ŠTÍTEK: Bystřice

Dopravní hřiště začalo sloužit předškolákům i žákům ZŠ při dopravní výchově.
/FOTOGALERIE/ Ke slavnostnímu otevření nového dopravního hřiště na zahradě mateřské školy došlo před deseti lety v Bystřici u Benešova. Výstavba byla zahájena začátkem srpna. „Nové dětské cyklistické hřiště by mělo přispět k dalšímu zkvalitnění školní cyklistické výuky a podtrhnout úspěchy v dopravních soutěžích,“ řekl tehdy starosta města Daniel Štěpánek.
16 fotografií

PŘED 10 LETY: Nové dopravní hřiště v Bystřici stálo 300 tisíc korun

Benešovsko
Fotbalisté Břidličné otočili zápas v Bystřici
První poločas fotbalistům Břidličné v Bystřici vůbec nevyšel. Kovohutě hned v první minutě inkasovaly a když se krásně trefil Martinčík, vypadalo to s nimi špatně. Nakonec ale přišel obrat a výsledek 2:3. Hosté mohou za výhru děkovat i brankáři Zifčákovi, který chytil pokutový kop. 

Velký obrat Břidličné, Zičák chytil penaltu

Kraje
Údolí Bystřice
Navštivte s rodinou či přáteli přírodní park v širším okolí řeky Bystřice, která se hluboko zařezala do plošiny Domašovské vrchoviny.

Za krásami Údolí Bystřice

Cestujeme
Trenér Staré Říše Luděk Kovačík očekává těžké utkání. Ve Ždírci by však rád bodoval.
Divizní program desátého kola měl nabídnout nejedno derby. Do Polné ale Humpolec nepřijede, několik hráčů má v karanténě. Zajímavý střet, ovšem kvůli vládním opatřením bez fanoušků, nabídne nedělní dopolední mač mezi Velkou Bíteší a Žďárem. Odpolední duel Ždírce nad Doubravou se Starou Říší bude mít také dobrý náboj. Domácí chtějí potvrdit tři body z Bystřice, hosté zase touží najít ztracenou formu a začít bodovat.

Ve Ždírci je žhavá půda, tvrdí kouč Staré Říše Kovačík před nedělním derby

Fortuna divize
Městská knihovna Bystřice u Benešova
V rámci 13. ročníku divadelního festivalu Ludvíka Němce ochotnický divadelní spolek Netopýr z Týnce nad Sázavou nastudoval a zahraje v úterý 6. října od 16 hodin představení O jedné Karkulce a třech vlcích.

Kdo slyšel O jedné Karkulce a třech vlcích?

Volný čas
Baťov vs. Luhačovice
Kanonýrem uplynulého 7. kola krajského přeboru je Patrik Kvasnica, který se hattrickem podílel na výhře Slušovic nad Boršicemi. V čele soutěže se i nadále drží Luhačovice, které zvládly šlágr v Otrokovicích na Baťově a drží náskok čtyř bodů. Utkání Bystřice p. H. - Holešov se odehraje ve středu 30. 9. od 16:30.
14 fotografií

Krajský přebor: Kvasnica hattrickem poslal do kolen Boršice

Kraje
David Lošťák v dresu české juniorské reprezentace slaví branku do sítě Švýcarska.
Tři zápasy, sedm gólů, z toho dva hattricky. Tak zní účet fotbalisty Davida Lošťáka z „anglického týdne”, ve kterém jeho Velká Bystřice postupně skolila Kožušany, Doloplazy a Smržice a posunula se na třetí místo v Lion sport I. B třídě. Třiadvacetiletý Lošťák se dostal díky povedené sérii do čela tabulky střelců, které vévodí s dvanácti trefami.

Lošťák střílí za Bystřici s tátou po boku. Jen mistrovství světa mu sebrali

Kraje
Petr Fišer, fotbalista Neveklova B.
/KANONÝR VÍKENDU, FOTOGALERIE/ Šest branek za dvaasedmdesát minut? Pro Petra Fišera z rezervního týmu Neveklova žádný problém. Ukázal to v nedělním domácím zápase IV. třídy proti Bystřici B, ve kterém režíroval vysoké vítězství 11:1. "Jde o vyrovnání mého rekordu. To samé se mi už povedlo v minulosti proti Maršovicím," prozradil fotbalista, který se tím zároveň přihlásil do rubriky Deníku s názvem Kanonýr víkendu.
2 fotografie

Dal gól i pražské Slavii. Síť Bystřice Petr Fišer rozvlnil dokonce šestkrát

Okresy
První setkání hasičských praporů okresu Žďár nad Sázavou
V neděli 20. září se uskutečnilo u příležitosti 135 let od založení Župní jednoty Novoměstské 1. setkání hasičských praporů okresu Žďár nad Sázavou. První pokus o založení župy v regionu Novoměstského hejtmanství (dnešní okres Žďár nad Sázavou) proběhl v roce 1880; stalo se tak v Jimramově po veřejném hasičském cvičení za účasti zástupců hasičských sborů z Bystřice nad Perštejnem, Nového Města na Moravě a Jimramova s cílem spojit svoje síly ve výcviku a vzdělávání.
5 fotografií

První setkání hasičských praporů okresu Žďár nad Sázavou

Čtenář reportér