ŠTÍTEK: automobil

Ilustrační foto.
Sebral, co viděl. V úterý došlo ve Výšovicích k vloupání do rodinného domu. Doposud nezjištěný pachatel do domu vnikl, prohledal a posléze z něj odcizil elektroniku, oblečení z věšáku na chodbě, hotovost ve výši pěti tisíc korun a neopomněl vzít i klíče od osobního automobilu Fiat.

K bohaté kořisti si přibalil i auto

Zločiny a soudy
Ilustrační foto
Pelhřimov – Amfetamin zjistili pelhřimovští policisté u čtyřiadvacetiletého řidiče z Pelhřimovska, když jeho osobní automobil Škoda zastavili v sobotu 28. září kolem půl páté večer na Humpolecké ulici v Pelhřimově.  

U řidiče zjistili policisté amfetamin

Zločiny a soudy
Ilustrační foto
K dopravní nehodě osobního automobilu mustang došlo v sobotu 28. září kolem desáté hodiny ráno u obce Chudolazy na Mělnicku. Vážně zraněného řidiče z místa odvezl přivolaný záchranářský vrtulník. V době nehody byla údajně silnice mokrá a pokrytá spadaným listím.

Mustang ve smyku: zraněného řidiče transportoval vrtulník

Nehody
Ilustrační foto
K dopravní nehodě dvou osobních automobilů došlo v sobotu 28. září krátce po půl čtvrté odpoledne na silnici číslo I/3 u Benešova. „Nehoda se stala na poměrně frekventované křižovatce. Jedna osoba byla zraněna. Provoz na silnici je v současné době řízen kyvadlově,“ sdělila policejní mluvčí Martina Fejfarová.

Na frekventované křižovatce u Benešova se srazila dvě auta

Nehody
Jednotky Hasičského záchranného sboru Kralupy nad Vltavou vyjely v pondělí odpoledne společně s kralupskými dobrovolnými hasiči k požáru osobního automobilu, který se odehrál na silnici mezi obcemi Nelahozeves a Kralupy nad Vltavou.
/FOTOGALERIE/ Jednotky Hasičského záchranného sboru Kralupy nad Vltavou vyjely v pondělí odpoledne společně s kralupskými dobrovolnými hasiči k požáru osobního automobilu, který se odehrál na silnici mezi obcemi Nelahozeves a Kralupy nad Vltavou. Ta byla kvůli požáru uzavřena.
8 fotografií

Auto se ocitlo v plamenech

Požáry
Den bez aut v Uherském Hradišti. Ilustrační foto
I Uherské Hradiště oslavilo evropský Den bez aut. Na Masarykově náměstí byl v pátek 20. září dopoledne zakázán vjezd osobních automobilů, dále tam místní hasiči demonstrovali hašení hořícího auta. Program byl ovšem zaměřen především na ty nejmenší.

Uherské Hradiště oslavilo Den bez aut

Slovácko
Ilustrační foto
Velké Meziříčí – Řidiče, který za volant usedl pod vlivem alkoholu, odhalili ve čtvrtek 19. září velkomeziříčští policisté. Osobní automobil značky Volkswagen, jehož řidičem byl sedmapadesátiletý muž, zastavila policejní hlídka kolem půl třetí odpoledne v ulici U Tržiště ve Velkém Meziříčí.

Šofér nadýchal přes dvě a půl promile

Zločiny a soudy
Ilustrační foto
K dopravní nehodě došlo v pátek v Ptácké ulici v Mladé Boleslavi. Srazilo se zde osobní auto s nákladním. Řidička osobního vozu zůstala po střetu zaklíněná uvnitř.

Při nehodě auto odlétlo na kočárek

Nehody
Ilustrační foto
Několik hasičských jednotek vyjíždělo v neděli krátce po půl jedenácté dopoledne na železniční přejezd mezi obcemi Krouna a Rychnov na Chrudimsku, kde došlo ke střetu vlaku s osobním automobilem.

Střet s vlakem odnesly plechy

Nehody
Na třináctém kilometru D5 u obce Vráž  ve směru na Plzeň došlo k tragické dopravní nehodě. Osobní vozidlo Škoda Octavia zde usmrtilo koně, který utekl z ohrady.
Po ročním vyšetřování policisté obvinili majitelku koně, který utekl z ohrady a vběhl na dálnici. Při střetu koně s osobním automobilem zemřel třiašedesátiletý řidič. Za trestný čin usmrcení z nedbalosti hrozí ženě až tři roky vězení, pokud se prokáže její vina. „Vyšetřování stále probíhá,“ podotkla Marcela Pučelíková, mluvčí berounských policistů.
9 fotografií

Kůň před rokem zavinil nehodu na D5, majitelce hrozí až tři roky vězení

Nehody
Nehoda na dálnici D5 si vyžádala lidský život.
/FOTOGALERIE/ Krátce po druhé hodině se na 20,5 kilometru ve směru na Prahu odehrála na dálnici D5 vážná dopravní nehoda. Ta si vyžádala život řidiče osobního vozidla. Nehoda se stala v místě zúžení, kde byla snížená rychlost. „Řidič osobního automobilu Škoda Octavia narazil zezadu do nákladního automobilu,“ řekla k nehodě Marcela Pučelíková, mluvčí berounských policistů.
2 fotografie

Nehoda na dálnici D5 si vyžádala lidský život

Nehody
Ilustrační foto.
Celková škoda 130 tisíc korun, čtyři nabouraná vozidla, jedno lehké zranění. Taková je bilance dopravní nehody, která se stala v neděli 8. září přímo v obci Hořovičky. Podle předběžného vyšetřování dopravní policie je pravděpodobným viníkem dopravní nehody jednačtyřicetiletý řidič osobního automobilu Škoda Superb. „Ten nedodržel bezpečnou vzdálenost za vozidlem před ním,“ řekla policistka Michaela Richterová.

KRIMI MIX: V obci Hořovičky se srazila čtyři auta

Nehody
Ilustrační foto
Stačilo pootevřené okénko u auta a zločin byl na světě. Jaroměřští policisté pátrají po zloději, který v uplynulém týdnu v noci ze středy na čtvrtek sebral ze zaparkovaného osobního automobilu Opel Astra zboží a nářadí.

Zloděj ukradl, na co v autě dosáhl

Zločiny a soudy
Noční jízda skončila převráceným autem na chodníku
V sobotu 7. září po desáté hodině v noci vyjeli profesionální hasiči z Broumova a dobrovolní hasiči z Police nad Metují do Bukovice k havárii osobního automobilu, který skončil na chodníku převrácený na bok. Naštěstí se nikdo nezranil.

Noční jízda skončila převráceným autem na chodníku

Nehody
Jezdci o vlásek unikli tragédii.
/FOTOGALERIE/ Jičínští kriminalisté šetří dramatický incident, který se odehrál v neděli při motocyklovém závodu Tourist Trophy na hořickém okruhu. Na uzavřenou závodní trať vjel během soutěže osmašedesátiletý řidič stříbrného peugeotu v době, kdy se proti němu řítili závodníci nejsilnější kubatury superbike. Ti jen o vlásek unikli smrti, když auto míjeli o centimetry.
62 fotografií

VIDEO: Šílenství na hořickém okruhu. Řidič peugeotu jel proti závodníkům

Jičínsko