ŠTÍTEK: automobil

Záchranné složky v Dačicích měly cvičení, jehož námětem byla nehoda autobusu a dvou osobních aut.
Ve středu v 9 hodin ráno došlo v Dačicích na Jindřichohradecku k dopravní nehodě osobního auta a linkového autobusu. Vzápětí naráží do boční části havarovaného autobusu druhé osobní auto. V autech cestovali pouze řidiči, po nehodě jsou ale ve svých vozech zaklínění. V autobusu je o poznání hůř. Síla nárazu způsobila dvanácti cestujícím a řidiči vážná zranění. Dva z nich svá zranění nepřežijí. U osobních aut dochází k úniku provozních kapalin. Cestující z autobusu vytáčí na svém telefonu číslo 112. Děsivé, ale naštěstí netekla pravá krev. Šlo o cvičení záchranářů.
32 fotografií

Z autobusu zbyl jen vrak, všude kolem zranění. Takhle nikdo nechce dopadnout

Nehody
Taktické cvičení bylo určeno pro chrudimské profesionální a dobrovolné hasiče.
Lidem v centru ve středu pořádně zatrhnulo při pohledu na hasičská auta u Balustrády na Resselově náměstí. Došlo tam naštěstí jen k simulovanému požáru osobních aut, která majitelé ukládají do podzemního automatického parkovacího systému Balustráda na Resselově náměstí. Taktické cvičení se týkalo profesionálních a dobrovolných hasičů z Chrudimi.
7 fotografií

Hořelo podzemní parkoviště na chrudimské Balustrádě. Cvičení hasičů ve fotkách

Chrudimsko
Ilustrační foto
/INFOGRAFIKA/ Příliš vysoká rychlost, to bylo za poslední dva roky nejčastější příčinou nehod na Rychnovsku. Alespoň podle údajů České asociace pojišťoven. Kdo by však čekal, že nejhorší bilanci zraněných budou mít města a obce ležící na vůbec nejvytíženějších tazích I/14 a I/11, byl by překvapen.

Nehodová mapa Rychnovska má svá černá místa. Kde se bát nejvíc?

Nehody
Stavba kruhového objezdu na I/35 v Litomyšli u budoucího Lidlu komplikuje dopravu.
Horké týdny v Litomyšli začaly. Je neděle večer a na silnici I/35 u budoucího Lidlu staví dělníci semafory. Stavba druhé poloviny kruhového objezdu na průtahu městem začíná. Hned v pondělí ráno dopravu v Litomyšli zkomplikují dlouhé kolony. Řidiči osobních aut navíc nerespektují zákaz vjezdu a dál jezdí po pětatřicítce, místo po objížďce přes Lány nebo Cerekvici nad Loučnou. Podívejte se na neskutečné kolony v centru.
17 fotografií

FOTO, VIDEO: Kolony protly Litomyšl. Stavba kruháku u Lidlu jde do finále

Svitavsko