ŠTÍTEK: kameraman

Skulptura Love Hate.
Ocelová plastika Love Hate od německé umělkyně Mii Florentine Weiss zamíří v rámci svého evropského turné také do České republiky. K vidění bude v Berouně již v pátek 27. září od 17 hodin. Sochu, kterou lze z jedné strany přečíst jako Love (Láska) a z druhé Hate (Nenávist), ale bude hlídat v Berouně kamera.

Skulptura Love Hate je již v Berouně. Hlídat ji bude kamera

Berounsko
Velkoobjemové kontejnery na tříděný odpad začnou sloužit nejpozději na začátku října.
Nejpozději od začátku října by měly být konečně uvedeny do provozu podzemní velkoobjemové kontejnery na tříděný odpad, které nechala jičínská radnice vybudovat na křižovatce ulic Tyršova a Husova a na nábřeží Irmy Geisslové.

Podzemní kontejnery pohlídají kamery

Jičínsko
Gabriela Kostohryzová s manželem Janem a synem Matýskem.
Ve středu uvidí diváci TV Nova v Malých láskách, které se točili v porodnici Fakultní nemocnice Plzeň, světovou premiéru. Před kamerou přivede na svět syna jedna z porodních asistentek Gábina, kterou si diváci pamatují z předešlých epizod jako vtipnou sestřičku. Kromě manžela bude u porodu i její kamarádka, porodní asistentka Míša.
18 fotografií

V Malých láskách rodí plzeňská sestřička

Plzeňsko
Ilustrační foto.
Nové kamery namísto některých starších a také centralizace kamerového systému na jedno pracoviště. Město Orlová chystá dané kroky v příštím roce, stát to bude cca 1,8 milionu korun a celá akce pomůže zlepšení podmínek pro práci místních strážníků. 

Orlová obnoví kamery

Karvinsko
První mobilní kamera hlídá v Kladně u zimáku.
První mobilní kamerový bod v Kladně byl tento týden instalován na křižovatce u zimního stadionu. Zařízení je prozatím zapůjčené a bude se testovat jeho využití v praxi. „Jedná se o další prvek, který může pomoci posílit bezpečnost ve městě. V prvotní fázi jsme rozhodli o umístění na křižovatku u zimního stadionu, kde monitorovací stanoviště využijeme zejména při konání extraligových utkání,“ uvedl Petr Hašek, radní pověřený vedením městské policie.

První mobilní kamera hlídá u zimního stadionu

Kladensko
Kamery. Ilustrační foto.
/ANKETA/ Do parku pod hradecké gymnázium přibude policejní kamera. Její přidání, včetně řešení rozvodů energie, bude stát zhruba půl milionu korun. Vedení úřadu si od ní slibuje, že pomůže zamezit popíjení mladistvých a dalšího ničení altánu. Kamera by měla zabírat velkou část prostoru kolem Naxerovy lávky.

KOMENTÁŘ ADAMA HUDCE: Víc kamer pro všechny

Jindřichohradecko
Ilustrační foto
Ve městech v regionu přibývají kamery, které dohlíží na bezpečnost a veřejný pořádek. Strážníci a policisté mají lepší přehled o dění ve městech i díky tomu, že na rozdíl od dřívějška kamery snímají obraz ve vysoké kvalitě.  

Kamerový systém ve Frýdlantu se posílí

Frýdecko-Místecko
Miroslav Háva se těší z republikového titulu.
Humpolec - Titul mistra republiky vybojoval humpolecký lukostřelec Miroslav Háva. Triumf ve veteránské kategorii olympijský luk oslavil na střelnici v Plzni před televizními kamerami. „Už mi to došlo. Za titul jsem moc rád. Těší mě, že jsme porazil Michala Heřmana, který byl v této sezóně skoro neporazitelný a dá se říci, že je pro mě i vzorem,“ svěřil se.

Humpolecký lukostřelec Háva získal titul

Ostatní sporty
Milan Kroupa.
V Jablonci se před měsícem rozpadla koalice a to z důvodu údajného střetu zájmů primátora Milana Kroupy (ANO). Společnost Grepa Networks, ve které je Kroupa zároveň jednatelem, městu dodává datovou komunikaci pro městský kamerový systém. Podle slov Milana Kroupy už tři roky bez jakýchkoliv plateb z městské kasy. Proto po městě společnost již několik let požaduje dva miliony korun. Milan Kroupa společnost Grepa Network prodává.

Primátor Jablonce nad Nisou Milan Kroupa: Střet zájmů je jen velká bublina

Jablonecko
Ilustrační foto.
Řidiče hazardující na přejezdech mohou umravnit kamery. Ve středu 4. září na to upozornila Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) v souvislosti s rozjezdem svého pilotního projektu „inteligentních přejezdů“. Tak alespoň označuje úrovňové křížení silnice s železnicí, které je vybaveno právě kamerou. Přesněji řešeno: kamerovým systémem, jehož nahrávky obstojí ve správním řízení, takže nebude problém pokutovat provozovatele vozidla podobným způsobem, jako automatizované systémy fungující ve vybraných úsecích páteřních komunikací či v tunelech pomáhají trestat hříšníky s příliš těžkou nohou na plynovém pedálu.

Přejezd v Úvalech ukazuje účinnost finančního biče na řidiče

Z okolí
Úsekové měření rychlosti přineslo v Litomyšli do městské kasy desítky milionů korun.
Úsekové měření rychlosti přineslo v Litomyšli do městské kasy desítky milionů korun. Před čtyřmi měsíci přibyly kamery také na světelné křižovatce. Zatímco dříve tam jezdily stovky hříšníků na červenou za měsíc, nyní se situace výrazně zlepšila.

Jízda na červenou? Už ne, kamery zabraly

Svitavsko
Filmové střední Čechy
Atraktivní místa středních Čech, která se mohou stát lákadlem pro natáčení filmařů, nenabízí Středočeská centrála cestovního ruchu pouze na webu své filmové kanceláře. Lokace, jejichž předností je nejenom působivost samotných míst, ale také dobrá dostupnost blízkého hlavního města (což se zamlouvá zvláště zahraničním štábům) představuje i v nové brožuře nazvané Filmové střední Čechy.

Kouty středních Čech jako stvořené pro kameru představuje nová brožura

Z okolí
Za černé skládky padly v Ústí pokuty za desetitisíce
/FOTO/ Za černé skládky jen letos padly pokuty ve výši 140 tisíc korun. Městská policie odhalila celkem třiašedesát hříšníků, kteří po Ústí nad Labem zakládali černé skládky. Dvaadvacet „bordelářů“ přistihla při činu a dalších jednačtyřicet zpětně identifikovala nebo dohledala například podle registrační značky díky záznamům z kamer. Ať už z městského systému, anebo z těch mobilních.  
3 fotografie

Za černé skládky v Ústí padly pokuty. Bordeláře odhalily kamery i fotopasti

Regiony
Ilustrační foto.
V těchto dnech je naplánovaný rozjezd výměny vodovodu a kanalizace v Tuchorazské a Moravské ulici. V Tuchorazské ulici se bude jednat o výměny vodovodního a kanalizačního řadu včetně domovních přípojek mezi křižovatkami s Roháčovou a Jungmannovou ulicí, příčinou je havárie na kanalizačním řadu. Ta je důvodem prací i v Moravské, kde se bude dělat totéž, ale v celé ulici.

Kamery ukázaly špatný stav sítí v Českém Brodě

Kolínsko
Ilustrační foto.
Blansko – Zdevastované lavičky, posprejované budovy i vytrhaná zeleň. Blansko se s vandalismem potýká už roky, letos se proti problému rozhodli představitelé města zakročit. Vandaly poničené lavičky v Horní Palavě tak údržbáři brzy opraví, v areálu blanenského zámku navíc přibude kamera, která bude monitorovat blízké okolí.

V Blansku opraví lavičky zničené vandaly, u zámku přibude kamera

Blanensko
Radar. Ilustrační foto.
Snížit rizikovost i nehodovost včetně ohrožení pracovníků, kteří zajišťují modernizaci dálnice. To je cílem nově zaváděného úsekového měření rychlosti majícího umravnit řidiče, kteří příliš spěchají po částech dálnice D1 v místech s omezením na Benešovsku a na Praze-východ. Stane se, že pokud tam zrovna není kolona, která spolehlivě zabrání jakémukoli rozletu, někteří šoféři nemají zábrany přišlápnout plynový pedál – a to i v místech, kde je kvůli opravám omezena rychlost jízdy na 80 km/h.

Zúžení na modernizované D1 ohlídají úsekové kamery

Z okolí