ŠTÍTEK: kameraman

Magistrát ve Frýdku-Místku.
Kdo chtěl sledovat zasedání zastupitelů ve svém městě či obci mimo jednací sál, měl donedávna smůlu. V poslední době ale přibývá radnic, které pořizují živý internetový přenos z jednání, případně nabízejí možnost podívat se zpětně.  

Zastupitelé pod dohledem kamer

Frýdecko-Místecko
Ilustrační foto
Policisté v pražských ulicích chtějí pouliční kamery na rozpoznávání obličejů. Někteří politici to ale kritizují jako nepřiměřený zásah do soukromí lidí. Co si o tom myslíte vy?

Otázka na víkend: Kamery

Orlicko
Jan Hamáček.
Policie nespouští systém kamerového rozpoznávání obličejů v Praze, chtěla pouze zahájit diskusi o jeho možném využití na místech s vysokou koncentrací osob. Novinářům to ve čtvrtek řekl minstr vnitra Jan Hamáček (ČSSD). Podle něj nyní systém funguje pouze na pražském Letišti Václava Havla, po vyhodnocení pilotního provozu se zváží zavedení i na další mezinárodní letiště v Česku.
6 fotografií

Kamery na rozpoznávaní obličejů? Hamáček: Policie jen zahájila diskuzi

Praha
Ilustrační foto.
Problémovou lokalitu Račína v Dolních zahradách již hlídá kamera. „Cílem je, aby městská policie mohla monitorovat případné přestupky,“ poznamenal starosta Jaroslav Němec.

Na Račín dohlíží kamera

Kroměřížsko
Ilustrační fotografie.
„Problém, benzín, nou móny na benzín,“ říká se zkormouceným výrazem ve tváři starší muž v kabátě pro manažery střední důležitosti, a řidiči zastaveného automobilu cpe před oči zdánlivě výhodný obchod - za masivně vyhlížející řetěz ze žlutého kovu, chce pár stokorun, aby si mohl koupit benzin do černého „bavoráku“, který budí dojem, že jeho řidič je úspěšný podnikatel, jemuž není důvod nedůvěřovat. Opak je ale pravdou.

Na Náchodsku řádí podvodníci s falešným zlatem. Před kamerou vzali do zaječích

Krimi
Vůz policie - ilustrační foto.
Brno /VIDEO/ – Při loupežném přepadení na brněnském autobusovém nádraží Zvonařka měli tři muži napadnout prodavače textilu přímo v jeho stánku, okrást ho a ještě mu hrozit podříznutím. Policisté v souvislosti s případem pátrají po třech mužích, které zachytila kamera nedaleko místa činu. O případu, který se stal v neděli 27. října odpoledne, informovali policisté ve středu.

Stánkaře na Zvonařce surově zbili. Okradli ho a hrozili podříznutím

Zločiny a soudy
Archeologický průzkum v kostele svaté Rodiny v Havlíčkově Brodě.
Co skrývá podzemí pod klášterním kostelem sv. Rodiny v Havlíčkově Brodě? Ostatky mnichů nebo něco jiného? To odhalil průzkum, který v úterý 12. listopadu prováděli speciální kamerou profesionální hasiči ve spolupráci s archeology z Muzea Vysočiny v Havlíčkově Brodě. Průzkum si objednal správce kostela, Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových Havlíčkův Brod (ÚZSVM).  
13 fotografií

Tajemné podzemí pod klášterním kostelem skrývá několik rakví

Havlíčkobrodsko
Herečka Jana Preissová
Zatímco milovníci divadla se mohou na jevišti naší první scény setkávat s Janou Preissovou průběžně, před filmovou kameru se tato jedna z našich nejoblíbenějších hereček postavila po dlouhých letech. A to v zimní romantické komedii Ženská na vrcholu, kde si s Bolkem Polívkou a Annou Polívkovou zahrají rodinu. Film měl v kinech premiéru 7. listopadu a nejen o něm si s oblíbenou herečkou povídal časopis TV Magazín.
13 fotografií

Herečka Jana Preissová: Vnoučata mě drží při životě

Společnost
Ilustrační foto.
Nejméně na 470 tisíc korun si podle policie přišel 24letý cizinec, který přes internet nabízel elektroniku. Od zákazníků chtěl peníze. Když je měl na účtu, přestal s lidmi, kteří si objednávali mobilní telefony, tablety či kamery, komunikovat. Zboží jim neposlal. Jednání podvodníka začali rozplétat strakoničtí kriminalisté poté, co se na ně obrátil muž právě ze Strakonicka. Zaujal jej inzerát o prodeji kamery za 5900 korun.

Inkasoval peníze, telefony a tablety ale zákazníkům neposlal

Zločiny a soudy
V Němčovicích na Rokycansku  v neděli slavnostně otevřeli novou autobusovou zastávku, která má podobu pařezové chaloupky z večerníčku Pohádky z mechu a kapradí.
V deset hodin dnes začíná na prvním programu České televize oblíbený pořad Toulavá kamera. Jeho část bude vyhrazena severní části okresu.

Toulavá kamera: Radnicko

Rokycansko
Hodonínští Drtiči
Hodonín – Šlágru druhé ligy se dočkají příznivci hokeje v Hodoníně. Drtiči totiž v sobotu od sedmnácti hodin přivítají lídra tabulky ze Šumperku.

Drtiči budou ve šlágru na kameře

Hokej
Záběr z videa
K soudu míří kauza policisty dálničního oddělení Ostrava, který se letos v lednu postaral o mezinárodní ostudu. Dnes již bývalý ochránce zákona převzal od polského řidiče po několikaminutovém licitování pokutu ve výši 400 zlotých, aniž by mu vydal bločky nebo jiné potvrzení. Vše natočila palubní kamera pokutovaného motoristy. Záběry se objevily v polských a posléze i našich médiích.

Incident z ostravské D1: Kamera zlomila policistovi vaz, případ míří k soudu

Zločiny a soudy
Záběr z videa
K soudu míří kauza policisty dálničního oddělení Ostrava, který se letos v lednu postaral o mezinárodní ostudu. Dnes již bývalý ochránce zákona převzal od polského řidiče po několikaminutovém licitování pokutu ve výši 400 zlotých, aniž by mu vydal bločky nebo jiné potvrzení. Vše natočila palubní kamera pokutovaného motoristy. Záběry se objevily v polských a posléze i našich médiích.

Incident z ostravské D1: Kamera zlomila policistovi vaz, případ míří k soudu

Zločiny a soudy
Ilustrační foto
Zhruba před 14 dny došlo v jednom z obchodů v Milovicích ke krádeži kabelky. Čtyřiatřicetiletá maminka nechala svou kabelku odloženou na madlu kočárku a věnovala se výběru zboží. Chvilky nepozornosti využil v tu dobu neznámý zloděj a během několika vteřin kabelku sebral a z prodejny odešel.

Policisté dopadli zloděje kabelky, pomohly kamery

Zločiny a soudy
Podzemí klášterního kostela sv. Rodiny dosud nikdo nespatřil.
Havlíčkův Brod – Intenzivním předběžným průzkumem za pomoci štěrbinové kamery projdou ještě letos podzemní prostory pod hlavní lodí Klášterního kostela sv. Rodiny v Havlíčkově Brodě, které dosud nikdo nespatřil. Iniciátorem akce je Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových v Havlíčkově Brodě (ÚZSVM).  

Krypta pod kostelem sv. Rodiny skrývá zřejmě velké tajemství

Havlíčkobrodsko
Tomáš Belka.
Narodil jsem se v Praze, ale už čtrnáct let bydlíme v Rožmitále pod Třemšínem, kde jsem úspěšně absolvoval základní školu Jakuba Jana Ryby. Pro pokračování ve studiu jsem si vybral Střední průmyslovou školu sdělovací techniky v Panské v Praze, obor „Filmová a televizní tvorba“. Teď jsem ve čtvrtém, maturitním ročníku. Fotoaparát a kamera je můj koníček i život.

Tomáš Belka: Přál bych si proslavit Rožmitál pod Třemšínem, zaslouží si to

Zprávy z Česka
Kamerový systém městské policie. Ilustrační foto
Městská policie Dvůr Králové nad Labem (MPDK) pokračuje v obnově kamer městského kamerového dohlížecího systému a jeho rozšiřování. Cílem je jak zvýšení pocitu bezpečí obyvatel, tak ztížení drobné majetkové kriminality. Stejně jako v loňském roce k tomu MPDK využila dotačních prostředků.

Kamerový systém Dvorští rozšířili a obnovili

Krkonoše