ŠTÍTEK: srdce

Ilustrační foto.
Karlovy Vary – Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání třiačtyřicetiletého muže z Ostrova, který si pro krádež vybral garáž v Karlových Varech.

Vloupal se do garáže

Zločiny a soudy
Kateřina Perknerová.
Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten učí. Tohle uštěpačné heslo rozšiřují většinou lidé, kteří mají pocit, že školy ovládají hysterické pedagožky, jejichž životní náplní je buzerovat žactvo a užívat si dvouměsíční prázdniny.

Glosa Kateřiny Perknerové: Učí. Umí to?

Komentáře
Adolf Langer, ředitel HZS Teplice.
Teplice – Už přes třicet let působí na stanici hasičů v Teplicích Adolf Langer. To, že svůj život zasvětí záchraně lidí a jejich obydlí při požárech, věděl už jako malý kluk, když první zkušenosti získával v Bohosudově u tamní dobrovolné jednotky. Vyučil se automechanikem, později přešel na teplickou strojní průmyslovku. Vysokoškolské vzdělání na VŠB Ostrava se zaměřením na požární ochranu dokončil až při zaměstnání.

Práce hasiče se za poslední léta výrazně proměnila. Hasič to musí mít v srdci

Hasiči
Pavlína Wolfová
Jeden novoroční vzkaz: „Úspěch či nedostatek úspěchu Vašeho dítěte ve sportu neukazuje to, jaký jste rodič…“ Tato slova mi napsal jeden z přátel Sportovního deníku na facebooku. „Mít doma sportovce, který se rád učí, má respekt, je týmový hráč, psychicky odolný, houževnatý a do všeho jde naplno … TO je odraz Vaší rodičovské výchovy,“ dodal na konec.

Život Pavlíny Wolfové se sportem: Bez nás by takoví nebyli

Komentáře
Ilustrační foto
Karlovy Vary – Komplikovaný přesun technologie, která zajišťuje výtrysk karlovarského Vřídla, se konat nebude. Současné vedení magistrátu zcela změnilo plány bývalé koalice a krenotechnologii, bušící srdce horkého léčivého pramene, ponechá v podzemí.

Obrat o 180 stupňů. Srdce Vřídla se stěhovat nebude

Karlovarsko
Srdce pod křížem. Kardinálovi Špidlíkovi odhalí v Boskovicích památník.
Boskovice – V roce 1919 se v dnešní Bělské ulici v Boskovicích narodil kardinál Tomáš Špidlík. Známý teolog, filozof a spisovatel, který se stal uznávanou autoritou vědeckého světa. Kardinálem jmenoval Špidlíka v roce 2003 papež Jan Pavel II. V Itálii žil Špidlík přes padesát let. Zemřel v roce 2010 v Římě. Boskovického rodáka zatím ve městě připomíná pamětní deska na tamním gymnáziu, kde v minulosti také studoval. Místní Špidlíkovi letos v srpnu odhalí v Bělské ulici v parčíku nedaleko jeho rodného domu památník.

Srdce pod křížem. Kardinálovi Špidlíkovi odhalí památník, 70 let od vysvěcení

Blanensko