ŠTÍTEK: automobil

Velká odpočívka Šlovice u Plzně na D5. Ilustrační foto
Ředitelství silnic a dálnic ČR chce postavit na D35 mezi Mohelnicí a Olomoucí velkokapacitní odpočívku, parkoviště pro kamiony a osobní auta. Vyrůst by mohla u Moravičan, kde samosprávy vloni odmítly na svých katastrech toto odpočinkové místo pro řidiče. Existuje ovšem i druhá varianta, kterou ŘSD plánuje u Litovle. Záměr, v obou verzích, nyní prochází posuzováním dopadů na životní prostředí.
8 fotografií

Vyroste u Litovle velká dálniční odpočívka? ŘSD ji zvažuje

Olomoucko
Letecký pohled na místo hromadné nehody na D5.
Kalamitu přineslo ve čtvrtek dopoledne na středočeské silnice husté sněžení doprovázené i zahřměním. Netrvalo to sice dlouho – dokonce se pak obloha rozjasnila a objevilo se slunce – a sněhu nenapadlo příliš, avšak z řidičského pohledu bylo zle. Kvůli hromadné nehodě řady osobních aut, ale i s účastí kamionů, a dokonce autobusu, zůstal hodinu před polednem na dálnici D5 u Žebráku zcela uzavřen směr jízdy na Prahu na 33. kilometru.
42 fotografií

S krátkým sněžením napadly katastrofy: nehoda 40 vozidel i sražený sloup

Z okolí
Tragická srážka osobního auta a kamionu na D46 v Prostějově, 23. září 2021
Jeden mrtvý a tři zranění. Čtvrteční ranní srážka kamionu s osobním vozidlem na dálniční estakádě Haná v Prostějově měla tragické následky. Po srážce audi s kamionem zůstali lidé uvězněni ve zdemolovaném autě. Dálnice byla až do večera zavřená, na průjezdu Prostějovem i v okolních obcích se kvůli tomu po celý den tvořily zácpy a kolony.
14 fotografií

Tragická nehoda zavřela D46 u Prostějova. Kolony ucpaly město i okolí

Nehody
Nehoda osobního auta a sanitky v Českých Budějovicích 1. června 2021.
V posledním zhruba půl roce bourala na jihu Čech již druhá sanitka s pacientem. V listopadu při nehodě sanity u Volar na Prachaticku zemřela převážená pacientka. A v úterý 1. června 2021 se vozidlo záchranky střetlo u viaduktu v krajském městě s osobním autem. I v minulosti se na jihu Čech staly nehody, ve kterých figurovala vozidla zdravotnické služby, záchranky či hasičů. Přinášíme sestřih těchto událostí. Kdy zdravotníci a záchranáři do cíle nedojeli?
35 fotografií

Havárie se nevyhýbají ani záchranářům. Podívejte se na nehody sanitek a hasičů

Českobudějovicko
Dopravní nehoda u Vlačic.
/FOTOGALERIE/ K dopravní nehodě dvou osobních automobilů došlo ve čtvrtek 25. března v odpoledních hodinách. Šestačtyřicetiletý muž řídil osobní automobil značky Škoda Fabia a jel ve směru od obce Vlačice, přičemž chtěl projet rovně křižovatku ve směru na Čáslav. Pravděpodobně ale nerespektoval značku Stop a nedal přednost v jízdě osobnímu automobilu značky Škoda Rapid přijíždějící po hlavní komunikaci.
4 fotografie

Karambol na křižovatce mezi Čáslaví a Vlačicemi: Škoda Rapid skončila v poli

Nehody
Nehoda. Ilustrační foto
Od pátku do pondělí vyjížděli hasiči na Jičínsku k řadě dopravních nehod. Jedna z těch vážnějších se stala v pátek v Bělé u Pecky, kde hasiči vyprošťovali z potoka mezi Bělou a Stupnou osobním automobil.

Hasiči během víkendu spěchali k řadě nehod

Nehody
V pátek dopoledne došlo v Rozstání k nehodě autobusu s Mazdou.
Dopravní nehoda autobusu vyjíždějícího ze zastávky. V pátek dopoledne došlo u autobusové zastávky v Rozstání k dopravní nehodě linkového autobusu s osobním automobilem.
2 fotografie

Mazda se otřela o autobus

Nehody
Spěch na silnicích vytváři krizové situace
Zdá se, že již začíná jaro. I když třeba letošní Velikonoce jsou ve srovnání s jinými jiné, jedno se nezměnilo, na silnice začínají vyjíždět motorkáři. Je to jev, který se opakuje každé jaro, je dobře, že se život nezastaví i v této době, ale přiznám se, že se mi nelíbí chování některých motorkářů i mladých řidičů na silnici.

Spěchají, na silnici tak vytváří krizové situace

Čtenář reportér
Ilustrační foto
Policisté píseckého obvodního oddělení kontrolovali v úterý 26. listopadu v noci v Kollárově ulici řidiče s osobním automobilem značky VW Passat. Během kontroly se mladý muž podrobil také dechové zkoušce, která byla pozitivní. "Nadýchal přes jedno promile alkoholu," uvedla policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová.

Řidiče chytli v Kollárově ulici. Nadýchal přes jedno promile

Zločiny a soudy
Havárie auta s přívěsným vozíkem u Chlumce nad Cidlinou.
K dopravní nehodě na silnici mezi Chlumcem nad Cidlinou a Novým Bydžovem vyjížděly v pondělí v poledne všechny složky integrovaného záchranného systému. Po nehodě skončil osobní automobil i s přívěsným vozíkem mimo silnici.

Auto i s vozíkem skončilo po nehodě mimo silnici

Nehody
Ilustrační foto.
/VIDEO/ K těžké dopravní nehodě došlo v pondělí 25. listopadu po dvacáté hodině na 3,1 dálničním kilometru na trase Rozvadov - Praha. Osobní automobil narazil do kamionu a řidič 'osobáku' zůstal po srážce zaklíněný ve voze.

Na dálnici D5 u Rudné se srazil 'osobák' s kamionem

Nehody