ŠTÍTEK: fotografie

Fotografie Michala Fanty získala druhé místo v soutěži prestižního kanadského magazínu Vertical. Michal Fanta (1987) fotografuje od dětství, od roku 2014 je fotoreportérem Deníku v Královéhradeckém kraji. Jeho každodenní zpravodajský záběr je absolutní.
Fotoreportér Deníku Michal Fanta je autorem fotografie, která získala druhé místo v celosvětové soutěži prestižního kanadského titulu Vertical Magazine. Časopis, který mapuje svět helikoptér ve všech souvislostech, nadchl Michalův snímek z cvičení záchranářů na slepém rameni Orlice. Michala stál boty.

Snímek Michala Fanty z východočeských Deníků zaujal až v Kanadě

Hradecko
Vrchlabští hokejisté na domácím ledě přestříleli soupeře z Bíliny 10:6.
Poslední hokejisté Bíliny jeli k sobotnímu zápasu na led druholigového lídra do Vrchlabí v roli totálního outsidera, přestože dvakrát za sebou vyhráli. Po dvou třetinách svítil na ukazateli skóre stav 8:1 pro domácí. Draci se ale v poslední periodě zvedli a namlsanému domácímu celku v ní dali pět branek! Nakonec přestřelku vyhrálo Vrchlabí 10:6.
20 fotografií

FOTO: V přestřelce dal Drakům gól také novic Rolinek

Hokej
Ilustrační foto
Brno - Červené oči na fotkách? Při focení s bleskem nic neobvyklého. Pokud však svítí žlutě, jde o takzvanou leukokorii, která může upozornit až na devět očních vad. Mobilní aplikaci Eye check, která podle jediné fotky pozná, jestli má člověk oči zdravé, nebo by měl jít k doktorovi, si stahují lidé z celého světa.

Nemocné oči odhalí jen fotka z mobilu. Žlutý odraz značí nemoc

Břeclavsko
Piráti (v bílém) doma přehráli Přerov.
Chomutovští hokejisté po dvou neúspěšných zápasech zabrali v páteční předehrávce Chance ligy doma zabrzdili rozjetý Přerov 5:2. Domácí se rozjížděli pomalu. V úvodních dvou třetinách dali vždy po jedné brance, hosté ale žádnou. V poslední třetině diváci viděli hned pět gólů a Piráti ji ovládli 3:2. V konečném účtování jim to vyneslo tři body. 
33 fotografií

FOTO: Piráti doma zabrzdili rozjetý Přerov a nastříleli mu "bůra"

Hokej
Mezinárodní burza práce v Mostě
Zaměstnavatelé hledali pracovníky. Mostecká sportovní hala ve středu 13. listopadu hostila Interregionální burzu práce. Ta se ve spolupráci Úřadu práce v Mostě, Úřadu práce v saském Annaberg – Bucholz a EURES – Triregio uskutečnila již popáté. Množství zaměstnavatelů z obou stran hranice hledalo pracovníky. 
23 fotografií

FOTO: V Mostě ve středu proběhla Mezinárodní burza práce

Mostecko
Blažim (v černém) si z lenešického hřiště zaslouženě odvezla tři body a v tabulce B třídy je druhá.
Za nevlídného podzimního počasí, po celou dobu hry pršelo a rtuť teploměru se nedostala nad sedmičku, se hrálo prestižní utkání 14. kola B skupiny fotbalové B třídy mezi Lenešicemi a Blažimí. Domácí okupují střed tabulky, hostům patřila před zápasem třetí příčka tabulky. Oba celky mají ve svém kádru po výborném střelci. Domácí Nový dal zatím 11 branek, Ondra Bartko z Blažimi o gól méně. Na střelecký souboj nakonec nedošlo, protože Nový v sestavě Lenešic chyběl. Bartko se však trefil, Blažim vyhrála i díky jeho brance 2:1. 
13 fotografií

FOTO: V Lenešicích rozhodl o vítězství Blažimi střídající Svoboda

Kraje
Slavia - Teplice
Fotbalisté pražské Slavie zvítězili v 16. kole první ligy nad Teplicemi 3:0. Skóre otevřel v 29. minutě z penalty Tomáš Souček, který se pak v závěru podílel i na gólech střídajícího Petra Ševčíka a Ondřeje Kúdely. Obhájce titulu protáhl neporazitelnost v nejvyšší soutěži na 22 utkání a před reprezentační přestávkou si v čele tabulky udržel náskok 11 bodů na druhou Plzeň. Teplice potřetí za sebou prohrály a jsou jedenácté.
11 fotografií

FOTO: Slavia porazila Teplice 3:0 a dál vede ligu o 11 bodů

FORTUNA:LIGA