ŠTÍTEK: hvězda

Fotbalové utkání HET ligy mezi celky Bohemians Praha 1905 a FK Teplice 18. března v Praze. Alex Král.
Teplice,Praha - Teplický mladíček Alex Král, který se stal na podzim hvězdou FORTUNA:LIGY, přestupuje do Slavie Praha, ze které na Stínadla před dvěma lety přišel. Opačným směrem míří nadějný útočník Jan Kuchta, v lázeňském městě bude hostovat minimálně rok a půl. "Sešívaní" budou Severočechům přesun Krále kompenzovat také nemalou finanční částkou. 

Defenzivní hvězda z Teplic Král jde do Slavie, z Edenu míří na Stínadla Kuchta

FORTUNA:LIGA
Vyhlášení nejúspěšnějších sportovců regionu Svitavska za rok 2017 v Tylově domě v Poličce.
Svitavy – Jednotlivec nebo kolektiv, který získá největší podporu od čtenářů, bude mezi vyhodnocenými na slavnostním galavečeru, který se koná v úterý 22. ledna v Tylově domě v Poličce. Pro zapojení se do hlasování stačí maličkost: vyplnit hlasovací kupon, který vychází v Deníku (poprvé 31. prosince), a doručit jej do redakce.

Čtenáři Deníku, vybírejte svoji sportovní hvězdu

Ostatní sporty
Výklad z karet Kateřiny Krausové.
Nová Paka – Co nás čeká v roce 2019? Někdo chce znát svoji budoucnost a nebojí se zeptat karet, kamenů či hvězd. Nám daly odpověď obrazové mariášové karty, jejichž autorkou je Kateřina Krausová z Nové Paky.
3 fotografie

Co říkají karty o roce 2019?

Jičínsko
Český reprezentant Radek Smoleňák.
Hradec Králové - Titul hláškař roku vyhrává… Ne, není to překvapení. Jasně, Radek Smoleňák, hokejová i rétorická hvězda Hradce.

Přivezl Tygry. Ukáže je?

Hokej
Ilustrační foto.
Většina lidí bilancuje právě končící rok 2018, v Deníku už ale hledíme vpřed. Nemáme sice v redakci žádnou kněžnu Libuši, občas ovšem věštecký duch sestoupí i na naše redaktory, a tak si můžete přečíst tuto silvestrovskou předpověď. Ale nemusíte ji brát úplně vážně.

Volejte věštce aneb Co nás čeká v roce 2019

Pardubicko
Český squashista Daniel Mekbib.
Podepsané reprezentační dresy nebo speciální bílé míčky. O to byl největší zájem v rámci crowdfundingové kampaně „Squash na olympiádu“, která skončila úspěšně. Na Startovači se vybralo 171 tisíc korun, přitom požadovaná částka činila 140 tisíc. „Jsme nadšení. Chtěli jsme upozornit na to, že se squash chce dostat do programu olympijských her. Myslím, že se nám to podařilo, ale bojovat budeme dál,“ prohlásil Tomáš Cvikl, předseda České asociace squashe.

Kampaň Squash na olympiádu skončila úspěchem. Vybralo se přes 170 tisíc korun

Ostatní sporty
V Hoštejně na Zábřežsku vsadili na přírodní scenérii a legendu o narození Ježíška zasadili do terénních nerovností místního hradního kopce.
Vánočním příběhem o narození Ježíška již popáté potěšili své přátele a známé divadelní ochotníci v Hoštejně. Před početným diváctvem, a s využitím terénních nerovností hradního vrcholu s ovečkami, které kopec přes rok vypásají, zájemcům předvedli divadlo, umocněné průvodním slovem i nápaditými kostýmy.
32 fotografií

Když se chodí do Betléma přes hrad

Šumpersko
Lukáš Palyza
Jestlipak víte, kdy začíná stáří? Basketbalisté si pro nedělní All Star Game nejvyšší české soutěže vybrali hranici 28 let. Zní vám to zvláštně? Možná, ale je to tak. Právě věk byl určující pro skladbu výběrů - šéf „Mladých pušek“ Jaromír Bohačík spatřil světlo světa v květnu 1992 a lídr „Mazáků“ Lukáš Palyza se narodil v listopadu 1989.  

Hvězdy ozáří Královku. Basketbalisté se představí při All Star Game

Ostatní sporty
Lukáš Palyza
Jestlipak víte, kdy začíná stáří? Basketbalisté si pro nedělní All Star Game nejvyšší české soutěže vybrali hranici 28 let. Zní vám to zvláštně? Možná, ale je to tak. Právě věk byl určující pro skladbu výběrů - šéf „Mladých pušek“ Jaromír Bohačík spatřil světlo světa v květnu 1992 a lídr „Mazáků“ Lukáš Palyza se narodil v listopadu 1989.  

Hvězdy ozáří Královku. Basketbalisté se představí při All Star Game

Ostatní sporty
Zahájení velkého mezinárodního turnaje hokejových akademií ve Slaném. Jednatel slánského klubu a kouč dětí Radek Hlavatý.
Kladensko /ROZHOVOR/ – Zajímavou konfrontaci nejlepších sedmnáctiletých hokejistů z Česka a Finska mohou v těchto dnech sledovat diváci na Kladensku. Výběry obou zemí v pátek ve Slaném odstartovaly sérii tří přípravných duelů a na úvod se radovali z cenné výhry 3:0 Češi. V sobotu od 15 hodin se hraje opět ve Slaném, v neděli od 12 hodin v Kladně, kde se dokonce chystá show pro diváky se zajímavým programem.

Na budoucí hvězdy NHL do Slaného i Kladna

Hokej
Čeští hokejisté se na MS dvacítek radují z gólu.
Šestnáct a půl tisíce kanadských fanoušků se v noci na čtvrtek ve vancouverské aréně kochalo pohledem na to, jak si domácí mladíci pohráli s bezbrannými Dány. Budoucí hvězdy „javorových listů“ čtrnácti puky v brance zmatených Seveřanů suverénně odstartovali svou pouť za dalším zlatem z mistrovství světa hokejistů do dvaceti let.

Šampionát dvacítek v zámoří táhne. Jak to bude v Česku?

Hokej
Tomáš Martinec.
Hradec Králové - Semifinále nestačilo. „Nesplnili jsme cíl,“ uznal Václav Sýkora, trenér, jenž vedl hradecké hokejisty v minulé extraligové sezoně.

Z galácticos je tým bojovníků

Hokej
Night of XFN Champions, 27. prosince v Praze. Na snímku Rytmus a Marpo.
Nabitá O2 arena v Praze se ve čtvrtek bavila dlouho očekávaným programem bojových sportů XFN 15. Karlos Vémola, hvězda tuzemské MMA scény, si suverénně poradil s Brazilcem Magonem. Dařilo se i Patriku Kinclovi, který vítězstvím nad Petrem Ondrušem získal právo na odvetu právě proti Vémolovi. Ve vysočanské aréně se i boxovalo: předvedli se vracející se Lukáš Konečný či populární rappeři Marpo (Otakar Petřina) a Rytmus (Patrik Vrbovský).
14 fotografií

OBRAZEM: Marpo porazil v souboji rapperů Rytmuse. Bojovník Vémola řádil

Ostatní sporty
David Bowie
Jejich životy provázela hvězdná sláva, skandály, ale hlavně na ně nezapomeneme díky jejich nezměnitelným hlasům a hudební tvorbě. Fanoušci ve čtyřech knihách najdou nejen začátky, ale i vzestupy, pády a konce George Michaela, Davida Bowieho, Amy Winehouse a Prince. Připojeno je vždy také DVD s krátkým dokumentem.
8 fotografií

Sláva, drogy, muzika. Knihy o čtyřech hvězdách doplňuje DVD

Hudba