ŠTÍTEK: kameraman

Expediční kamera - přehlídka filmů
Zažij dobrodružství na plátně tvého kina! Každý rok přináší filmový festival Expediční kamera do dvoustovky českých a slovenských měst ty nejlepší cestovatelské a dobrodružné filmy z celého světa i z domácí produkce.

Expediční kamera 2020

Volný čas
Expediční kamera - přehlídka filmů
Zažij dobrodružství na plátně tvého kina! Každý rok přináší filmový festival Expediční kamera do dvoustovky českých a slovenských měst ty nejlepší cestovatelské a dobrodružné filmy z celého světa i z domácí produkce.

Expediční kamera 2020

Volný čas
Zita Morávková studovala herectví na Konzervatoři Jaroslava Ježka, odkud po roce přešla na DAMU, kde absolvovala Katedru alternativního a loutkového divadla u Miroslava Krobota.
Jako jedna z mála hereček si Zita Morávková v době pandemie koronaviru zahrála v seriálu. Navíc velmi aktuálním, jak napovídá i jeho název Láska v čase korony. Zpočátku to ale měla ztížené tím, že musela mít na hlavě krychli z plexiskla, aby dodržovala opatření vyhlášená vládou. Fakt, že ji občas za lesknoucím se štítem nebylo vidět, ji nerozházel, je totiž zvyklá i na to, že při hraní není vidět vůbec. V Divadle Spejbla a Hurvínka díky jejímu umění ožívá například pes Žeryk.
21 fotografií

Herečka Zita Morávková: Chmury vždycky vypustím až doma

Společnost
Kameraman Jan Kubka.
Krásy Kutnohorska jsou častým námětem seriálu pořadů Toulavá kamera. Kameramansky ji ztvárňuje Jan Kubka: "Natáčení a videotechnika mě zajímala od mládí. Začal jsem jako amatérský nadšenec, který známým natočil svatbu, rodinou událost nebo jsem pořizoval a zpracovával záznamy z našich cest po světě. Mému okolí se má práce líbila, tak jsem si řekl, že prorazím do televize. Našetřil jsem si na poloprofesionální kameru, založil živnostenský list a nabídl své služby."

Kameraman Jan Kubka: Při natáčení prý se mnou není žádná legrace

Zprávy z Česka
Hledaný zloděj ukradl v Brně dvě kola. Fotografie z první  krádeže.
/VIDEO/ Trvalo mu to pár chvil. Přestřihl zámek a kolo bylo jeho. Zloděje, který ukradl před několika dny v Brně dvě kola, hledají policisté. Při činu natočily pachatele kamery, proto vyšetřovatelé nyní prosí lidi, kteří muže na záznamu poznají nebo mají k případu informace, aby zavolali na tísňovou linku 158. Případů krádeží kol podle policistů rapidně přibylo.  
5 fotografií

Drzý zloděj ukradl v Brně dvě kola. Podívejte se, natočily ho kamery

Zločiny a soudy
Ilustrační snímek.
Všichni příznivci cestování, dobrodružství a přírody jsou zváni do kina Centrum v Karviné, kde ve čtvrtek 9. července od 17.30 hodin proběhne 11. ročník filmového festivalu Expediční kamera.

Expediční kamera v červenci v Karviné

Volný čas
Fotografie Dereka Chauvina z vazby
Televize CNN zveřejnila přepis zvukového záznamu z policejního volání v Minneapolisu v době zatýkání George Floyda. Plyne z něj, že policista na dispečinku, který sledoval zásah na záběrech z policejních kamer, měl obavy z toho, jakou sílu policisté proti zatýkanému použili. Policie poskytla médiím také další přepisy, konkrétně hovorů z tísňové linky 911 - i v nich volající projevovali strach o život zatýkaného muže.
14 fotografií

Zabili ho, krucinál. Policie zveřejnila nahrávky ze surového zatýkání Floyda

Svět
Fotografie pořízená v srpnu 2014 robotickým vozítkem Curiosity ukazuje podivný útvar, vyhlížející jako lidská kost. Znamená to, že nám NASA něco tají?
V srpnu roku 2014 pořídilo robotické vozítko Curiosity na Marsu kamerou Mastcam snímek, jenž nedává spát konspiračním teoretikům. V načervenalém prachu leželo kromě obvyklé kamenité suti něco, co vypadalo jako - lidská stehenní kost. Příznivci spikleneckých teorií začali okamžitě rozvíjet hypotézy o tom, kdo a proč nám tají existenci života na této planetě a k čemu na Marsu došlo. Skutečnost je ale jiná.
13 fotografií

Tajemné obrazce na Marsu: útvar připomíná lidskou kost, vědci mají vysvětlení

Věda a technika
Pavilon interní medicíny v areálu benešovské nemocnice.
/FOTOGALERIE/ Memorandum mezi Benešovem a Nemocnicí Rudolfa a Stefanie je zatím poslední záležitostí z řady těch, která zdravotnický ústav přijímá v rámci posilování bezpečnosti pacientů i samotných zaměstnanců. Z něj také vyplývá, že bezpečnost pomáhají zvyšovat i strážníci městské policie. Ti jsou připraveni na to, aby do nemocnice dorazili co nejdříve, pokud to bude nutné.
7 fotografií

Benešovská nemocnice dbá na bezpečnost nepřetržitě

Benešovsko
Ostrava patří mezi města s nejpropracovanějším kamerovým systémem.
Okradli nic netušící lidi, sami však neměli potuchy o tom, že jsou sledováni kamerami. Záhy skončili v rukou ostravských strážníků, které na místo vyslal jejich kolega obsluhující monitorovací systém. Tento osud v závěru minulého týdne potkal hned několik povedených zlodějíčků.

Lumpové pozor, vyletí ptáček!

Zločiny a soudy
Údržba městského kamerového systému v Příbrami.
/FOTOGALERIE/ Kamery příbramského městského bezpečnostního systému u Junior klubu a v ulicích Budovatelů a Čs. armády se dočkají výměny. „Důvodem je, že se jedná se o zastaralé kamery, proto dojde k jejich výměně za nový typ. Ovšem ty původní kamery jsou stále ještě funkční, tak budou použité na jiných místech, kde není potřeba taková obrazová kvalita,“ vysvětlil starosta Jan Konvalinka.
3 fotografie

Příbram chystá výměnu některých zastaralých kamer

Příbramsko
Inteligentní, plně automatizované kamery napojené na Policii instalované včera v Uhersku (na snímku) začnou sloužit po neděli. Pilotní projekt čtrnácti přejezdů vyšel na pět milionů korun.
/FOTO/ Řidiči na rychlé státovce z Hlinska přes Poličku do Svitav budou mít od července „po žížalkách“. Správa železnic si silnici vybrala do pilotního projektu inteligentních kamer, zaznamenávajících dění na přejezdech. Těch je v tomto úseku osm, kličkuje tudy málo využívaná lokální trať, a řidiči dobře vědí, že některé z těchto přejezdů se dají pohodlně prosvištět rychlostí vysoko přes stovku.
7 fotografií

Řidiči, pozor, u Poličky nohu z plynu! Přejezdy ochrání chytré kamery

Z okolí
Prostitutka. Ilustrační snímek
Pandemie covidu-19 mimo jiné uzavřela striptýzové podniky, masážní salony i veřejné domy. Některé ze sexuálních pracovnic založily internetové sbírky na pomoc svým kolegyním, které přišly o práci a jichž se zmocnila panika. Ve Španělsku covid-19 prohloubil nejisté postavení prostitutek, které tu nemají ani legální, ani nelegální postavení. Píše o tom agentura AFP.  
5 fotografií

Soulož v roušce a práce před kamerou. Koronavirus ovlivnil i prostitutky

Svět