ŠTÍTEK: srdce

Korunovace švihovských mistrů.
Klatovsko – Obrovský úspěch mladých basketbalistů a basketbalistek z Klatovska, kteří v barvách New York Knicks reprezentovali Základní školu Švihov ve třetím ročníku školní basketbalové soutěže Jr. NBA.

ZŠ Švihov vyhrála Jr. NBA

Klatovsko
Pavel Bohun
Přestože doba adventní ještě není časem určeným pro zpěv koled, poněvadž ten nastává až s příchodem Vánoc po štědrém dnu, moc rád se i s předstihem stávám součástí celorepublikového pěveckého sboru při akci Česko zpívá koledy.

Koledovat o adventu? Není lepší nápad

Názory z regionu
Z oceňování dobročinnosti, pomoci a filantropie v Pardubickém kraji.
Pardubický kraj, Orlickoústecko - V Pardubicích se rozdávaly ceny za dobročinnost a filantropii, které jsou udělovány dobrovolníkům, neziskovým organizacím i firmám.

Ocenili dobrodince

Orlicko
Chvíle slávy na klinice v Linci.
Linec – S úžasnou zprávou přišel úterní deník OÖN. Lékaři kliniky linecké Keplerovy univerzity voperovali – podle jejich informací poprvé na světě – do srdce dítěte několik dnů před narozením malý stent.

Malý zázrak sousedů chirurgů

Z okolí
Senior asistent Deníku Vladislav Hlaváček
Pardubice – Senior asistentem Pardubického deníku se tentokrát stal Vladislav Hlaváček z Pardubic. Pro fotografa Tomáše Kubelku si připravil dvě otázky.

Senior se ptá fotografa

Pardubicko
Kanonýr Písku Jan Sýbek patří ve druhé lize k nejproduktivnějším hokejistům soutěže.
Písek /ROZHOVOR/ – Hokejistům Písku se v poslední době daří. V sobotu sice prohráli na ledě Orlové 6:4, doufejme ale, že porážka nenaruší herní pohodu, do které se písecký tým v posledních týdnech dostal.

Jan Sýbek: Celá naše lajna šlape

Hokej
Hrajeme spolu za Pardubice, 8.12.2018
Pardubice - Ačkoliv ulice ještě nejsou zasněženy, vánoční čas pomalu přichází do Pardubic. Důkazem toho je prosincový projekt Hrajeme spolu za Pardubice, který pojí síly pardubického basketbalového klubu BK JIP Pardubice a Komorní filharmonie Pardubice. Jak vypadal letošní pátý ročník, jež se konal tuto sobotu? To přiblíží reportáž spolupracovnice Deníku Terezy Čaladi.
4 fotografie

Basketbalový zápas Pardubice versus Nymburk vyhrála filharmonie

Pardubicko
Čtvrtfinále Poháru FAČR ve futsalu 2018. Sparta Praha porazila ve Zruči nad Sázavou Olympik Mělník.
Mělník - Futsalový Mělník je na nohou! Hráčům Olympiku se v utkání desátého dějství Varta ligy povedlo zdánlivě nemožné - otočit zápas s pražskou Spartou. Jednoho z nejvážnějších aspirantů na přerušení chrudimské nadvládly domácí porazili před zaplněnou halou 7:5. V tabulce se mu přiblížili na pouhé tři body.

Sladká pomsta Olympiku. V lize si Spartu senzačně podal

Ostatní sporty
Ilustrační foto.
Slatiňany – V období Vánoc a přelomu roku dopřávají mnozí více jídla nejen sobě, ale také svým zvířecím mazlíčkům. Jak ale připomíná veterinární lékař Ivan Jeník, jídlo určené lidem ještě nemusí být vhodné pro jejich čtyřnohé kamarády.

VETERINÁŘ: Mnohé vánoční dobroty psům neprospívají

Chrudimsko
Dlouhé řady čekajících vozů v Hovězí se snad už staly minulostí. Ilustrační foto.
Práce na významné silniční stavbě v Hovězí, která komplikovala dopravu zejména posledních sedm měsíců, skončily. Stály více než pětadvacet milionů korun. To je jen zlomek z celkové částky 674 milionů korun, které už Ředitelství silnic Zlínského kraje (ŘSZK) za podpory evropských peněz do průtahu celým Horním Vsackem investovalo.

Hověžanům spadl kámen ze srdce. Opravy cesty i nový rondel jsou hotové

Valašsko
Filip Rada.
Jestlipak víte, který tým FORTUNA:LIGY má aktuálně nejneprostupnější obranu? Vedoucí Slavia? Samá voda. Obhájci titulu z Plzně? Kdepak. Mužstvem s nejlepší defenzivou, které neinkasovalo už 274 minut, je předposlední Dukla. Svou sérii se Pražané pokusí protáhnout dnes od 18 hodin, kdy přivítají Příbram.
4 fotografie

Duklu táhne obrana. Je to o pracovitosti, líčí Rada

FORTUNA:LIGA