ŠTÍTEK: Jižní Amerika

Kateřina Přibíková.
Kateřina Přibíková pracuje na zaoceánských lodích. Na luxusních plavidlech společnosti Silversea projezdila Karibik a východní pobřeží USA a Kanady, soukromě jela kolem Jižní Ameriky z Valparaísa do Buenos Aires, z Los Angeles do New Orleans přes Panamský průplav, a projela Středozemní moře. Proto dobře ví, jak to na plavbě chodí, kolik vás bude stát, jestli máte dávat spropitné svému komorníkovi, a co dělat, kdybyste se chtěli stát zaměstnanci lodní společnosti…

Práce uprostřed vln a luxusu. To je práce na zaoceánských lodích

Česko
Pacient, který zemřel na nový koronavirus, leží (uprostřed) mezi ostatními pacienty s covidem-19 v jedné místnosti v městské nemocnici Salgada Filha v brazilském Riu de Janeiro (na snímku z 24. května 2020).
V Brazílii za poslední den přibylo 11.687 nakažených koronavirem, méně než o den dříve. Denní bilance úmrtí se naopak zvýšila, zemřelo 807 lidí. V USA nově přibylo 532 obětí koronavirové infekce. Je to pokles o více než sto v porovnání s předchozím dnem, uvedla JHU. V Německu za pondělí přibylo 432 nakažených, více než v neděli. Německo chce k 15. červnu zrušit výstrahu pro cesty do 31 zemí.
16 fotografií

Koronavirus ve světě: Novým centrem pandemie je Jižní Amerika

Svět
Prodej roušek na ulici v brazilské metroopoli, 18. května 2020
Jižní Amerika se podle expertů citovaných serverem BBC stala novým ohniskem pandemie covidu-19. V noci na dnešek oznámila rekordní denní nárůst nově nakažených (19 951) Brazílie, kde se tak počet dosud potvrzených případů přiblížil ke 300 tisíc. Druhá nejhůře postižená země regionu, Peru, ve středu překročila 100 tisíc potvrzených případů nákazy. Rekordní denní nárůst nakažených dnes oznámila také Kolumbie a tento týden i Peru, Chile a Mexiko.
24 fotografií

Nové ohnisko pandemie: Země Latinské Ameriky hlásí rekordní nárůst nakažených

Svět
O netradiční zpestření páteční směny zaměstnanců strojírenské firmy, která se v Petřvaldu na Karvinsku zabývá zpracováním plechů, se postaral jak nádherně zbarvený papoušek amazoňan.
/FOTOGALERIE/ O netradiční zpestření páteční směny zaměstnanců strojírenské firmy, která se v Petřvaldu na Karvinsku zabývá zpracováním plechů, se postaral jak nádherně zbarvený papoušek amazoňan, který vlétl do výrobní haly a usadil se na konstrukci pod střechou, tak profesionální hasiči ze stanice Ostrava-Přívoz, kteří byli k odchytu tohoto barevného návštěvníka vysláni. 
11 fotografií

VIDEO: Nečekaná show, amazoňan vletěl do haly v Petřvaldu, pak bojoval s hasiči

Karvinsko
Skvělá parta a výborná zábava. Především to je pro baseballisty BK Ježci Jihlava nejdůležitější.
Před šesti roky se zrodila myšlenka založit baseballový BK Ježci Jihlava. A byl to dobrý tah. Šéf klubu Martin Tulis je nadšený, jak každý rok přibývají noví členové, a jak je Jihlava dávána za vzor ostatním celkům z Česka. Hlavní trenér Ježků navíc nově spolupracuje s mládežnickými reprezentačními výběry, ačkoliv srdce mu prý bude tlouct hlavně pro jihlavský klub.
3 fotografie

Záleží mi hlavně na Jihlavě. Chci, aby to tu fungovalo, říká Tulis

Ostatní sporty
Dívky s rouškami v Drážďanech
Epidemie nemoci covid-19 v západní Evropě se zdá být stabilní či na ústupu. Nebezpečný trend nárůstu v počtu případů nákazy je naopak patrný ve východní Evropě, v Africe a v Latinské Americe. Dnes to prohlásil šéf Světové zdravotnické organizace (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus, podle něhož bude cesta k vítězství nad koronavirem ještě dlouhá. Doufá, že si vláda amerického prezidenta Donalda Trumpa rozmyslí své rozhodnutí zastavit financování WHO a že bude pokračovat v záchraně životů.
24 fotografií

WHO: Epidemie v západní Evropě patrně ustupuje, jinde se ale šíří

Svět
Mitchell-Hedgesova křišťálová lebka
Nemůžete do muzea? Nevadí, muzeum jde za vámi. Vlastivědné muzeum v Olomouci je z důvodu aktuální situace ohledně koronaviru také uzavřené. Proto se rozhodlo, že bude lidem zprostředkovávat online to nejzajímavější z výstav a následně i to „nej“ z expozic.  
6 fotografií

Muzeum jde za vámi: Křišťálová lebka

Olomoucko
Napjatá situace v Cuscu.
Pasov - Z vytoužených tří měsíců Jižní Amerikou se studentce z Pasova Miriam Herzogové (23) a dalším 70 turistům včetně dvaceti Němců uvězněným koronavirem v hostelu v peruánském Cuscu ve výšce 3400 metrů stal zlý sen.

Sousedka v karanténě místo cesty snů

Z okolí