ŠTÍTEK: hvězda

Z dalšího putování našeho spolupracovníka po Jordánsku.
Blízký Východ /DÍL IV./ - Další putování po Jordánsku nás zavedlo do pouště nesoucí název Wadi Rum. Oblast je také známá jako The Valley of Moon, čili údolí Měsíce a je zapsaná na seznamu světového dědictví UNESCO. Tady se nás ujímají beduíni z cestovní agentury, která pořádá výlety ke zdejším atraktivním místům.
24 fotografií

Barevné krásy pouště v údolí Měsíce

Nymbursko
Ilustrační foto.
Jasný cíl stojí v sobotu před opavskými fotbalisty. Nováčci FORTUNA:LIGY chtějí proti Boleslavi potvrdit nečekané vítězství z Liberce. Jedním z klíčů k případnému úspěchu je ubránění největší hvězdy Středočechů, sedmnácti gólového snipera Nikolaje Komličenka.

Opava jde na Boleslav, trenér varuje před Komličenkem

FORTUNA:LIGA
Futsal. Ilustrační foto.
Třebíč - „Spojte příjemné s užitečným a přijďte podpořit dobrou věc!“ To je motto pátého ročníku charitativního turnaje Davi Cup s mezinárodní účastí. Dobře obsazená futsalová akce se uskuteční v sobotu ve sportovní hale Manželů Curieových v Třebíči.

Davi Cup nalákal hvězdy i mezinárodní účast

Ostatní sporty
Česko zpívá koledy v Ústí nad Labem 2018.
Ústecko – Kolem pěti set lidí se sešlo na ústeckém Kostelním náměstím, aby si s Deníkem zazpívalo známé koledy. Akce Česko zpívá koledy se konala na Ústecku na 11 místech. Vystoupily pěvecké sbory z dětské skupiny Mozaika z Vaňova a Základní školy Molekula. Na Kostelním náměstí zpíval rockový zpěvák Josef Šutara společně se zpěvákem kapely Toxic People Petrem Bydžovský, který doprovázel pěveckou hvězdu RockOpery Praha na klavír. 
33 fotografií

FOTO: Ústí zpívalo s Deníkem koledy. Bylo plné Kostelní náměstí

Ústecko
Robot Matylda.
Jmenuje se Matylda a je to malá roztomilá robotka, kterou si oblíbily tisíce Čechů. Sledovaly, jak se vydala na cestu autostopem z Jablonce nad Nisou do pelhřimovského Muzea kuriozit a rekordů. Tato nevšední slečna dokázala něco neobvyklého. V době, kdy je společnost rozhádaná a rozdělená, její příběh lidi nadchl a spojoval. Hvězdou není jen na internetu, září také v pelhřimovském muzeu, kam za ní přijíždí celé výpravy.
6 fotografií

Robotka na stopu. Matylda se stala celebritou, její příběh nadchl a spojoval

Česko
Kino Alfa.
Sokolov – Sokolovské kino Alfa se stává co do počtu diváků jedním z nejoblíbenějších a nejnavštěvovanějších kin Karlovarského kraje. Důvodů je hned několik.

Kino Alfa jde divákovi naproti

Sokolovsko
Ilustrační foto.
Deník představuje novou podobu webových stránek. Od úterka 11. prosince nabízí online čtenářům nejen jednodušší a přehlednější podobu, ale především nové rubriky a atraktivní témata. Díky Deníku tak kromě nejdůležitějších a nejzajímavějších zpráv z vašeho okolí, z České republiky i ze světa, zjistíte například také, jaká ojetá auta se ve vašem okrese nejvíce prodávají. Nebo kolik vás bude stát pořízení domácího mazlíčka s rodokmenem. Na své si přijdou i sportovní fanoušci.

Nové atraktivní rubriky, vše z vašeho okolí. Web Deníku dostal nový kabát

Česko
Centrum Velkého sídliště v Berouně by se mohlo své obnovy dočkat v příštím roce.
Beroun - Upravenou studii na rekonstrukci prostranství před bývalým kulturním domem Hvězda na Velkém sídlišti už má k dispozici berounská radnice. „Myslím si, že z prostoru před Hvězdou by mohl být hezký park. Studie je hotová. To, jak bude nakonec prostranství před Hvězdou vypadat, bude předmětem připravovaných jednání,“ uvedl místostarosta Michal Mišina.

Beroun už má novou studii na opravu prostoru u Hvězdy

Berounsko
Advent se dá užít i v infocentru jaderné elektrárny.
Dukovany - O druhém adventním víkendu patřilo dukovanské infocentrum hlavně rodinám s dětmi. Speciální vánoční program energetici přizpůsobili dětským návštěvníků, kteří v rámci něj shlédli divadelní představení „Pojďme spolu do Betléma“, povídali si o vánočních zvycích a tvořili v dárkových dílničkách. Kromě toho také posílaly děti do oblak svá nejtajnější přání Ježíškovou poštou, která bude v provozu až do Štědrého dne.
4 fotografie

Téměř 400 návštěvníků dorazilo na adventní víkend do dukovanského infocentra

Třebíčsko
Lukáš Radil
Východní Čechy - Parádní kousek! Hokejový útočník Lukáš Radil se v 55. minutě utkání dostal za brankou k puku, vybruslil před brankáře a bekhendem zavěsil. Pardubický odchovanec, který rovněž absolvoval v junáckých letech zápasové epizody v Hradci Králové a Vrchlabí, takto rozhodl o výhře San Jose Sharks v Arizoně 5:3.

Hrdina týdne v regionu: Radilův večer - gól a první hvězda zápasu

Ostatní sporty
Čtvrtfinále Poháru FAČR ve futsalu 2018. Sparta Praha porazila ve Zruči nad Sázavou Olympik Mělník.
Mělník - Futsalový Mělník je na nohou! Hráčům Olympiku se v utkání desátého dějství Varta ligy povedlo zdánlivě nemožné - otočit zápas s pražskou Spartou. Jednoho z nejvážnějších aspirantů na přerušení chrudimské nadvládly domácí porazili před zaplněnou halou 7:5. V tabulce se mu přiblížili na pouhé tři body.

Sladká pomsta Olympiku. V lize si Spartu senzačně podal

Ostatní sporty