ŠTÍTEK: automobil

Při tragické nehodě dvou osobních vozů a autobusu u Halenkova na Vsetínsku zemřel v neděli 7. dubna 2024 dvacetiletý řidič jednoho z osobáků.
Dvě nehody s tragickým koncem, dva vyhaslé mladé životy. Taková je bilance letošních nejvážnějších dopravních nehod na Valašsku. První se stala počátkem dubna u Halenkova a zemřel při ní dvacetiletý řidič. Druhá ve čtvrtek 18. července u Karolinky. Nepřežil ji teprve osmnáctiletý spolujezdec. Podle odborníků je jedním z faktorů, které přispívají k tragickým nehodám mladých řidičů, nezkušenost.
7 fotografií

Na silnicích Valašska letos zemřeli už dva mladí lidé. Roli hraje i nezkušenost

Nehody
Nehoda u Seče.
Nehoda při níž se čelně srazil osobní vůz s náklaďákem, se stala v pondělí odpoledne na hlavním tahu z Nepomuku na Plzeň, mezi Sečí a Vlčtejnem, u odbočky na Chlum. Osobní automobil, který začal hořet, skončil mimo silnici. Jeho řidič nehodu nepřežil.

Při nehodě u Seče zemřel řidič osobního auta

Nehody
Dopravní nehoda v Trhovém Štěpánově, pondělí 24. června 2024.
Zraněním cestujícího z osobního auta skončila v pondělí 24. června dopoledne neobvyklá dopravní nehoda na silnici poblíž vlakového nádraží v Trhovém Štěpánově. Podle prvotních informací spadl kmen z „klaďáku“, tedy speciálního nákladního vozidla přizpůsobeného k přepravě vytěžených stromů, na osobní automobil.

Z „klaďáku“ vypadl v Trhovém Štěpánově kmen na silnici, jeden zraněný

Nehody
Tragická nehoda u Bavorova.
Vrtulník leteckých záchranářů přistával v neděli 23. června krátce po půl páté odpoledne poblíž Svinětic u Bavorova. Podle policejních informací tam na silnici v úseku Bavorov – Svinětice odehrála srážka osobního auta, karavanu a tří motocyklů. Nehoda má tragické následky. „Dva motorkáři podlehli svým zraněním na místě,“ uvedla mluvčí jihočeských policistů Štěpánka Schwarzová.
10 fotografií

Tragická nehoda. U Bavorova bourala auta, jedno z nich srazilo tři motorkáře

Nehody
Tragická nehoda u Bavorova.
Vrtulník leteckých záchranářů přistával v neděli 23. června krátce po půl páté odpoledne poblíž Svinětic u Bavorova. Podle policejních informací tam na silnici v úseku Bavorov – Svinětice odehrála srážka osobního auta a tří motocyklů. Nehoda má tragické následky. „Dva motorkáři podlehli svým zraněním na místě,“ uvedla mluvčí jihočeských policistů Štěpánka Schwarzová.
10 fotografií

Tragická nehoda u Bavorova. Střet s osobním autem nepřežili dva motorkáři

Nehody
Adria Sonic Supreme I 710 SL.
Do prázdnin zbývají necelé tři týdny. Kdo nechce trávit dovolenou odpočinkem na jednom místě, má nejvyšší čas pořídit si obytný automobil. Podle statistik TipCars.com se nabídka ojetých obytných vozů v červnu začíná tenčit a oproti květnu se počet inzerátů snížil o 22 %. To se týká zejména „obytňáků“ do 3,5 tuny. Tedy těch, které lze řídit s řidičským průkazem na osobní auto.
15 fotografií

Chcete koupit ojetý obytný vůz? Zde jsou tři důležité rady a užitečné informace

Autobazar
Z místa nehody v Českém Meziříčí.
Dočasnou úplnou uzavírku si vyžádala nehoda kamionu, k níž došlo dopoledne v obci Lupenice. Nákladní auto tady havarovalo na frekventované silnici I/14. Dvě osobní auta pak měla kolizi v Pohoří a v sousedním Českém Meziříčí se srazila motorka s osobním autem. Podle Centra dopravních informací se nehoda v Českém Meziříčí neobešla bez zranění.

Zraněním skončila nehoda motorky a auta v Meziříčí. V Lupenici boural kamion

Nehody