ŠTÍTEK: Jarda Svoboda

Benefiční odpoledne Mlýnfest se koná v neděli 26. září na Horním Mlýnu u Chotěboře
Slavnostní odhalení pamětní desky Ignáta Hermanna, koncerty, workshopy a tvořivé dílničky, divadlo, stánky, fotokoutek a mnoho dalšího. Takový bude Mlýnfest, který se uskuteční v neděli 26. září na Horním Mlýnu u Chotěboře. Výtěžek z akce půjde na obnovu budovy, kde působí naše Svobodná škola Chotěboř a lesní klub Šalamounkův Dvoreček. Ty nabízejí žákům a jejich rodičům alternativní způsob vzdělávání.  
6 fotografií

Mlýnfest nabídne koncerty, workshopy i divadlo

Čtenář reportér
Farmářské a řemeslné trhy.
Řemeslné a farmářské trhy zaplní o víkendu Výstaviště Kroměříž. Nakoupit si tam můžete řadu dobrot či věcí. Užít si však můžete také rybářské či parkurové závody, v krajském Zlíně vás zase čeká HamBurgerfest, který nabídne i řadu specalit. Na Valašsko si zase můžete zajet na oblíbený hudební festival ANDĚLSKÁ BYSTŘIČKA 2020. 

Kam o víkendu? Na farmářské a řemeslné trhy či třeba na HamBurgerfest

Cestujeme
Ladislav Šabo
Fotbalisté Šumperku za sebou mají výsledkově ne úplně povedený ročník. V zimní přestávce přišlo pár změn a tým se začal zvedat. Jenže… Přišla krize, kvůli které skončí klub finančně v záporných číslech. Přesto se dívá do budoucnosti pozitivně a chce budovat tým i zázemí. „Naším dlouhodobým snem je hrát do tří let v MSFL,“ prozradil předseda šumperského fotbalu Ladislav Šabo.

Chceme, aby se z fotbalu v Šumperku stal kulturní zážitek, říká předseda Šabo

Fotbal
Slavnostní rozsvícení stromku na Stavě.
/POZVÁNKY/ U stavské zvoničky se v sobotu od 17 hodin koná adventní setkání se zpíváním koled a slavnostním rozsvěcením vánočního stromku. Pro děti prý nechal něco pod stromečkem Mikuláš, připraveno bude občerstvení, teplý čaj a také svařáček.

Na Stavě se v sobotu rozzáří vánoční strom

Jičínsko
O víkendu se na Rémě hrál vzpomínkový nohejbalový turnaj.
Již 23. ročník nohejbalového Medvěd Cupu se konal o víkendu na hřištích Rémy. K Medvědovi (Jardovi Svobodovi) do tohoto memoriálu organizátoři časem přidali i Rudu Myšku. Oba kamarádi tragicky zahynuli. Na Rémě se na ně každý rok vzpomíná uvolněným nohejbalovým turnajem.
7 fotografií

Na Rémě se vzpomínalo na Medvěda a Rudu

Ostatní sporty
Roman Dragoun.
Písek - Redakce portálu a časopisu PROPAMÁTKY zve na benefiční koncert, na němž vystoupí písecký rodák Roman Dragoun, zpěvák a pianista, člen skupin Futurum a Progres 2. Akce na podporu činnosti neziskové organizace Institut pro památky a kulturu se uskuteční 11. prosince od 19 hodin v koncertní síni Trojice v Písku.

Na adventním koncertu PROPAMÁTKY vystoupí Roman Dragoun

Písecko
Radiohead. Kapela se ve svých textech už od počátků zabývá nečekaně závažnými tématy.
Rok 2017 byl štědrý na reedice slavných desek. V novém kabátě vyšla klasika od Beatles i Lucie. Fanoušci doslova jakéhokoli žánru mají letos žně. A platí to i pro milovníky kapel, které se rozpadly před desítkami let. Jak je to možné? Hudební průmysl znovu objevil vinylové desky a díky nim opětovně vydává nahrávky let dávno minulých. 

Oživování klasiky. Letos znovu vyšli Beatles i Lucie. A chystá se Traband

Volný čas
Hradní kejkle přilákaly i přes nevlídné počasí především rodiny s dětmi
Žongléři, kejklíři či vystoupení zpěváka Jardy Svobody. Nejen to nabídl sobotní program na hradě Helfštýn. Sedmý ročník akce s názvem Hradní kejkle si mohli návštěvníci hradu vychutnávat pasivně, nebo také aktivně, a to zapojením do workshopů nebo dovednostních soutěží. K renesančnímu paláci se z důvodu plánované rekonstrukce ale veřejnost již nedostala.
24 fotografií

Hradní kejkle na Helfštýně lákaly i v nevlídném počasí, především rodiny s dětmi

Přerovsko
Letní festival Muzika pro Karolínku. Ilustrační foto.
Blansko – Nádvoří blanenského zámku rozezní folková, country i rocková hudba. Ne jeden, ale rovnou deset letních podvečerů. Ve středu totiž začíná tradiční festival Muzika pro Karolínku. Ten Blanenští pořádají už dvaadvacet let. „Publikum se může těšit na sérii deseti koncertů pod širým nebem. Potěší zejména příznivce folku a country. Vystoupí ale také jedna rocková formace. Začátek koncertů je vždy ve středu v sedm hodin večer," uvedla za pořadatele festivalu Martina Nejezchlebová z blanenského klubu Ulita.

Muzika pro Karolínku rozezní blanenský zámek

Volný čas
Skončil pětatřicátý ročník Valašského Špalíčku. Během čtyř dnů se na festivalu vystřídalo osmatřicet hudebních uskupení.
Skončil pětatřicátý ročník Valašského Špalíčku. Během čtyř dnů se na festivalu vystřídalo osmatřicet hudebních uskupení. Spokojení diváci ze všech koutů republiky si přijeli poslechnout tuzemské legendy i zahraniční interprety z let šedesátých a sedmdesátých. Na tuto dobu zavzpomínali také při filmové projekci dokumentárních snímků.
54 fotografií

VIDEO: Pětatřicátý Valašský Špalíček je minulostí

Volný čas
Jablkoň.
Praha - Skupina Jablkoň, která ve své hudbě míchá folk, rock i underground, oslaví 40 let od svého vzniku koncertem 20. dubna v pražském divadle Archa. Mezi hosty budou Lenka Dusilová, Jarda Svoboda, skupina Květy s Martinem Kyšperským, Petr Váša, Michal Nejtek a Jiří Stivín. V rámci vystoupení bude pokřtěna kniha Jablkoň po čtyřicítce, jablkoňský zpěvník doplněný řadou fotografií, příběhy i zajímavostmi z historie kapely. Ve čtvrtek o tom informoval manažer kapely Romek Hanzlík.

Jablkoň oslaví své čtyřicátiny 20. dubna v pražském divadle Archa

Volný čas
ZPĚVAČKA ZUZANA HANZLOVÁ se studentkami z Teplic.
Ústí nad Labem, Teplice /ROZHOVOR/ - Na CD „Ztracené písně" s hudbou Karla Reinera a Norberta Frýda, režiséra divadelní hry Staročeská Ester, zní Květovaný kůň aneb Hanzlová Hrubý Svoboda Tichý. Zazní již v pondělí od 19.00 v Kavárně Muzea Ústí.

Květovaný kůň zahraje v ústeckém muzeu

Volný čas