ŠTÍTEK: film

Poznáte místo, kde se točil Hlídač č. 47?
/FOTOKVÍZ, FOTOGALERIE, VIDEO/ Requiem pro panenku, Rebelové, Lída Baarová nebo Hlídač č. 47. To je jen několik titulů z filmografie známého českého režiséra Filipa Renče, který dnes slaví 58. narozeniny. Právě poslední jmenovaný snímek natáčel Renč mimo jiné i v Kutné Hoře. Poznáte podle fotogalerie, kde vznikaly některé záběry pro film Hlídač č. 47?
18 fotografií

Režisér Renč slaví narozeniny. Poznáte místo, kde natáčel film Hlídač č. 47?

Kutnohorsko
Zlínské multikino v obležení. Kazma vyprodal 12 představení v jeden den
ANKETA/ Kdy byl naposledy takový zájem, koupit si popcorn a jít do kina? Není to až tak dávná minulost. Loni o Vánocích zavládlo šílenství kolem druhého pokračování Avatara. Před tím bodoval například snímek Avengers: Endgame. Z českých filmů lze vzpomenout na Anděla Páně 2 nebo Ženy v běhu. Postcovidový Vyšehrad si vedl také výjimečně dobře. Aktuálně kinům dominuje Barbie, která má již půl milionu českých diváků.
24 fotografií

VIDEO: Nával na Kazmu ve Zlíně. Vyprodáno 12 představení v jeden den

Zlínsko
Předpreméra Kazmova filmu Onemanshow: The Movie na Chodově.
/FOTO, VIDEO/ Co Kazma chystá v premiéře svého celovečerního snímku Onemanshow - The Movie, je zahaleno tajemstvím a vědí se jen střípky, které prosákly z pražské úterní předpremiéry. V Berouně si na čtvrtečníí večerní promítání v letním kině předplatilo vstupenky už asi 150 lidí, což je výrazně více než u jiných filmů. Kdo si chce koupit lístek až na místě, měl by přijít ve větším časovém předstihu.
34 fotografií

Na Kazmu do berounského letňáku: v předprodeji mizí vstupenky na dnešní večer

Berounsko
Noční premiéra Kazmova filmu Onemanshow: The Movie v brněnském kině ve Velkém Špalíčku.
/VIDEO/ Davy lidí a velká očekávání. Tak vypadala situace před půlnoční premiérou hitu letošního roku, tajemného filmu Onemanshow: The Movie českého moderátora Kazmy Kazmitche. Byli jsme u toho, když premiéru snímku minutu po půlnoci v noci ze středy na čtvrtek 17. srpna promítalo brněnské kino ve Velkém Špalíčku. Jak vypadala situace na místě, jaký je děj filmu, co si o něm myslí diváci a jak se jim líbil?
11 fotografií

Reakce lidí v Brně na Kazmův film? Fanoušci ho ocení i předvídatelné vyvrcholení

Brněnsko
Noční premiéra Kazmova filmu Onemanshow: The Movie v brněnském kině ve Velkém Špalíčku
Davy lidí a velká očekávání. Tak vypadala situace před půlnoční premiérou hitu letošního roku, tajemného filmu Onemanshow: The Movie českého moderátora Kazmy Kazmitche. Byli jsme u toho, když premiéru snímku minutu po půlnoci v noci ze středy na čtvrtek 17. srpna promítalo brněnské kino ve Velkém Špalíčku. Jak vypadala situace na místě, jaký je děj filmu, co si o něm myslí diváci a jak se jim líbil?
11 fotografií

Premiéra Kazmova filmu The Movie v Brně? Davy lidí a očekávání něčeho velkého

Regiony
Kamil Bartošek alias Kazma zítra vypouští svou „show“ do 280 kin
Ještě pořád nás nezavřeli. S tímto provokativním heslem se už nějaký čas baví Kamil Bartošek, známý jako Kazma, který nyní přichází s projektem Onemanshow: The Movie. Jestli k tomu někdy dojde, nebo ne, záleží na míře překročení hranic, s nimiž léta koketuje. Pro osvěžení – falešný Jim Carrey na večeru Českých lvů, falešný postižený v pořadu Prostřeno, falešný Miloš Zeman, falešná Čína… Akční influencer a bývalý moderátor Kazma má zkrátka slabost pro blamáže a rád si střílí ze všeho a všech. 
34 fotografií

Vtipná akce, nebo reklamní trik? Kazmův film vstupuje do kin

Film a televize
Předpreméra Kazmova filmu Onemanshow: The Movie na Chodově.
/FOTO, VIDEO/ Kazmův film opravdu existuje, hlásají titulky po úterní předpremiéře očekávaného snímku Kamila Bartoška, alias Kazmy. Nikdo neví, o čem film známého provokatéra, mystifikátora, influencera a moderátora je, přesto láká do kin. Takový zájem česká kinematografie už dlouho nepamatuje. Do kin na Litoměřicku vtrhne Onemanshow: The Movie ve čtvrtek 17. srpna, řada představení už nyní hlásí vyprodáno nebo téměř plno, lístky rychle mizí.
34 fotografií

Kazmův film míří na Litoměřicko. Lístky na snímek mizí obrovským tempem

Litoměřicko
Předpreméra Kazmova filmu Onemanshow: The Movie na Chodově.
/FOTO, VIDEO/ Kazmův film opravdu existuje, hlásají titulky po úterní předpremiéře očekávaného snímku Kamila Bartoška, alias Kazmy. Nikdo neví, o čem film známého provokatéra, mystifikátora, influencera a moderátora je, přesto láká do kin. Takový zájem česká kinematografie už dlouho nepamatuje. Do kin na Chomutovsku vtrhne Onemanshow: The Movie ve čtvrtek 17. srpna, řada představení už nyní hlásí vyprodáno nebo téměř plno, lístky rychle mizí.
34 fotografií

Kazmův film míří na Chomutovsko. Lístky na snímek mizí obrovským tempem

Chomutovsko
Předpreméra Kazmova filmu Onemanshow: The Movie na Chodově.
/FOTO, VIDEO/ Kazmův film opravdu existuje, hlásají titulky po úterní předpremiéře očekávaného snímku Kamila Bartoška, alias Kazmy. Nikdo neví, o čem film známého provokatéra, mystifikátora, influencera a moderátora je, přesto láká do kin. Takový zájem česká kinematografie už dlouho nepamatuje. Do kin na Lounsku a Žatecku vtrhne Onemanshow: The Movie ve čtvrtek 17. srpna, řada představení už nyní hlásí vyprodáno nebo téměř plno, lístky rychle mizí.
34 fotografií

Kazmův film míří na Lounsko a Žatecko. Lístky na snímek mizí obrovským tempem

Žatecko a Lounsko
Kazma Kazmitch, vlastním jménem Kamil Bartošek.
Plno, plno a zase plno. Kdo si vzpomněl na poslední chvíli, že chce vidět film Onemanshow The Movie z dílny Kazmy Kazmitche v tajupné premiéře ve čtvrtek 17. srpna pár chvil po půlnoci v teplickém multikině Premiere Cinemas, tak měl smůlu. Vyprodáno do posledního místa. Zájem o film je v Galerii, kde sídlí multikino, i v dalších promítacích dnech. Zájem ale hlásí také z kina Květen v Teplicích. Jsou ale také přidaná představení, kde ještě volná místa jsou.  

Je to tady. Kazmův biják Onemanshow The Movie vyprodává Teplice

Teplicko
Andělská hora (Engelsburg), mystické místo, kde se natáčeli legendární filmy české kinematografie, a kam za zdravím jezdili významné osobnosti.
Zřícenina hradu Andělská Hora nedaleko Karlových Varů láká k návštěvě mnoho turistů a milovníků historie. Magické místo je podle mnohých nabité pozitivní energií, patří dokonce v tomto ohledu mezi 70 nejsilnějších lokalit světa. A svou roli sehrála Andělská Hora i v české kinematografii. Natáčel se tu například legendární český film "Balada pro banditu" s hvězdným obsazením. Ve filmu si zahráli slavní čeští herci v čele s Miroslavem Donutilem a Bolkem Polívkou.
97 fotografií

Na mystické Andělské Hoře se natáčela Balada pro banditu

Karlovarsko
Zámek Bzí na Českobudějovicku dlouhodobě chátral, teď se mu blýská na lepší časy.
Bzí – Malá obec na Českobudějovicku má jednu historickou perlu. Zámek ze 14. století, který bohužel dlouhá léta chátral, ale teď se mu blýská na lepší časy. Stal se kulisou filmů Zlatí úhoři (1979) a Svatba upírů (1993). Nyní mu architekti a projektanti z renomované kanceláře Loxia chtějí navrátit zašlý lesk a slávu. Podívejte s námi dovnitř i do zákulisí natáčení.
88 fotografií

Zlatí úhoři i Svatba upírů. Zámek Bzí na Budějovicku čeká na další životní roli

Českobudějovicko
Během válečných konfliktů byly v nemocnici umístěny tisíce zraněných vojáků. Po roce 1968 byla obsazena rudou armádou. Nyní jíž přes dvě dekády chátrá. Město marně hledá její využití. Po odchodu armády v roce 1991 budovu několikrát využily filmové štáby.
/FOTO, VIDEO/ Velká šedivá vrata s červeným zdravotnickým křížem se po odemknutí zámku otevírají překvapivě tiše. U vstupu do vojenské nemocnice v Jaroměři každého ohromí obří propagandistické mozaiky připomínající někdejší vládu sovětských vojsk. Vytlučená okna, vyvrácené dveře a prostorné nádvoří připomínající bujný les - sláva zdravotnického zařízení, které v době jeho postavení v roce 1789 budilo velký ohlas, je ale ta tam. Dnes je hojně vyhledávaná filmaři.
54 fotografií

Zdravotnická pýcha monarchie v Josefově čeká na využití. Nyní se tam točí filmy

Náchodsko
Lesní vila v Liberci.
Lesní vila v Liberci byla od svého vzniku na počátku 20. století svědkem řady událostí a vystřídala několik funkcí: Od letního sídla přes zotavovnu, župní středisko NSDAP a Wolkerovo plicní sanatorium až po dětskou psychiatrii. Mimo jiné upoutala pozornost filmového štábu a stala se součástí filmu „Krev zmizelého“, který se natáčel v roce 2005 podle námětu Vladimíra Körnera. Vzhledem k tomu, že se dramatický příběh odehrává v Sudetech, bylo právě Liberecko jasnou volbou filmařů.
99 fotografií

Filmový štáb i řádění vraha. Lesní vila v Liberci má za sebou bohatou historii

Liberecko
Kazma Kazmitch, vlastním jménem Kamil Bartošek a jeho ONE MAN SHOW v Ostravě. Ilustrační foto.
/VIDEO/ Nikdo neví o čem bude, přesto láká do kin nový film českého moderátora Kazmy davy lidí. Uvedou ho téměř všechna kina na jižní Moravě, některá dokonce na čtvrteční premiéru chystají promítání hned v několika časech. Tajuplná atmosféra, kterou Kazma kolem filmu s názvem ONEMANSHOW: The Movie vyvolal, vzbudila v lidech zvědavost. Zcela vyprodáno je ale málokde.
16 fotografií

Kazmův film působí v jihomoravských kinech poprask. Jen Tišnov raději vyčkává

Brněnsko
Kazma Kazmitch, vlastním jménem Kamil Bartošek.
Kdo si teď vzpomněl, že chce vidět film Onemanshow The Movie z dílny Kazmy Kazmitche v premiéře ve čtvrtek 17. srpna v rychnovském kině, měl by si pospíšit. Zbývají poslední lístky. O tento snímek je v kinech nebývalý zájem. Náklady na něj se podle producentů vyšplhaly na 72 milionů korun a tvůrci slibují unikátní podívanou, jakou tahle země v kinech ještě nezažila.

Do kin na Rychnovsku vtrhne Onemanshow The Movie. Kazmův utajovaný projekt

Rychnovsko
Kamil Bartošek alias Kazma
/FOTO/ Ve čtvrtek 17. srpna večer patrně vypukne jedna z nejočekávanějších akcí letošních prázdnin. Kina v Nymburce, Poděbradech i Lysé nad Labem jsou na tento večer už řadu dnů předem z velké části vyprodaná. Stejně jako v dalších městech po celé zemi. Promítat se má očekávaná premiéra filmu z dílny známého mystifikátorka a recesisty Kamila Bartoška alias Kazmy s názvem Onemanshow – The Movie.
20 fotografií

Kazma opět zasahuje. Kina na Nymbursku jsou ve čtvrtek už téměř vyprodaná

Nymbursko
Oppenheimer (2023)
Novinka Christophera Nolana si již stihla vydobýt status pravděpodobně nejočekávanějšího filmu roku a získat nadšené ohlasy od předních světových kritiků i filmařů. Nyní nastal čas ji adekvátně zhodnotit. Dokáže výsledek oslnit i jinak než jen dokonale zvládnutou technikou a hereckými výkony? Zrodil se opravdu velký film či rozpačitě stravitelná podívaná, jíž předcházel mediální boom spojený s legendou o „otci atomové bomby?“

RECENZE: Brilantní zpracování, přepálená stopáž. Nolanův Oppenheimer jedině v ki

Volný čas
Kazma Kazmitch, vlastním jménem Kamil Bartošek.
Divácky úspěšné filmy, které vtrhly v létě do českých kin, boří zavedené stereotypy. Největšímu zájmu návštěvníků přerovského kina se dnes těší filmy Barbie a Oppenheimer, které se staly doslova kasovními trháky. Téměř vyprodaná je i večerní premiéra Kazmova snímku Onemanshow: The Movie. Distributor přidá i půlnoční projekci. V Hranicích se žádné velké šílenství nekoná, zájem ale je.

„Kazmašílenství“ propadl i Přerov, lístky jdou na dračku. Zájem je i v Hranicích

Hranicko
Hlavní role ve filmu Barbie hrají Margot Robbie a Ryan Gosling.
Divácky úspěšné filmy, které vtrhly v létě do českých kin, boří zavedené stereotypy. Přerovské kino Hvězda se kvůli obrovskému zájmu o návštěvnicky atraktivní tituly - filmy Barbie a Oppenheimer, které plní sály, rozhodlo do budoucna změnit stávající dramaturgii. Promítat se budou přednostně tituly, které „frčí“ a program pro diváky se bude plánovat jen na dva týdny.

Fenomén „Barbieheimer“ mění dramaturgii přerovského kina

Přerovsko
Lesní vila v Liberci sloužila NSDAP i nemocným dětem. Objevila se ve filmu Krev zmizelého.
V seriálu Příběhy opuštěných budov vás provedeme po více než 140 zajímavých objektech v Čechách, na Moravě a ve Slezsku. Každé úterý můžete listovat v přehledu vybraných opuštěných domů podle tématu týdne, ve středu přijde na řadu reportáž z vybrané budovy ve vašem okolí, kam se vypravili reportéři Deníku. V šestém dílu Deník mapuje objekty, které se proslavily díky filmovým a televizním kamerám.

Proslavili je filmaři, dnes často chátrají. Deník mapuje opuštěné stavby

Česko
Kazma Kazmitch, vlastním jménem Kamil Bartošek.
Plno, plno a zase plno. Kdo si teď vzpomněl, že chce vidět film Onemanshow The Movie z dílny Kazmy Kazmitche v premiéře ve čtvrtek 17. srpna v ústeckém multikině Cinema City v OC Forum, tak má smůlu. Podobně našlapaný je i druhý promítací den, od soboty je už ale volněji. Takové lístkové tsunami v kině nečekali. Náklady na film se podle producentů vyšplhaly na 72 milionů korun a tvůrci slibují unikátní podívanou, jakou tahle země v kinech ještě nezažila.

Kazmův biják Onemanshow The Movie vyprodal ústecké multikino

Ústecko
Viktorie Vítová v roli provokativní influencerky
Vyděšená dívčí tvář, zčásti od krve, s prosebným výrazem ke kameře z nadhledu. Prosba o milost ke komusi, koho nevidíme a jehož totožnost odhalí až závěrečné záběry. Český film #annaismissing, který vstoupil do kin, startuje dramaticky a slibně. Režisér Pavel Soukup se v něm vrací k záludnosti sociálních sítí, jež zpracovával i v sérii #martyisdead, oceněné prestižní zahraniční Emmy.
5 fotografií

Hledá se Anna. Mrazivý český thriller vypráví o záludnosti sociálních sítí

Film a televize
Renault R8 Gordini.
Jasná modrá barva, dvojitý bílý pruh přes levou stranu karoserie, čtyři světlomety a mezi nimi emblém diamantu, symbolu známé automobilky. To byly charakteristické rysy jednoho z nejslavnějších závodních vozů Evropy, Renaultu 8 Gordini. Od konce jeho produkce ve Francii letos uplyne rovných 50 let. Slavný vůz si zahrál také ve filmu, když za jeho volat usedli Alain Delon nebo Lino Ventura.
11 fotografií

Renault R8 Gordini je vyhledávaným veteránem. Ve filmu ho řídili Delon a Ventura

Automagazín
Jan Nedbal v Matematice zločinu
Do širšího povědomí vstoupil rolí básníka Václava Bolemíra Nebeského v oceňované čtyřdílné minisérii České televize Božena. Teď můžeme herce Jana Nedbala vídat v další minisérii z produkce Voyo Originál Matematika zločinu, v níž ztvárňuje Tomáše Tomana. Muže s pověstí rváče, který byl odsouzen na dvanáct a půl roku do vězení za to, že v nočním klubu během bitky údajně zabil jiného mladíka. Toman je přesvědčený o své nevině a hodlá se bránit všemi dostupnými právními prostředky. 
5 fotografií

Jan Nedbal: Příběh Tomáše Tomana jsem neznal. Zažil obrovský nátlak na psychiku

Film a televize