ŠTÍTEK: ZOO Chleby

Mládě lemura v Zoo Chleby.
Nové přírůstky jsou spojené s jarem v živočišné říši každý rok. Nádherné období líhnutí malých tvorečků si nyní užívají i v Zoo Chleby, kde mimo jiné zaznamenali hned tři vzácné přírůstky. Dva se narodili samicím lemurů kata, jedno pak samici lemura límcového. Vzhledem k ohrožení lemurů límcových ve volné přírodě a velice nízkému zastoupení v chovech v lidské péči, se podle zástupců zahrady jedná o veliký úspěch.
6 fotografií

Obrazem: Vzácná mláďata. V chlebské zoologické zahradě se narodili malí lemuři

Nymbursko
Zoo Chleby.
Zvířata mohou opět začít pozorovat návštěvníky jejich domova a dát si baštu za jejich vstupné. Jenom lvy mohou lidé pozorovat ve venkovním výběhu, vnitřní expozice lvince a terária jsou uzavřeny. Zahrada se pyšní novým pavilonem lvů nebo vzácnými opičkami langur.

ZOO Chleby opět otevřela brány

Cestujeme
Zoo v Chlebech na Nymbursku ve středu 17. února 2021.
Zákazu návštěv využívají v chlebské Zoo k dobudování statku s kontaktními výběhy. „Kontaktní výběhy přinášejí nejkrásnější a nejsilnější zážitky, na které nejen děti z celé Zoo nejraději vzpomínají. A nám k jeho dokončení zbývá jen krůček - stáj stojí, zbývá postavit plot,“ uvedl Jaroslav Dufek ze Zoo.
33 fotografií

VIDEO, FOTO: Chlebská Zoo dostavuje statek a vybírá na plot

Nymbursko
Ilustrační fotografie.
Pavilon lvů a dalších zvířat slavnostně otevřou tuto sobotu 26. září ve 14 hodin v ZOO Chleby. „Pavilon lvů, který je v historii zoo největším stavebním projektem, vychází z návrhu ředitele zoo Ing. René Fraňka. Vzorem mu byly africké stavby z hlíny ve městě Timbuktu, republice Mali,“ uvedla za chlebskou zoo Karolina Dufková. Výstavba pavilonu trvala rok a významně na ni přispěl Středočeský kraj. Prvním obyvatelem pavilonu bude lev berberský z Zoologické zahrady v Plzni. Slavnostní otevření pavilonu doprovodí africké rytmy skupiny Emongo. Vstupné je 150 a 110 korun.

TIPY DENÍKU: víkend přinese akci v zoo, benefiční běh, koncerty i pohádku

Cestujeme
Pavilon lvů v Zoo Chleby.
Pavilon lvů a dalších zvířat slavnostně otevřou tuto sobotu 26. září v ZOO Chleby. „Pavilon lvů, který je v historii zoo největším stavebním projektem, vychází z návrhu ředitele zoo Ing. René Fraňka. Vzorem mu byly africké stavby z hlíny ve městě Timbuktu, republice Mali,“ uvedla za chlebskou zoo Karolina Dufková.

Král zvířat bude nově obyvatelem chlebské zoo

Cestujeme
Opičky langur duk v chlebské Zoo.
/FOTOGALERIE/  Na tento pátek jsou v chlebské Zoo naplánovány dvojité křtiny. Letošní mláďata vzácných a nejkrásnějších opic světa, langurů duk, které v žádné jiné neasijské zoo nejsou k vidění, dostanou svá jména. Zájemci o tuto událost se sejdou u pavilónu těchto opiček ve staré části zahrady ve 14 hodin.
13 fotografií

V pátek se chystají křtiny krásných opiček

Nymbursko
Chlebská Zoo oslavila nejhezčí medvědinec, za nějž získala ocenění Bílý slon.
Chlebská Zoo získala již druhého Bílého slona. Nejde o živé zvíře, ale v tomto případě o cenu za nejhezčí medvědí pavilon mezi českými a slovenskými Zoo. Zahrada oslavila výhru před pár dny přímo s medvědy. Jejich pavilon se nachází v nové části zoo a byl slavnostně otevřen v dubnu 2018. Od počátku jej obývá pár medvědů ušatých Angara a Balu, kteří pocházejí z ruské Zoo Chita.
8 fotografií

Chlebská Zoo oslavila nejhezčí medvědinec

Nymbursko
Park Mirakulum v Milovicích.
Nalákat co nejvíce návštěvníků na nižší ceny a zachránit tak letošní koronavirem poznamenanou turistickou sezónu. To je cílem některých zámků, milovického zábavního parku, přírodní rezervace i chlebské Zoo pro příští týdny. Proto se v rámci spolku Elbiana dohodly na společném postupu a nabízí lákavé balíčky, v nichž spojují možnosti ubytování se zážitkovými programy.
35 fotografií

Zámky a turistické atrakce na Nymbursku nabízí slevy

Nymbursko
Zámek Loučeň.
Zámecký park na Loučeni otevřel své brány návštěvníkům, kteří ještě nemohou do zámku, zato mohou bloudit ve dvanácti místních labyrintech a bludištích, relaxovat v přírodě nebo se vyfotit jako Bílá paní. Velký anglický park aktuálně přivítá k zábavě i odpočinku rodiny s dětmi, zamilované páry i skupinky do deseti osob. Místní restaurace nabízí výdej piknikových košů po předchozím objednání alespoň jeden den předem.
11 fotografií

TIPY DENÍKU na víkend: Otevřely labyrinty, zoo, bude koncert i zábava

Cestujeme
Opičky langur duk mají v chlebské zoo další přírůstek.
Koncem dubna opět otevřela Zoo Chleby, která se letos chlubí novými přírůstky. Příznivci sice mají možnost sledovat na webu zoo langury duk živě přes webkameru, nebo se zabavit kvízy a něco se o zvířatech naučit, aktuálně už se za nimi ale mohou vypravit a užít si je naživo. Zahrada je otevřena denně od 9 do 18 hodin včetně svátků od dubna do září.

Vstupenky koupit on-line a hurá do zoo

Cestujeme
Chlebská Zoo má nejlepší medvědinec.
Expozice medvědů v Zoo Chleby vyhrála v anketě Bílý slon v kategorii Stavby. Soutěž vyhlašuje organizace Česká Zoo, která oceňuje nejvýznamnější odchovy a nejlepší stavby v zoologických zahradách sdružených v Unii českých a slovenských zoologických zahrad. Do letošního ročníku se přihlásilo 14 institucí se 44 významnými odchovy a 5 stavbami.
11 fotografií

Chlebská Zoo získala cenu za nejlepší medvědinec

Nymbursko
Ze zasedání zastupitelstva Středočeského kraje v 'koronavirovém režimu' v pondělí 20. dubna 2020.
Budování naučných stezek, zlepšování vybavení středisek ekologické výchovy, ale i takové projekty, u nichž jsme po měsíci protikoronavirových omezení už málem zapomněli, že také mohou existovat: pořádaní hromadných akcí pro veřejnost, kurzů či soutěží. Na to všechno kývli v pondělí 20. dubna středočeští zastupitelé, když odsouhlasili uvolnění sedmi milionů korun na ekologickou východu, vzdělávání a osvětu.
12 fotografií

Šestačtyřiceti ekovýchovným projektům rozdělí kraj sedm milionů

Z okolí
Krajský úřad Středočeského kraje v Praze.
Poslat letos sedm milionů korun na ekologickou výchovu doporučují radní krajským zastupitelům. Ačkoli se nyní většina pozornosti soustřeďuje na boj proti koronaviru vyvolávajícímu onemocnění Covid-19 a výdaje s tím spojené, stranou nezůstávají ani další oblasti. Včetně ekologické výchovy, vzdělávání a osvěty: radní schválili návrh na rozdělení dotací v této oblasti pro letošní rok; právě za sedm milionů. A doporučují zastupitelům, aby kývli rovněž.

Ekovýchovu v kraji má letos podpořit sedm milionů

Z okolí