehdejší východní Evropě. Asi 40 procent pacientů se v současné dočká nového orgánu díky mechanické srdeční podpoře, dříve jich téměř třetina na čekací listině zemřela.

Život jako dar. V Česku se uskuteční desítky transplantací srdce ročně

Zdraví
Luboš Palata
Kdyby se prezident Miloš Zeman vzmužil k cestě do Kyjeva, vzal bych ho sem, do srdce města. Na zdi u chrámu svaté Sofie je pamětní deska, která připomíná Českou družinu, první jednotku našich legií, která tu v roce 1914 složila přísahu a šla bojovat za vznik Československa. A pak bych ho přivedl k Chrámu svatého Michala na protější straně náměstí.

Glosa Luboše Palaty: Demokratická Ukrajina je spojenec

Komentáře