ŠTÍTEK: Dědice

Ilustrační foto
Vyškov, Bučovice - Krajská volejbalová soutěž mužů jde pomalu ale jistě do svého finále. Do konce zbývá zúčastněné desítce družstev odehrát již jen čtyři kola. Dvě předposlední jsou na programu také dnes. Do bučovické sportovní haly se chystá vedoucí celek tabulky Volejbal Vyškov.

V derby se střetne první celek s posledním

Ostatní sporty
Ilustrační foto.
Vyškov - Přestože práce na opravě vyškovského i dědického hřbitova začaly už vloni, největších změn se tato místa posledního odpočinku dočkají až v letošním roce.

Dělníci opraví hřbitovy

Vyškovsko
1905 - Žerotínova ulice
Vyškov - /FOTO UVNITŘ/ Do časů, kdy ve Vyškově existoval hostinec U Stříbrné koule, místo šantánu bylo v Radniční uličce pekařství, dědická Pazderna bývala oblíbeným výletním místem a u jezu v Dědicích klapala kola mlýnů, zavádí diváky nový dokumentární film dvojice amatérských filmařů scénáristy Libora Veselého a kameramana Radomíra Jadomka nazvaný Vyškov v proměnách času.

Filmaři amatéři natočili další snímek

Vyškovsko
Volejbalové derby mezi Vyškovem (v modrém) a Dědicemi
Vyškov - /AKTUALIZOVÁNO, FOTOGALERIE/ V rámci volejbalového krajského přeboru na sebe podruhé v sezoně narazila dvě vyškovská mužstva, a to sice Volejbal Vyškov a Sokol Dědice. Zatímco poprvé létaly míče nad vysokou sítí v Dědicích, pro tentokrát se sobotní dvojutkání konalo v hale Za Parkem.
6 fotografií

Derby nabídlo zajímavou podívanou

Ostatní sporty
 Dnes hrají volejbalové týmy Vyškova (na snímku), Dědic a Bučovic odvetné duely krajské  soutěže v odbíjené. Všechy tři celky Vyškovska sehrají po dvou  utkáních na domácí půdě. Proti nim se postaví brněnští soupeři.
Vyškov, Dědice, Bučovice - Další volejbalová kola krajské soutěže, s pořadovým číslem jednadvacet a dvaadvacet se opět rozjíždějí právě dnes. Hned na třech místech regionu sehrají celky Vyškovska odvetná utkání právě probíhající sezony.

Krajský přebor v odbíjené vstoupil do odvet

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Bučovice - Na první pohled nezáživný duel posledního s předposledním. Pro samotné aktéry a fanoušky ale důležitý souboj rivalů z Vyškovska. Možnost domácích oživit záchranářské naděje, hosté se naopak mohli protivníkům ztratit z bodového dohledu.

Volejbalové derby přineslo jasný výsledek

Ostatní sporty
Závišičtí medailisté: zleva Mikuláš Plánka a Radek Rýpar.
Závišice - Zlatou tečku za letošní velice úspěšnou sezonou udělal závišický benjamínek Radek Rýpar. Na mistrovství Moravy v nejmladší kategorii judistů v Dědicích se představil ve váze do 24 kg. Tady nenechal nikoho na pochybách o své letošní skvělé formě, všechny soupeře zdolal na ipon před časovým limitem a právem se může pyšnit titulem šampion Moravy pro rok 2008.

Závišický judista Radek Rýpar se stal šampionem Moravy

Ostatní sporty
Nastoupená Dráčata s medailemi.
Hranice - Mistrovství Moravy benjamínků v judu proběhlo v neděli 14. prosince v Dědicích. Výprava hranického Femaxu čítala 22 borců, což vytvořilo jednoznačně nejpočetnější skupinu judistů na šampionátu. Po pěkných bojovných výkonech získali benjamínci devět mistrovských medailí.

Devět mistrovských medailí ulovil Femax

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Vyškovsko - Zářivější vánoční výzdobu plnou třpytivých světýlek letos bude mít vyškovské, rousínovské i ivanovické náměstí. Naopak v Bučovicích žároviček ubude. Lidé je totiž rozkradli. Obyvatelé Slavkova u Brna se budou muset spokojit s dekoracemi stejnými jako v několika uplynulých letech.

Města krášlí vánoční výzdoba

Vyškovsko
Ilustrační foto
Dědice, Vyškov - V dědické tělocvičně se pozítří odehraje velké městské derby v odbíjené. V soutěži krajského přeboru na sebe narazí domácí TJ Sokol Dědice a tým Volejbal Vyškov. Papírovým favoritem utkání jsou hosté.

Volejbalisté Dědic a Vyškova změří síly

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Vyškovsko - Vysoká tráva, nálety bříz a borovic vtroušené mezi ovocné stromy, které už dlouhá léta nikdo neprořezával. Tam, kde vedly cestičky, dnes brání v chůzi husté keře trnek. Tak nějak to vypadá v řadě bývalých sadů regionu. Příčin je celá řada, důsledek jediný: plocha sadů na Vyškovsku je rok od roku menší.

Sady pustnou a ustupují zástavbě

Vyškovsko