ŠTÍTEK: kameraman

Ilustrační foto.
Rousínov – Nový kamerový systém bude v blízké době dohlížet na obyvatele Rousínova. Firma v současnosti pracuje na první etapě. Město pořídí celkem pět kamer.

Rousínov pohlídají kamery

Vyškovsko
Ilustrační foto.
Milevští radní schválili nákup nové kamery za 67 450 korun bez DPH. „Jedná se o náhradu za kameru, která je umístěná na náměstí Na Růžku. Začala vynechávat, proto ji nahradí nová, která bude od stejného dodavatele, aby šla zapojit do stávajícího kamerového systému,“ vysvětlil starosta Ivan Radosta.

Kamerový systém v Milevsku se osvědčil

Písecko
Na snímku generální manažer klubu Martin Hosták.
Ve čtvrtek odpoledne se dopravil do Zlína, vyřídil potřebné formality, ubytoval se. A pak z kabiny extraligových hokejových Beranů dopoledne představená posila Samuel Buček vykládala do kamery pro klubovou televizi, jak se těší na opětovnou spolupráci s trenérem Antonínem Stavjaňou.

Jak Buček napochodoval Hostákovi do kanceláře

Hokej
Futsalisté Svarogu Teplice postoupili do finále. Ve třetím semifinálovém duelu doma porazili Slavii 4:2.
Poničili příznivci Svarog FC Teplice před týdnem po futsalovém utkání s Plzní autobus Interobalu, jak uvádějí Západočeši, nebo je vše jinak? Výpovědi svědků a důkazný materiál v podobě záznamu z průmyslových kamer naznačují, že tvrzení hráčů a činovníků plzeňského celku není jednoznačné. Hlavně verze o napadení autobusu s hráči kameny stojí na vratkých nohách. 

Vedení Svarog FC Teplice se snaží vyšetřit údajné napadení plzeňského autobusu

Ostatní sporty
V autobusech MAD je wifi a USB, chytrá lavička dobíjí mobil, v bikeboxu lze uschovat kolo a odjet vlakem či autobusem.
Třebíč – Rovněž Třebíč se zapojila do sítě chytrých měst – Smart City. A tak má chytré parkoviště na Komenského náměstí, radniční elektromobil, městská elektrokola, boxy pro bicykly či chytrou lavičku na vlakovém nádraží i chytré senzory na Masarykově náměstí. Dále je v Třebíči veřejná dobíjecí stanice pro elektromobily. A v městské autobusové dopravě (MAD) funguje wifi a USB připojení.  
6 fotografií

Chytrá lavička, parkoviště, bikeboxy. Třebíč se zapojuje do sítě chytrých měst

Třebíčsko
Jan Kubka.
Natáčení a videotechnika mě zajímaly od mládí. Začínal jsem jako amatérský nadšenec, který známým natočil svatbu, rodinnou událost, nebo jsem pořizoval a zpracovával záznamy z našich cest po světě. Okolí se moje práce líbila a tak jsem si řekl, že prorazím do televize. Našetřil jsem si na poloprofesionální kameru, založil živnostenský list a nabídl své služby.

Jan Kubka: Při natáčení prý se mnou není žádná legrace

Zprávy z Česka
Ilustrační foto.
Bezpečí pacientů i zaměstnanců střeží nově v Nemocnici Podlesí v Třinci kamerový systém. Nemocnice dlouhodobě využívá ostrahu uvnitř i v okolí budovy zdravotnického zařízení i přilehlého parkoviště, přesto drobným krádežím nebo ničení majetku nedokázala zabránit.

Nemocnice Podlesí zavedla kamerový systém

Frýdecko-Místecko