Rok novinek aneb Nikon v novém kabátě

Osvědčený japonský výrobce sportovní a lovecké optiky představil v posledních měsících v krátkém sledu hned několik nových modelových řad se zlatavým nápisem Nikon. Většina z nově představených dalekohledů nemůže chybět ani v nabídce společnosti Svět dalekohledů, která v nových prostorech v centru Českých Budějovic otevřela jednu z největších specializovaných prodejen v Čechách.

Aculon T01
Aculon T01
Zdroj: Nikon

Dalekohledy nejen prodáváme, ale především velmi rádi používáme, porovnáváme a testujeme. Produkty Nikon patří delší dobu mezi hlavní pilíře naší nabídky a je nám tak velkou ctí, že můžeme krátce představit novinky této firmy a rovněž nabídnout pohled, který čerpá z našich praktických zkušeností nabytých osobním testováním.

Aculon A211OBLÍBENÁ KLASIKA

Jedna z nejprodávanějších modelových řad, Action VII, se po letech převlékla do nového hávu a nyní se představuje pod názvem ACULON A211. „Kvalitní obraz za dobrou cenu" – to je patrně nejvýstižnější popis pro modely s označením ACULON A211. V rozsáhlé řadě si vybere doslova každý, vyrábí se totiž hned v devíti různých parametrech – 7×35, 8×42 a 10×42 (pro turistiku a běžné procházky přírodou), následně 7×50 a 10×50 (pro lovecké účely), dále 12×50 a 16×50 (pro ornitology, vyznavače velkého přiblížení). Nechybí ani dva modely vybavené zoomem: 8–18×42 a 10–22×50. Dalekohledy se prodávají v cenách od 2 490 Kč do 4 490 Kč.

NĚCO MALÉHO DO KAPSY

Mezi kapesními dalekohledy přináší Nikon dvě nové modelové řady. Doslova „za hubičku" nabízí modely ACULON T01, jejichž cena se pohybuje od 1 490 Kč do 1 790 Kč. Tento malý pomocník do kapsy je nabízen v provedení 8×21 a 10×21 a lze si vybrat z pestré palety pěti barev – černá, oranžová, červená, modrá a bílá. Při prvním pohledu do těchto „optických prcků" jsme příjemně překvapeni, že i takto levné dalekohledy poskytují poměrně slušný obraz – což se rozhodně nedá říct o všech přístrojích v této cenové kategorii. Dalekohled tak může posloužit nejen při turistice či koncertech, ale svou úlohu splní i při denním toulání lesem.

Aculon W10Další novinkou jsou kapesní voděodolné dalekohledy ACULON W10 s pogumovaným povrchem. Stejně jako u řady Aculon T01 se jedná o dalekohledy v provedení 8×21 a 10×21. Nabízejí se v několika barevných variantách – žluté, bílé, růžové, černé a camouflage. Oproti předchozí modelové řadě mají tu výhodu, že jsou vodotěsné, takže je využijí i ti, kteří holdují aktivnímu životnímu stylu zahrnujícímu trekking, táboření a události pod širým nebem včetně koncertů na stadionu a venkovních sportů. Dalekohledy seženete za 1 990 Kč a 2 390 Kč..

Nabídka firmy Nikon je pochopitelně mnohem širší, než může tento článek obsáhnout, další informace proto najdete na našich stránkách www.svetdalekohledu.cz anebo na stránkách výrobce www.nikon.cz

Související články