Největší vědecký festival v Česku začal. Co můžete vidět a slyšet?

Týden vědy a techniky je festivalem, který byste neměli minout. Probíhá 1.-15. listopadu po celém Česku.

Největší vědecký festival v Česku začal. Co můžete vidět a slyšet?
Největší vědecký festival v Česku začal. Co můžete vidět a slyšet?
Zdroj: archiv

Týden vědy a techniky je největší vědecký festival v ČR. 12. ročník představí vědu v Praze, Brně, Ostravě, Plzni, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Olomouci a na mnoha dalších místech.

Máme pro vás připraveny přednášky, výstavy, semináře, vědecké kavárny, promítání dokumentárních filmů, soutěže, dny otevřených dveří a další zajímavé akce.

PROGRAM Týdne vědy a techniky naleznete zde

Týden vědy a techniky je nejrozsáhlejší a největší vědecký festival v České republice. Program TVT 2012 nabídne přes 400 akcí po celé ČR – v každém krajském městě a na mnoha dalších místech.

Máte možnost navštívit přednášky, výstavy, exkurze, vědecké kavárny, promítání dokumentárních filmů, nahlédnout do vědeckých pracovišť, laboratoří a knihoven a poznat, jak se dělá věda.   

 

 

 

 

V dopoledních hodinách jsou přednášky a exkurze zaměřeny především na středoškolskou mládež. Odpolední a podvečerní přednášky a doprovodné akce jsou připraveny pro širokou veřejnost. Sledujte však informace u jednotlivých akcí, protože na velkou část programu mají přístup jen registrovaní návštěvníci.

Dny otevřených dveří ústavů Akademie věd ČR jsou určeny všem návštěvníkům, kteří mají zájem dozvědět se více o nejnovějších trendech v oblasti vědy, o práci vědeckých pracovníků, výzkumných projektech AV ČR, o nejmodernějších vědeckých přístrojích.

Mnoho přednášek bude přenášeno on-line a jejich záznam bude uložen v archivu.

 

 Podívejte se na video z letošního ročníku:

Ilustrační foto: ČTK
 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Související články