ŠTÍTEK: cestovní pojištění

Mnoho milovníků zimních sportů si chce ještě ve zbytku této sezóny užít lyžařské radovánky.
Pokud si milovníci zimních sportů chtějí ještě ve zbytku této sezóny vrchovatě užít lyžařské radovánky, nezbývá jim, než kvůli nedostatku sněhu v Česku vyrazit na hory do ciziny. Řada lidí se na tuto cestu chystá i kvůli jarním prázdninám a řada lidí vyrazí za hranice svým autem. Všichni by měli mít na paměti souhrn základních rad a doporučení.

Na co a čím se vybavit pro klidnou zimní dovolenou

Život řidiče
Cestování
Období letních dovolených je akorát v polovině. Přestože lidé kvůli virové situaci nyní daleko více váhají kam vyrazit, řada domácností si ani letos nenechá upřít pobyt u moře. A stejně jako v minulosti i letos se na dovolenou vydají autem. V takovém případě by lidé měli být maximálně obezřetní nejen co se týká pandemických omezení, ale měli by pamatovat také na dostatečnou pojistnou ochranu. Ta jim totiž může zásadně zmírnit případné hororové zážitky, které si na dovolené asi nikdo nepřeje.  

Pro klidnou dovolenou pojistit auto i rodinu

Život řidiče
Za jednu z rizikových oblastí je považována Velká Británie.
Hranice se otevírají a hodně Čechů už balí kufry. Aspoň pomyslně. Přemýšlejí, kam vyrazit. Letos by ale víc než kdy jindy měli zkoumat podmínky svého cestovního pojištění. Upozorňují na to samy pojišťovny. Ty se totiž hodlají držet takzvaného vládního cestovního semaforu – barevného rozdělení zemí na zelené, oranžové a červené (podle aktuálního stavu epidemie novým koronavirem).
10 fotografií

Jedete do „červené“ země na dovolenou? Pozor na podmínky cestovního pojištění

Cestujeme
Lyžování, sjezdovka - ilustrační foto.
Favoritem zimní dovolené je u Čechů Rakousko, které volí 30 procent z nich. Oblibě se těší také destinace v Itálii, kam se vydává 13 procent dovolenkářů, a Slovensko (11 procent). České hory v důsledku nedostatku sněhu na popularitě naopak ztrácejí. Vyplývá to z dat srovnávacího portálu Ušetřeno.cz a sesterského portálu Top-pojištění.cz od prosince 2019 do konce ledna 2020.
8 fotografií

Zimní dovolená? Oblibě se těší Rakousko, české hory ztrácejí na popularitě

Ekonomika
Ilustrační foto
Stačí chvíle nepozornosti nebo onemocnění a zatím příjemná zahraniční dovolená skončí hospitalizací v nemocnici. V řadě případů se pak k tomu přidá nutnost řešit speciální transport, aby se dopravou domů zdravotní stav pacienta nezhoršil. A ten bývá opravdu hodně drahý a bez sjednaného cestovního pojištění s dostatečným pojistným limitem dokáže turistu nepříjemně zaskočit.
8 fotografií

Úraz na dovolené v cizině? Převoz pacienta do Česka se může prodražit

Ekonomika
Ilustrační foto
Během letní turistické sezony zemře v zahraničí kolem stovky Čechů. Vyplývá to ze statistik ministerstva zahraničí za minulé roky. Pomoc s převozem ostatků či pohřbením zesnulého zajišťují cestovní kanceláře nebo příslušné zastupitelské úřady, uvedl dnes tiskový odbor ministerstva zahraničí. Náklady kryjí buď cestovní pojištění, nebo blízcí zemřelého.
8 fotografií

Turistická sezona? V zahraničí zemře každoročně stovka Čechů, tvrdí statistika

Česko
Ilustrační foto
Češi podniknou ročně přes šest milionů zahraničních cest. Pojišťovny a banky uvádějí, že přibližně čtyři pětiny z těchto turistů jdou do ciziny s určitou formou cestovního pojištění ať už jednorázového, nebo dlouhodobého. 
28 fotografií

Cestujte bezpečně, radí odborníci

Ekonomika
Ilustrační foto.
Více než polovina lidí se domnívá, že si při cestování po Evropě vystačí s kartičkou zdravotní pojišťovny. Ukázal to průzkum Direct pojišťovny. Kartička pojištěnce sice platí ve všech státech Evropské unie, v Norsku, ve Švýcarsku, Lichtenštejnsku i na Islandu, kryje ale pouze náklady lékařsky nezbytné zdravotní péče v lékařských zařízeních zapojených do systému státní zdravotní péče.
28 fotografií

Lidé si myslí, že jim při cestách po Evropě stačí kartička pojišťovny. Nestačí

Ekonomika
Ilustrační foto
Zlomené ruce, přetrhané vazy v koleni, různé pohmožděniny, ale i chřipka nebo srážka s lyžařem. Pokud se někdo rozhodne odjet na hory do zahraničí a vůbec se nepojistit, pak si neuvědomuje, že náklady, které by mohl platit, nejsou vůbec malé. Lidé navíc často podceňují pojištění odpovědnosti. U odpovědnosti za způsobené škody, především při srážce lyžařů, pak může jít až o statisícové částky.

Do Alp bez cestovního pojištění? Chřipka může vyjít i na deset tisíc korun

Ekonomika
Ilustrační foto.
Češi na podzim opět začali více cestovat do zahraničí, když obavy lidí z cest do některých zemí opadly. Některým velkým tuzemským cestovním kancelářím se v září a říjnu podařilo zvýšit prodej zájezdů meziročně až o pětinu a dohnat tak ztráty ze začátku léta. Ještě v červenci přitom meziroční propady prodejů zájezdů činily až 30 procent. Vyplývá to z aktuálních dat ERV Evropské pojišťovny, která pojišťuje cestovní kanceláře proti úpadku i poskytuje cestovní pojištění.

Zájem o zahraniční dovolenou na podzim výrazně stoupl

Cestujeme
Ilustrační foto.
I když počet zodpovědných lyžařů rok od roku stoupá, je stále mnoho těch, kteří do zahraničí vyrážejí bez sjednaného cestovního pojištění, zvlášť pokud jedou třeba jen na víkend. Většinou spoléhají na modrou kartičku zdravotní pojišťovny, tzv. evropský průkaz zdravotního pojištění. Ten vám ale náklady na případné ošetření nepokryje.

Vyjet na hory bez cestovního pojištění vás může přijít velmi draho

Ekonomika
Ilustrační foto
Praha - Chystáte se na hory do zahraničí? Určitě si s sebou vezměte spolehlivé cestovní pojištění, které vám může ušetřit desetitisíce korun. Stačí sekunda nepozornosti a zranění je na světě. Vždyť i jen běžný zásah horské služby vyjde zraněného snadno na deset tisíc korun. Proto se vyplatí uzavřít cestovní pojištění i tehdy, cestujete-li někam pouze na víkend.

Bílou stopou. Jízda na lyžích skrývá i jistá rizika

Ekonomika
Vodní lyžování. Ilustrační foto
Praha - Češi v zahraničí na dovolené stále více sportují, výrazně proto přibývá úrazů. Vyplývá to z ankety ČTK mezi tuzemskými pojišťovnami ke zhodnocení letní turistické sezony. Celkově nejvíce případů cestovního pojištění se událo tradičně ve středomořských destinacích a nejčastěji šlo o žaludeční a střevní potíže, spálení od slunce či angíny.

Pojišťovny: Češi v cizině více sportují, výrazně přibývají úrazy

Ekonomika
Ilustrační foto.
Prázdniny skončily, léto však ještě zdaleka ne. Mnoho lidí upřednostňuje dovolenou v září ze dvou důvodů. Za prvé, zejména v jižněji položených zemích už teploty nejsou tak vysoké jako během hlavní sezony a za druhé, na plážích je větší klid. Děti totiž už ve většině evropských států sedí ve školních lavicích.

Na dovolenou v září? Cestovní pojištění se vyplatí kdykoli

Ekonomika
Ilustrační foto
Praha - Období dovolených se blíží, nejeden z nás je už myšlenkami na přímořské pláži, nebo se těší na návštěvu místa, které chtěl odjakživa navštívit. Tato radost z cestovatelských zážitků má však i odvrácenou stranu během tří letních měsíců nahlásí čeští turisté asi šedesát procent všech pojistných událostí ze zahraničí. Je třeba mít na paměti, že běžné zdravotní pojištění nebo i pojištění prostřednictvím platební karty poskytuje v takových případech nedostatečnou ochranu.

Když se vám stane něco na cestách, pomoc není daleko

Ekonomika
Ilustrační foto
Praha - Pomýšlíte už na dovolenou? A třeba na dovolenou v exotické zemi? Připravte se nejen na slunečné počasí, ale i na možné nemoci a nebezpečí. Dovolím si tvrdit, že pak je nezbytností mít v kufru také kvalitní cestovní pojištění s dostatečným limitem. Podceňovat možná rizika a prevenci se zcela jistě nevyplatí.

Cestovní pojištění patří do kufru stejně jako kartáček na zuby

Ekonomika
Ilustrační foto
Praha – Letos výrazně stoupl počet pojistných událostí, které se přihodily Čechům na dovolené v zahraniční následkem sportování nebo různé adrenalinové zábavy. Typické jsou úrazy na kolech, čtyřkolkách nebo i vodních skútrech. Úrazy bývají vážné, náklady jdou do statisíců korun. Vyplývá to z ankety mezi tuzemskými pojistiteli. Klienti podle nich často neví, že se jejich pojistky na tyto případy nemusí vztahovat.

Češi o dovolené více sportují, roste počet vážných úrazů

Ekonomika
Ilustrační foto.
Jet do ciziny bez cestovního pojištění je hazard. Nemoci a úrazy si totiž dovolenou neberou a zvlášť ty dětské jsou dost nepříjemné. Podle statistik ERV Evropské pojišťovny tvoří podíl dětských úrazů a ošetření až třetinu hlášených lékařských škod.

Pozor na úrazy na dovolené s dětmi!

Reklama
Chorvatsko tradičně patří mezi nejoblíbenější destinace českých turistů. Většina z nich však často podceňuje rizika, která je na dovolené čekají.
Praha - Chorvatsko tradičně patří mezi nejoblíbenější destinace českých turistů. Letos se podle průzkumů chystá strávit svou letní dovolenou v této krásné zemi omývané vlnami Jaderského moře téměř polovina Čechů. Většina z nich však často podceňuje rizika, která na dovolené v Chorvatsku čekají.

Pozor na rizika, která na vás číhají při letní dovolené!

Podnikání
Ilustrační foto
Praha - Zdravotní komplikace, úraz, ztráta zavazadel nebo škoda, kterou způsobíte někomu jinému to jsou situace, které při cestách do zahraničí mohou připravit spoustu nepříjemných chvilek a způsobit velké finanční problémy.

Cestovní pojištění: jistota za pár korun

Ekonomika
Ilustrační foto
Praha /INFOGRAFIKA/ - Odjet na dovolenou bez cestovního pojištění je možná zbytečný hazard, který může stát v krajním případě i milióny korun. Ceny takové pojistky jsou ve srovnání s případnými platbami za léčbu v zahraničí zanedbatelné, proto nemá velký smysl na nich ještě šetřit.

I na komplikace o dovolené existuje lék

Ekonomika
Ilustrační foto
Praha - Období dovolených strávených v blízkém či vzdálenějším zahraničí se blíží. I když jedeme do zemí Evropské unie a vlastníme Evropský průkaz zdravotního pojištění, měli bychom počítat i s tím, že zdravotní péči budeme muset uhradit na místě v hotovosti.

Evropský zdravotní průkaz vám pomůže, ale jistotou není

Ekonomika
Ilustrační foto
Praha – Nejvíc pojistných událostí hlásí čeští turisté z Egypta, Řecka a Turecka, turisté z Egypta přitom nahlašují dvakrát více škod než v ostatních destinacích. Vyplývá to z průzkumu ERV Evropské pojišťovny. Bez cestovního pojištění jezdí na dovolenou 14 procent Čechů, dodala pojišťovna.

Nejvíc pojistných událostí hlásí Češi z Egypta, Řecka a Turecka

Ekonomika
Ilustrační foto
Praha - Počasí letos lyžařům příliš nepřeje, takže svou dovolenou se chystá strávit na horách pouze 30 procent Čechů. Dvě třetiny z nich plánují strávit volné dny na tuzemských horách. Vyplývá to z průzkumu České pojišťovny, která doplnila, že bez cestovního pojištění vyrazí na hory do Česka či zahraničí 54 procent dotázaných.

Dovolenou chce na horách strávit jen 30 % Čechů, kvůli počasí

Ekonomika
RIZIKO. Rozhodně byste ho při výjezdu do zahraničí neměli  podceňovat, nikdy nevíte, co se vám přihodí.
Vyrazit na víkend do Alp je jistě velmi příjemný způsob trávení volného času. Takové rozhodnutí bývá občas spontánní rodina či skupinka lidí si sbalí zimní výstroj a vše potřebné k tomu. V kapse evropský průkaz zdravotního pojištění, který navodí falešný pocit bezpečí. Na cestovní pojištění si však vzpomene málokdo. Cestovat do zahraničí bez pojistky je přitom hazard. Víte proč?

Do světa bez cestovního pojištění? Raději nehazardujte

Cestujeme