ŠTÍTEK: Dědice

Martina Šlampová stojí v čele komunitní nadace Tři brány.
Vyškov /OSOBNOST VYŠKOVSKA/ – Víc než rok stojí v čele vyškovské komunitní nadace Tři brány, kromě toho zastupuje předsedu dědického osadního výboru. Původní profesí je přitom Martina Šlampová porodní asistentka. Teď se představuje v pravidelném seriálu Vyškovského deníku Rovnosti Osobnost Vyškovska.

Šlampová: Když něco chcete, musíte za tím jít

Vyškovsko
Ilustrační snímek.
Vyškov – Vedle hlavní akce letošního roku, kterou je zvýšení kapacity slavkovské větve vodovodu, naplánovaly vyškovské Vodovody a kanalizace také několik menších stavebních prací. Dotknou se jak vodovodní sítě, tak kanalizačního řadu.

Úpravny vody spolknou miliony

Vyškovsko
Ilustrační foto
Třebíčsko - Kde se v příštím roce dočkají opravené silnice? Díky schválenému krajskému rozpočtu už je jasněji. Chystá se konečně například celková rekonstrukce průtahu Opatovem, o kterém řidiči říkají, že je to snad nejrozbitější silnice na Třebíčsku.

Kraj zveřejnil seznam silnic, které hodlá opravit

Třebíčsko
Ilustrační fotografie.
Vyškov – Na nedostatečně zabezpečenou tašku doplatil při jízdě na kole Vyškovan, který ve středu dopoledne projížděl Sportovní ulicí. Taška s fotoaparátem, firemním razítkem a třinácti tisíci korunami mu totiž při jízdě vypadla. Muže, který ji našel a neodevzdal, našli vyškovští strážníci dnes ráno.

Muž sebral ztracenou tašku s pěnězi, strážníci ho našli

Zločiny a soudy
Ilustrační foto.
Jičín – Ve státní svátek zněl kostel sv. Jakuba Svatováclavským chorálem - Ty jsi dědic České země – nedej zahynouti nám, ni budoucím. A v hoře Blaníku, dle pověsti, svatý Václav čeká se svou družinou, až bude české zemi nejhůře.

Z jičínských kostelů - dění a postřehy

Volný čas
Ilustrační fotografie.
Vyškov – Pro většinu lidí znamená pátek a sobota večer vítanou úlevu od hektického pracovního týdne. Pro lidi z Dědické ulice ve Vyškově se však víkend často mění v noční můru.

Hluk z podniků ruší lidi v Dědicích

Vyškovsko
Ilustrační foto.
Vyškov - Svědky nehody, při které auto nedalo přednost cyklistovi u železničního přejezdu u Vyškova, hledají vyškovští policisté. Nehoda se stala ve čtvrtek 11. srpna kolem čtvrté hodiny odpoledne.

Policisté hledají svědky nehody

Nehody
Domov důchodců. Ilustrační foto.
Vyškov – Vyřešit dopravní situaci na křižovatce Dědické ulice a sídliště Osvobození, zmodernizovat zimní stadion nebo připravit výstavbu nového Domu s pečovatelskou službou, to všechno chtějí v tomto volebním období stihnout představitelé Vyškova.

Priorita radních? Domov důchodců

Vyškovsko
Ilustrační foto.
Vyškovsko - Žádná varovná cedule už ode dneška nebude upozorňovat řidiče na místa, kde strážníci měří rychlost. Povinnost varovat motoristy dnes končí, počet měřených úseků se navíc zvýší. A strážníci už podle svých slov nebudou za blázny.

Strážníci: byli jsme spíš za kašpary

Vyškovsko
Ilustrační foto.
Vyškov - Koryto řeky Hané ve Vyškově je podle lidí v hrozném stavu. Ještě v létě má ale dojít k čištění nánosů pod mostem v Tyršově ulici. K zemi půjdou také další přestárlé topoly.

Haná je plná usazenin, lidé se bouří

Regiony
Ilustrační foto.
Vyškov - Koryto řeky Hané ve Vyškově je podle lidí v hrozném stavu. Ještě v létě má ale dojít k čištění nánosů pod mostem v Tyršově ulici. K zemi půjdou také další přestárlé topoly.

Haná je plná usazenin, lidé se bouří

Vyškovsko
Ilustrační foto
Vyškov – Až dosud se Vyškované obraceli ohledně hřbitovů ve městě na Vyškovské služby. Od začátku letních prázdnin už to bude jinak. Prvního července totiž správu pohřebišť přejímá Správa majetku města Vyškova.

Hroby: nově přímo u správce

Vyškovsko
Ilustrační foto
Vyškov – Rychtářov, Dědice, Opatovice, Hamiltony, Lhota. Pět jmen, ke kterým se chce v nejbližší době přidat šesté, Obyvatelé vyškovské místní části Křečkovice totiž chtějí být víc slyšet a proto požádali o založení vlastního osadního výboru, stejně jako to mají jiné místní části. O jejich budoucnosti rozhodnou ve středu vyškovští zastupitelé.

Křečkovičtí chtějí vlastní osadní výbor

Vyškovsko
Ilustrační foto
Vyškovsko - V poslední době přibývá krádeží na vyškovských hřbitovech. Nenechavci berou prakticky všechno, lidé jsou zoufalí. Vedení města tak zvažuje umístění kamer.

Zlodějů u hrobů výrazně přibylo

Vyškovsko
Ilustrační foto
Vyškov – Neoprávněně užívají městský pozemek, oplotili ho a kvůli tomu musí ostatní zahrádkáři jezdit ke svým chatkám přes moji louku. To tvrdí o čtyřech zahrádkářích z Vyškova zastupitel Jiří Krutílek. Se situací už mu údajně došla trpělivost a tak na louku umístil závoru se zákazem vjezdu. Zahrádkáři ji však objíždějí.

Vyškovská radnice řeší spor o zahrádky

Vyškovsko
Jarní práce na polích. Ilustrační foto.
Vyškovsko – Mokrý velikonoční víkend završil suchý a nebývale slunečný duben. Ovšem s výjimkou Vyškovska. Pršet v regionu začalo až včera. Zemědělci a zahrádkáři vítají mraky s otevřenou náručí, dubnové deště totiž bývají pro nadcházející úrodu klíčové.

Konečně začalo pršet, zemědělci slaví

Vyškovsko
Ilustrační foto
Kroměříž – V Brně proběhlo 3. kolo družstev mužů Moravské ligy v judu. Slavia Kroměříž porazila Uherské Hradiště 3:3 (30:27), podlehla Hranicím 0:5, SKKP Brnu 1:6 a Dědicím 2:5. Z devíti vah postavili kroměřížští závodníci pouze tři: Šafránek do 60 kg, Rozsypal ml. do 73 kg a Robe do 90 kg.

Na turnaji v judu v Jihlavě excelovali Podrázský a Nesvadba

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Vyškov – Jedna z nejnebezpeč­nějších křižovatek ve Vyškově je podle obyvatel i vedení města bezesporu křižovatka ulic Dědická a Sídliště Osvobození. Pomoct původně měla její přestavba na kruhový objezd, teď se však radnice rozhodla změnit plány. Místo okružní křižovatky vznikne klasická, ale zato řízená semafory.

Křižovatka v Dědicích: místo kruhového objezdu semafory

Vyškovsko
Vyškov hostil divadelní festival Trdlinky.
Vyškov /FOTOGALERIE/ - Pořádná dřina, desítky hodin učení textu a nacvičování, uspokojení, radost a pochopitelně i neshody, hádky a nervozita se vyplatily. Osm představení amatérských dětských i studentských divadelních souborů si chce urvat kus diváckého zájmu na divadelním festivalu Trdlinky, který se ve Vyškově koná už pojedenácté. Jak vidno, žádný tu rozhodně není jen tak pro okrasu.
14 fotografií

Kuře na kari bavilo vyškovské diváky

Vyškovsko
Ilustrační foto.
Vyškov – Možnost se během pár vteřin ocitnout v aquaparku, dinoparku nebo třeba v centru města? Žádný problém. Procházku virtuálním Vyškovem si mohou vychutnat nově nejen turisté a návštěvníci okresního města, ale také samotní Vyškované. Virtuální prohlídku najdou zájemci na webových stránkách města, a to pomocí bannerů a odkazů. Obsahuje dvanáct virtuálních bodů.

Užijí si prohlídku. Navíc zadarmo

Vyškovsko
Státní podpora na Vyškovsku nejvíc pomohla kostelu v Drnovicích.
Vyškovsko – Kostel v Drnovicích, chrám v Dědicích, kaplička v Hamiltonech. To jsou příklady památek v okolí Vyškova, které dali dělníci do pořádku díky zvláštnímu programu ministerstva kultury. Stačí si říct o peníze. Letoch jich dá stát o dost víc.

Stát dá víc peněz na památky

Vyškovsko