VIDEO: Rozzuřený slon vtrhne mezi dav lidí a zdemoluje osobní auto. Proč?

Cirkusoví sloni na procházce vyvolali na pláži v Dánsku hotové pozdvižení. Lidé v davu byli z neplaceného představení natolik nadšení, že si ani neuvědomili potenciální nebezpečí. I krotký, cvičený slon se totiž dokáže pěkně naštvat.

Slon demoluje auto
Slon demoluje auto
Zdroj: Youtube

Procházka, koupání v moři a pak návrat do arény. Takový byl plán cirkusových zřízenců, kteří se rozhodli dopřát trojici cvičených slonů malou prázdninovou relaxaci. Jenomže slonům se na pláži tak zalíbilo, že se do cirkusu odmítli vrátit.

JAK JEŽÍŠ KRISTUS VYPADAL VE SKUTEČNOSTI? VĚDCI NAŠLI JEHO PRAVDĚPODOBNOU PODOBU

Jeden ze slonů přitom zaútočil na osobní auto, v němž naštěstí v době incidentu nikdo neseděl. Majitel nepěkně potlučeného vozu může jen doufat, že se jeho havarijní pojištění vztahuje i na útok několikatunového zvířete.

Zdroj: Youtube

Co vás ale bude na videu šokovat, je naivní počínání lidí, kteří sloní divadlo sledovali. Ze záběrů to vypadá, jako by si vůbec neuvědomovali, že by se sloni mohli rozeběhnout do davu a někoho vážně zranit. Sarkastickou nálepku "matka roku" dostala v komentářích pod videem žena, která se před běžícím slonem ani nenamáhala couvnout s kočárkem. Místo "v první řadě" pro ni bylo zřejmě důležitější než bezpečí jejího dítěte.

Sloni z cirkusových arén pod tlakem veřejného mínění a ochránců zvířat postupně mizí. Potvrdilo se, že tato obří zvířata jsou citově zranitelná a mají silnou potřebu sociálních vazeb se svými rodinnými příslušníky. V zajetí trpí izolací, která časem vede k depresím či k agresivnímu chování.

NEUVĚŘITELNÉ VIDEO: ZAŘÍKÁVAČ LVŮ SE KOČKUJE S HRAJE FOTBAL S DIVOKÝMI ŠELMAMI

Související články