ŠTÍTEK: hvězda

Jedničkou letošní sezony je Američanka Mikaela Shiffrinová. Před osmi lety debutovala ve Světovém poháru, den před svými 16. narozeninami, ve Špindlerově Mlýně. V březnu se tam vrátí v roli velké hvězdy.
Na loňské olympiádě šokovala Ester Ledecká sportovní svět triumfem v super-G, na mistrovství světa ve švédském Aare však na překvapivou výhru nenavázala. V závodě obsadila 27. místo, druhá Češka ve startovním poli skončila na 24. pozici. Úterní podnik, který poznamenal těžký pád loučící se americké hvězdy Lindsey Vonnové, ovládla její krajanka Mikaela Shiffrinová.

Mistryní světa v super-G je Shiffrinová. Pauláthová a Ledecká ve třetí desítce

Zimní sporty
Digitárium v brněnské hvězdárně.
Brno - Cestu na Měsíc či návštěvu jedné z komet ve společnosti ledního medvěda Vladimíra, tučňáka Jamese a všetečného kolibříka Lucie si lidé nově vychutnají na brněnské hvězdárně. Představení Lucie: Tajemství padajících hvězd je nejnovějším pořadem, jenž promítají v tamním 3D digitáriu. Celkem tam v trojrozměrném formátu nabízí již pět představení, do konce roku mají přibýt další čtyři.
7 fotografií

3D planetárium nabízí už pět pořadů. Další přibude v březnu

Brněnsko
Ilustrační foto.
Hradec Králové - Vyprávění a záběry ze slavné rallye Dakar připravil na úterní 18. hodinu královéhradecký AC klub.

Rallye Dakar okem kamery

Hradecko
Házenkářská ikona Radek Motlík.
Zařadil se po bok hvězd, které ne a ne odejít do sportovního důchodu. Už teď předčil Dominika Haška. Neuvěřitelný, bláznivý. Takový je příběh Radka Motlíka. Český házenkář podepsal v 48 letech smlouvu s mužstvem druhé bundesligy Dessau-Rosslauer HV 06. Pro nezasvěcené: Motlík si zachytá pátou nejkvalitnější soutěž světa.

Fenomén z brankoviště. Házenkář Motlík odmítá důchod

Ostatní sporty
Dana Batulková
Jihlava – Tanečník Jan Onder, herečka Dana Batulková, atletka Kateřina Baďurová, zdravotní sestřička Marie Nahodilová a jihlavský pěvecký sbor Melodie. Víte, co mají všichni jmenovaní společného? Je to netradiční koncertně-taneční vystoupení, které se uskuteční v sobotu 23. února v Horáckém divadle Jihlava.

Batulková, Onder a další hvězdy zatančí s Melodií

Volný čas
Reklama na pivo Bud Light a novou sérii seriálu Hra o trůny během Super Bowlu zaujala nejvíce
Na méně kontroverzní témata, humor a známé tváře letos vsadili tvůrci reklam pro přenos z finále zámořské ligy amerického fotbalu, který vedle přehlídky sportovního umění jako vždy přinesl i boj o pozornost mezi předními značkami. Nemalý rozruch vyvolalo překvapivé spojení reklamy na pivo Bud Light s upoutávkou na novou sérii seriálu Hra o trůny.  Ve spotech se objevily i světové hvězdy v čele s tenistkou Serenou Williamsovou.  
11 fotografií

Reklamy během Super Bowlu vsadily na humor. Uspělo spojení piva a Hry o trůny

Svět
Kickoboxerka Martina Ptáčková obhájila loňský titul. V roce 2019 ji čekají státní zkoušky na vysoké škole a také mnoho náročných sportovních podniků.
Jablonec n. N. /ROZHOVOR/ – V anketě Nejúspěšnější sportovec Jablonecka za rok 2018 obhájila Martina Ptáčková loňský titul Hvězdy deníku. Je to princezna i bojovnice. Nikdy se nevzdává a jednou změní svět, jak dodává, ten svůj určitě. Je to snílek a ostatní ji občas mají za blázna. To ji ale nemůže rozhodit, je silná a statečná. Někdy se jí daří, někdy ne, ale i přesto všechno to zkouší pořád znovu a dál. Ráda pomáhá ostatním.

Dvojnásobná Hvězda deníku Martina Ptáčková je princezna, ale také bojovnice

Ostatní sporty
Ilustrační foto.
Střední Čechy – Plesat hezky celostředočesky se bude letos v největším městě středních Čech. Vyplývá to z pozvánky zveřejněné na facebookové stránce Středočeského kraje. Krajský reprezentační ples, který se stal již tradicí putující po jednotlivých městech, se letos bude konat v Domě kultury Kladně, a to v sobotu 9. března.

Reprezentační ples kraje se letos uskuteční v Kladně

Volný čas
Vizualizace velké rakety Falcon.
/VIDEO/ Nový rok, nové plány, nová očekávání a další „boj“ o prvenství. V čem? V nepolevujícím dobývání vesmíru. Pokud se o loňském roce z hlediska výzkumu mluvilo jako o přelomovém, letos rozhodně nepůjde jen o nějaké paběrkování. Naopak. Vesmírných projektů je požehnaně. NASA dokonce mluví o výjimečném roce. Američané se pokusí zbavit závislosti na ruské kosmické dopravě díky soukromníkům, Čína otevře vlastní stanici a člověk by se mohl přiblížit návratu na Měsíc.
8 fotografií

Ve vesmíru bude rušno: Na Měsíc míří USA, Čína i Indie, ke hvězdám turisté

Věda a technika
NH Ostrava – BK Opava.
Sobotní basketbalové derby v Ostravě nenudilo. Divočina na palubovce vyzněla lépe pro hostující Opavu, která vyhrála 120:108. Hlavní hvězdami byli rozehrávači Šiřinia s Kouřilem, prvně jmenovaný zaznamenal sedmatřicet bodů.
19 fotografií

Divoké derby pro Opavu

Ostatní sporty
Kladno (v bílém) si poradilo se silnými Zbuzany 1:0. Vlevo uniká David Čížek.
Kladno – Hodně slibně vypadá fotbalový kádr SK Kladno v zimě 2019. I další zápas na turnaji pražského Meteoru tým kouče Jana Pejši vyhrál, dokonce nad jedním z elitních týmů divize B Zbuzany 3:0. Střeleckou hvězdou týmu i celého turnaje je David Čížek. Po hattricku do sítě Hořovicka dal tentokrát dvě branky.

Fotbalisté Kladna s formou nekončí, skalpovali i silné Zbuzany

Fotbal
Habera, Brzobohatý, Mašková, Kohák a Bernatský aneb Známé osobnosti na plese fotbalového klubu MFK Trutnov.
Trutnov - Fotbalový ples v Trutnově patří mezi nejvyhledávanější. Oprávněně. Má mimořádný program plný špičkových umělců a známých osobností. Letošními hvězdami byli muzikanti Pavol Habera, Ondřej Brzobohatý a Tereza Mašková, a moderátor Jakub Kohák. Sportovní redaktor Vojtěch Bernatský, dlouholetý moderátor plesu, si tentokrát užíval mimořádný program tentokrát jako tanečník.
49 fotografií

OBRAZEM: Habera, Brzobohatý, Kohák, Mašková a Bernatský na fotbalovém plese

Krkonoše
Ilustrační fotka Petrof
Hradec Králové /KRÁTKÉ ZPRÁVY/ - Digitální část Galerie Suterén nabízí pohled na hradeckou rodinnou firmu Petrof. Na desítkách fotografií představí příběh, který začal před 155 lety prvním postaveným klavírem Antonína Petrofa. Výstava trvá do 28. února.

Výstava představí historii Petrofu

Volný čas
Neřež
Hradec Králové - Skupina Neřež je stálicí folkových i rockových festivalů a každý rok absolvuje okolo stovky koncertů v Čechách i na Slovensku.

Neřež hraje v Draku

Volný čas
Neil Zaza
Vysoce uznávaný americký kytarista Neil Zaza s kapelou, který je známý především svou speciální technikou, stejně jako kombinováním moderních kytarových prvků, bude hlavní hvězdou Rockové smršti v mešťáku. Neil Zaza trio ovládne přerovský Městský dům v úterý 5. února od 19.30 hodin.

Americký kytarista Neil Zaza míří do Přerova. Vyhrajte vstupenky

Přerovsko
Vojtěch Žižka
Když Mezinárodní tenisová federace loni jednala o novém formátu Davis Cupu, byli Češi mezi nejzuřivějšími odpůrci změn. Neuspěli. Slavná soutěž tak letos poprvé vyvrcholí mamutím turnajem pro osmnáct zemí v Madridu. Tento týden je na programu kvalifikační kolo.

Glosa Vojtěcha Žižky: Hrozba pro Davis Cup

Komentáře
Ilustrační foto.
Filmy za zvýhodněné ceny, ale také projekce nejžhavějších novinek přinese kino Hvězda v Uherském Hradišti dětem také letos během pololetních a jarních prázdnin v rámci tradičních akcí S vízem do kina! (31. 1. - 3. 2.) a Prázdniny v kině (25. 2. - 3. 3.).

Za vysvědčení a o jarních prázdninách do kina Hvězda

Slovácko