Video: Čínská stezka hrůzy: V kilometrové výšce praská skleněná lávka pod nohama

Také jste v dětském věku milovali na poutích hlavně domy hrůzy? Z rachotících kostlivců se svítícíma očima jste už asi vyrostli a možná máte pocit, že vás dneska už nic pořádně nevyleká. Tak zkuste zajet do Číny a projít se po skleněné stezce zbudované na východní straně hory Taihang.

Efekt praskajícího skla je simulovaný počítačem
Efekt praskajícího skla je simulovaný počítačem
Zdroj: Youtube

Pokud máte strach z výšek, dobrodružná procházka po skleněném chodníku nad strmou propastí nebude nic pro vás. I když vám ale výšky nedělají za normálních okolností problémy, na tomto místě vám naskočí husí kůže. Zvlášť když vám ve výšce 1180 m nad mořem jedna prosklená tabule zničehonic praskne pod nohama, jako se to stalo turistce na videu:

Zdroj: Youtube

Před výletem na horu Taihang byste se proto měli ujistit, že nepatříte mezi jedince s vyšším rizikem infarktu. Kostlivec z pouti se totiž vedle tohoto zážitku jeví jako docela kamarádský parťák. Tím spíš, že ho v domě hrůzy očekáváte a dobře víte, že tam byl nastrčen schválně. O kanadském žertíku v podobě praskajícího skla nad propastí vás ale nikdo dopředu neinformuje.

UNIKÁTNÍ VIDEO: DRSNÝ ÚTOK HLADOVÉHO LEDNÍHO MEDVĚDA NA FILMAŘE V PŘÍMÉM PŘENOSU

Celý jev je nasimulován počítačem, včetně doprovodných věrohodných zvuků. Efekt se spustí ve chvíli, kdy svou vahou došlápnete na místo kontrolované příslušnými senzory. Reakce turistů na tuto nečekanou adrenalinovou atrakci se dost různí - někdo se zasměje a jde dál, jinému se klepou kolena ještě v autobuse.

Čína je podobnými turistickými atrakcemi přímo proslulá a neváhá zajít ještě dále. V provincii Hunan se údajně plánuje stavba neviditelného mostu, který spojí dvě hory ve výšce 300 m nad zemí. Podlaha bude opět prosklená, stěny pak budou tvořit zrcadla, která odrazí obraz okolní krajiny. Most tak zvenčí nebude vůbec vidět… Troufli byste si ho přejít?

BLONDÝNY JSOU OPRAVDU ATRAKTIVNĚJŠÍ NEŽ BRUNETY. PROČ? TOTO JE VYSVĚTLENÍ VĚDCŮ

Související články