ŠTÍTEK: Vikingové

Skauti z Pelhřimova na táboře čekají na ranní nástup.
Okolím se rozléhá šumění potoka a tiché švitoření rozespalých dětí. Mezi rozpínajícími se kopci na břehu Jankovského potoka na Farské louce u Mladých Břišť se v pondělí pomalu probouzí k životu dětský tábor skautů z Pelhřimova. Místo slunečních paprsků děti budí kapky deště, které intenzivně bubnují o plachty stanů. Tak začíná druhý den jejich tábora, na který jezdí už roky. Děti na rozdíl od rodičů snášejí špatné počasí mnohem lépe. „Mně nevadí, že prší, vždyť je to jedno,“ říká asi dvanáctiletý skaut Matěj.
16 fotografií

Jačí krev s vinným těstem a martyrium s dřepy. Skautům z Pelhřimova začal tábor

Pelhřimovsko
Dánský útočník Nikolaj Ehlers.
Ještě v předvečer úvodního utkání dánské reprezentace na světovém šampionátu proti Maďarsku neměl tušení, jestli bude moct nakonec obout brusle a naskočit do akce. Hvězdný útočník Nikolaj Ehlers, který už osm let obléká dres kanadského Winnipegu v NHL, se totiž kvůli nedávnému zranění v zámoří málem nestihl pojistit, což by pro národ Vikingů znamenalo obrovské komplikace. S nevšedním problémem si však sedmadvacetiletý kanonýr poradil na výbornou.

Dánsko spasila nepojištěná hvězda. Posila z NHL málem nestihla úvodní zápas

MS v hokeji 2023
Logo fotbalové Konferenční evropské ligy.
Fotbalisté pražské Sparty ve 2. předkole Evropské konferenční ligy (EKL) narazí na norský Viking Stavanger. Druhý z českých zástupců v soutěži Slavia se utká s vítězem duelu 1. předkola mezi severoirským Larne a týmem St Joseph's z Gibraltaru. Rozhodl o tom dnešní los ve švýcarském sídle UEFA v Nyonu.

Pohárový los: Sparta se utká s Vikingem, Slavii čeká lehčí soupeř

Fotbal
Junioři FBC Přerov v sezoně 2019/2020
Florbalisté Přerova v novém roce válí. Muži mají nejlepší formu v divizi, mládež excelovala na prestižním Prague Floorball Cupu a skvěle se daří také druholigovým juniorům. Ti vstoupili do roku 2020 až na konci ledna, v Ostravě potvrdili své kvality a nadále živí naděje na vítězství v soutěži.

Junioři FBC Přerov útočí na ligové prvenství

Ostatní sporty
FBC Sklípkani.
Mladá Boleslav – Regionální Amatérská Florbalová Liga trojkového florbalu zakončila svůj třináctý soutěžní ročník historicky druhým Superfinále.

Z otloukánků šampioni!

Ostatní sporty
Amon Amarth.
Moravský Krumlov – Ve znamení tvrdého severského rocku se v pátek a sobotu ponese druhý ročník festivalu Rock Heart v Moravském Krumlově. Po úspěchu loňského prvního ročníku, kdy u krumlovského zámku hrál slavný německý Helloween, se letos organizátoři rozhodli program i nabídku festivalu rozšířit.
16 fotografií

Krumlovem zaduní severský rock. Přijede i Amon Amarth

Volný čas
Počítačová hra For Honor.
Na pulty obchodů se dostala očekávaná bojová hra For Honor, kterou vydal francouzský Ubisoft. Hráči si ji mohli v minulosti několikrát vyzkoušet v rámci testovacích verzí a nyní se konečně dočkali té finální. Konflikt tří mocných frakcí tak může odstartovat.
7 fotografií

Konflikt mezi rytíři, samuraji a Vikingy začal

Hry
Počítačová hra For Honor.
Ubisoft v polovině února plánuje vydat očekávanou novinku o souboji rytířů, samurajů a Vikingů. V minulosti už došlo k několika uzavřeným testům hry a vydavatel právě oznámil ten poslední. Vybraní šťastlivci si zahrají část hry koncem měsíce. Na dny 26. až 29. ledna je plánovaná uzavřená zkušební betaverze.

Bojové For Honor si půjde vyzkoušet krátce před vydáním

Hry
Ilustrační foto.
Semily - Velké pocty se dostalo florbalistům SCC Semily, kteří si o letošních prázdninách zahráli na nejprestižnějším světovém turnaji, jímž bylo v hale pražské Sparty Czech Open. V otevřené kategorii čekal na pojizerský tým vedle dvou českých také jeden soupeř ze Švédska.

Florbalisté SCC Semily bojovali na Czech Open

Ostatní sporty
Highlanders vyhráli Betonova cup.
České Budějovice – Sobota patřila na vltavském hřišti čtvrtému ročníku Betonova cupu. Zúčastnily se velmi silné týmy – vedoucí mužstvo 2. NHbL střed HBC Rakovník, první dvě mužstva z tabulky 2. NHbL jih Betonova a HBC Prachatice, rezerva extraligové Jihlavy, vedoucí mužstvo KHbL TJ Vltava Deviants a průběžně desátý tým 2. NHbL jih Vikings Č. Budějovice.

Hokejbalisté vyhráli Betonova cup

Ostatní sporty
Highlanders Prachatice A.
Žernovice – Poslední zápasy hokejbalového kalendářního roku týmy mužů Highlanders Prachatice zvládly na jedničku a byl z toho střelecký koncert. První tým nejprve vyhrál vysoko v Táboře a pak doma rozstřílel v odloženém utkání českobudějovické Vikingy. Béčko stejného klubu jasně porazilo i béčko Horalů.

Highlanders své soupeře jasně přestříleli

Ostatní sporty
Počítačová hra Worms: Clan Wars.
Tihle červi rozhodně nejsou potravou pro ptáky! Tasí všechno od naládovaných brokovnic přes naváděné rakety, nabroušené sbíječky až po výbušné ovce! Vojenské akce prchlivých kroužkovců v klasické 2D zábavě vás zanesou na tajemná místa historie Inků, feudálního Japonska nebo třeba brutálních Vikingů.

Worms: Clan Wars jsou připraveni k výsadku na PC

Hry
Bergenská čtvrť Bryggen, jedna z norských památek UNESCO.
Umělecky, literárně, ale i geograficky. Tak mohou poznat návštěvníci Knihovny Matěje Josefa Sychry ve Žďáře nad Sázavou Norsko a jeho obyvatele… Okresní město je jedním z deseti vybraných sídel na Vysočině, v Pardubickém a Jihomoravském kraji, kam festival Dva jazyky jeden kraj zavítá. Stane se tak v úterý 19. listopadu, začátek je naplánován na 16. hodinu.

Festival Dva jazyky jeden kraj představí Norsko i jeho obyvatele

Cestujeme
Vodní elektrárna ve Veselí nad Moravou.
Po Galerii výtvarného umění nebo Muzeu naftového dobývání v Hodoníně či Vlastivědném muzeu v Kyjově čeká Muzejní noc také Veselí nad Moravou. Letos se při ní poprvé otevře většina veselských památek. „Chtěli jsme dát lidem možnost navštívit hlavní památky města v jeden den. Například vodní elektrárna z počátku dvacátého století bude přístupná po dlouhé době, takže jde o ojedinělou možnost," uvedl k letošnímu ročníku Muzejní noci ředitel Veselského kulturního centra Michal Blažíček.

Při Muzejní noci otevře Veselí i elektrárnu

Cestujeme
Ilustrační foto.
Rýmařov - V sobotním odpoledni uspořádal tým BFAA Oldies Rýmařov na rýmařovském zimním stadionu mezinárodní turnaj v ledním hokeji, kterého se kromě rýmařovských týmů zúčastnil i spřátelený ze Slovenska celek z Revúce.

Hokejový turnaj v Rýmařově pro Vikingy

Hokej