ŠTÍTEK: fotografie

Čelní srážka se sportovním vozem Ford Mustang u Špindlerova Mlýna připravila o život nevinného 49letého řidiče.
Dým, valící se z nabouraného Fordu Mustang. Běžící muž, který jako jeden z prvních přispěchal k sobotní dopravní nehodě, při které vyhasl na silnice ke Špindlerovu Mlýnu lidský život. Burcující záznam, který pořídila jedna ze zasahujících u nehody, zveřejnili na svém facebooku hasiči ze Špindlerova Mlýna. Reálný záběr, při kterém naskakuje husí kůže, ukazuje na důsledek bezohledné jízdy, při které úřadovala smrt.
8 fotografií

VIDEO, FOTO: Video z nehody je varující víc než draze placená reklama

Nehody
Litvínov (v černém) v zápase v Třinci.
Černý víkend mají za sebou hokejisté Litvínova. Po páteční domácí porážce 1:2 od Pardubic nepřišla náprava ani v neděli v Třinci. Na ledě posledního mistra Verva padla 2:3. Domácí se dostali do výhody vedení o tři branky, ale hosté ze severu Čech dokázali reagovat trefami Zygmunta a především osm minut před koncem Kašpara, který dostal Krušnohorce na kontaktní branku. Oceláři ale dokázali těsný náskok uhájit. 
9 fotografií

FOTO: V Třinci to nevyšlo. Litvínov prohrál těsně 2:3

Hokej
Vsetínští strážníci značí kola syntetickou DNA. Při tom popisují do evidence základní části kola včetně výrobního čísla. Na snímku Petr Žlebek.
Dva městští strážníci, speciální hmota obsahující mikrotečky s číslem, fialové světlo, fotoaparát a nakonec kulatá samolepka chráněno DNA. Za dvacet minut projde jeden bicykl procesem focení, zapisování a označení DNA. V těchto dnech provádí vsetínští strážníci další vlnu opatření k ochraně kol před odcizením.  
8 fotografií

Strážníci označili za tři roky přes osm set bicyklů

Valašsko
Mělničtí hasiči přijali celosvětovou výzvu.
Vyložit ze zásahového vozu vybavení, úhledně vyrovnat, položit se vedle něj – a pak zase vše naskládat nazpátek. A to nejpodstatnější mezi tím: focení. To je princip facebookové výzvy pojmenované #tetrischallenge, k níž se přidávají příslušníci záchranných složek z celého světa. Své vybavení tak netradiční formou ukazují prostřednictvím sociální sítě, kde výzva získala značný ohlas.

Mělničtí hasiči přijali celosvětovou výzvu: vyložili auto

Hasiči
Ilustrační foto.
První ročník akce Poděbradský den srdce na podporu prevence onemocnění srdce se uskuteční příští neděli na lázeňské kolonádě. V rámci oslav se v 15 hodin koná symbolický Pochod za zdravé srdce v červených tričkách lázeňským parkem a ještě předtím proběhne focení všech účastníků pochodu před proslulými květinovými hodinami. Pochodu se může účastnit každý, podmínkou však je červené tričko, buď vlastní, nebo zakoupené v den akce.

Lázněmi projde pochod v červených tričkách

Nymbursko
Z fotbalového utkání krajského přeboru Bohemia Poděbrady - Tuchlovice (0:0, na penalty 4:2)
V minulém domácím utkání nejvyšší krajské soutěže hráli bez branek a pak prohráli na penalty, tentokrát si po bezbrankovém utkání vzali druhý bonusový bod za vítězství v penaltovém rozstřelu. Fotbalisté poděbradské Bohemie hráli bez gólů s týmem Tuchlovic, nakonec byli rádi za dva body.
25 fotografií

FOTO: Podruhé doma nedali gól. Mají ale dva body

Kraje
V sobotu 31.8. se konal v Železném Brodě v areálu tenisových kurtů třetí ročník turnaje pétanque v trojicích.
V sobotu 31.8. se konal v Železném Brodě v areálu tenisových kurtů třetí ročník turnaje pétanque v trojicích. Pétanque má tradici ve Francii, jedná se o francouzský společenský sport pro 1-3členná družstva, která se snaží umístit koule co nejblíže k cíli - dřevěné kuličce, tzv. prasátku. Princip hry je velmi jednoduchý, ale dokonalé zvládnutí techniky a taktiky vyžaduje pravidelný trénink.
22 fotografií

FOTO: V Železném Brodě proběhl už potřetí turnaje pétanque v trojicích

Jablonecko