ŠTÍTEK: hvězda

Jaroslav Bednář se ve středu večer představí v zápase Nymburka proti Vrchlabí.
Nymburk – Hokejový svátek mohou zažít příznivci hokeje v Nymburce ve středu odpoledne. K druholigovému utkání domácího Nymburka proti týmu z Vrchlabí nastoupí od 18 hodin v dresu hostů dvě jména, která zná každý fanda českého hokeje: vicemistr světa z roku 2006, dlouholetý hráč Slavie a Hradce Králové Jaroslav Bednář a mistr světa z roku 2001 Jaroslav Hlinka.

Hvězdy Bednář s Hlinkou hrají ve středu na nymburském zimáku!

Hokej
Dělnický dům po dlouhé době hostil metalovou zábavu.
Nymburk - Hned čtyři kapely se vystřídaly na pódiu nymburského Dělnického domu, kde se celkem po dlouhé době konal rockový, respektive metalový večírek nazvaný Rocková párty. Slušně zaplněný sál dával najevo, že by fandové tvrdé hudby v Nymburce podobné akce uvítali. 
36 fotografií

OBRAZEM: Metal duněl Dělnickým domem

Volný čas
Zpěvák, kytarista a skladatel Michal Hrůza.
Přípravy začaly už loni v říjnu a nyní jsou v plném proudu. Organizátoři Reprezentačního plesu Moravskoslezského kraje a statutárního města Ostravy, který se uskuteční 22. února od 19 hodin v Clarion Congress Hotelu Ostrava, oslovují partnery, dodavatele a hlavně interprety, aby skladba programu plesu byla široká a různorodá.

Moravskoslezský kraj a město Ostrava si společně zaplesají

Volný čas
Mahučichová dala Hustopečím rekordní dárek ke dvacetinám závodu
Hustopeče – Největší hvězdou mítinku měla být původně Ukrajinka Julia Levčenková, stříbrná medailistka z posledního mistrovství světa. Ta nakonec zvolila jiný program přípravy na letošní vrcholné akce, ale její dvě krajanky ji nahradily opravdu parádně. Teprve sedmnáctiletá Jaroslava Mahučichová vytvořila výkonem 199 centimetrů nový juniorský světový rekord. Z vítězství se ovšem neradovala, protože se stejným nejlepším výkonem byla na pokusy lepší čyřiadvacetiletá Kateryna Tabašnyková.

Mahučichová dala Hustopečím rekordní dárek ke dvacetinám závodu

Ostatní sporty
13 vychytaných nul. Lukáš Mrázek (na snímku) zažil, nebýt zranění v závěru podzimní části, velmi vydařený rok. Na jaře ho spolu s týmem čeká velmi náročný úkol v podobě záchrany.
Chrudimsko - Tradiční hlasování čtenářů Chrudimského deníku rozhodlo o tom, že Hvězdou Deníku za rok 2018 se stal brankář MFK Chrudim, autor celkem třinácti vychytaných nul LUKÁŠ MRÁZEK ,který v loňském, plodném roce oslavil s mužstvem vítězství v České fotbalové lize a během podzimní části se musel vypořádat s vyšší kvalitou soupeřů i nepříjemným zraněním kolene. Zdravotní komplikace ho navíc na začátku nového kalendářního roku neopustily.

Hvězdou čtenářů Deníku vybrán brankář MFK Chrudim Lukáš Mrázek

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Tomáš Hertl ze San José.
Hradec Králové - Malovali si, jak pomůže v zásadní části sezony. Hokejista Rudolf Červený, který po minulé sezoně odešel z Mountfieldu do bratislavského Slovanu hrajícího ruskou KHL, se však na 99 procent do Hradce (nyní) nevrátí.

Vysněná posila nevyjde, zato Hradec zlákal Hertla

Hokej
Pojď hrát hokej v Kladně, akce Rytířů pro nejmenší adepty hokeje se zúčastnily i kladenské hvězdy minulosti i současnosti Ondřej Pavelec (na snímku), Jan Neliba, Radek Gardoň nebo Petr Vampola.
Kladno /ROZHOVOR, FOTOGALERIE/ – Akce Pojď hrát hokej se snaží nalákat mladé kluky i dívky, aby šli hrát v Česku tak populární sport a zvedli postupně jeho uvadající lesk a slávu. K tomu přímo na ledě pomáhají i slavní odchovanci jednotlivých klubů. V Kladně byl v pondělí nejzářivější hvězdou při neúčasti nemocného Jaromíra Jágra brankář Ondřej Pavelec.
26 fotografií

Pavelec si důchod užívá, ale nechce mít sto dvacet kilo

Hokej
Kladno (v bílém) porazilo doma Benátky 5:1, tady ale hosté Petra Vampolu zastavili.
Kladno - Jaromír Jágr byl s chřipkou pod peřinou, přesto hokejové derby Chance ligy navštívila ve středu velká osobnost. Útočník Columbusu Riley Nash využil pauzy v NHL a přicestoval za starším bráchou Brendonem, oporou zadních řad Kladna. To po velké bitvě nakonec přetlačilo Benátky 5:1 a ukázalo, že má aktuálně herní problémy, byť nakonec díky výpadku soků ze Vsetína a Budějovic na tomhle kole vydělalo.

Výhru Kladna v derby s Benátkami sledovala i hvězda NHL

Hokej
Nejúspěšnější sportovec regionu Svitavska za rok 2018 Roman Marko.
Polička /FOTOGALERIE/ – Na galavečeru v Tylově domě v Poličce byly vyhlášeny výsledky jedenáctého ročníku ankety Nejúspěšnější sportovec regionu Svitavska. Rozehrávač Dekstone Turů patří mezi hvězdy nejvyšší basketbalové soutěže a výraznou měrou se podepsal po jejich historickou sezonu. Hvězdou Deníku se díky hlasům našich čtenářů podruhé za sebou stala atletka Eliška Červená.
29 fotografií

Na sportovní trůn usedl basketbalista Roman Marko

Ostatní sporty
Alexandr Ovečkin.
Střelecký prach mu nevysychá. I po čtrnácti letech na scéně stále patří k nejlepším kanonýrům NHL. Alexander Ovečkin prožívá další povedenou sezonu, ani ve třiatřiceti před sebe nehodlá pustit konkurenty v boji o korunu střelců. Letos jich je dost a některá jména jsou velmi zajímavá.

Boj o střeleckou korunu v NHL. Ovečkin a jeho soci míří k padesátce

Hokej
Pojď hrát hokej v Kladně, akce Rytířů pro nejmenší adepty hokeje se zúčastnily i kladenské hvězdy minulosti i současnosti Ondřej Pavelec, Jan Neliba, Radek Gardoň nebo Petr Vampola.
Kladno /FOTOGALERIE/ – Po celém kraji se rozjela náborová akce Českého svazu ledního hokeje Pojď hrát hokej!, která má přilákat mezi mantinely nové Jágry, Plekance, Vrbaty nebo Voráčky. Jedním ze startovních měst bylo Kladno, které pořádá dokonce dva nábory – v pondělí Rytíři a tuto sobotu 25. ledna PZ Kladno. Na rytířské akci sice chyběla slíbená největší hvězda, majitel klubu Jaromír Jágr, ale dorazila řada jiných. „Jaromír bohužel dostal chřipku, přijít nemohl,“ omlouval svého šéfa mluvčí Rytířů Vít Heral.
26 fotografií

Jágr ulehl s chřipkou, nahradil ho Pavelec a spol.

Hokej