ŠTÍTEK: krása

Farma ve Starovičkách vyrábí z levandulí různé výrobky.
Starovičky /FOTOGALERIE/ – Když člověk trošku přivře oči a nadechne se, může se rázem cítit jako ve francouzské Provence. Přitom je na malém levandulovém poli ve Starovičkách na Břeclavsku, kde žije přes osm set lidí. To ale nic nemění na úžasných kulisách v okolí. Vinohrady, pohled na Pálavu. I proto tato lokalita láká stále více turistů nejen z jižní Moravy.  
5 fotografií

Levandulová farma? Krása, ale i problémy s turisty

Z okolí
Daniel Quirsfeld
Cestování mě fascinovalo už od malička, když jsem v televizi pozoroval pořady mapující krásy z celého světa. Úplně sám bez rodiny jsem poprvé odcestoval s batůžkem do Holandska, kde jsem navštívil město Enschede. Paradoxně jsem nejel přímo do Amsterdamu, jak by se dalo očekávat. Objevuji radši méně turistické oblasti.

Daniel Quirsfeld: Cestování je pro mě smysl života

Zprávy z Česka
Soutěžte s Deníkem o 3 balíčky s Dove kosmetikou
Není žádným tajemstvím, že ženy jsou samy sobě největším kritikem. Svůj vzhled hodnotí na základě přísných kritérií, které jim často znemožňují uvědomit si vlastní krásu. Věděli jste však, že vlastní tělo je často „nepřítelem“ už desetiletého děvčete? Poznat samu sebe ve světě, který je plný nerealistických obrázků, je pro dospívající dívky velmi náročné. Značka Dove věří, že bez ohledu na věk by měla krása vzbuzovat sebedůvěru a ne úzkost.

Soutěžte s Deníkem o 3 balíčky s kosmetikou Dove

Soutěže
Pohled si opět s chutí zastřílel. Proti Šmolovům
Havlíčkobrodsko – Pohledští fotbalisté přivítali na domácím hřišti poslední Šmolovy. Zápas sice moc fotbalové krásy nepobral, minimálně v prvním poločase, ale diváci viděli devět branek. A mohlo jich být víc, ale šmolovský brankář byl proti. A také branková konstrukce, kterou domácí orazítkovali hned třikrát.

Pohled si opět s chutí zastřílel. Proti Šmolovům

Kraje
Výstava skla.
Tasice – Majitelé sklářské huti Jakub v Tasicích u Bělé si na červen připravili unikátní výstavu nazvanou Fragi LeSphere, která propojuje krásu a křehkost skla a květin. Slavnostní vernisáž výstavy se konala v neděli 2. června a zájemci mohou novou expozici navštívit až do konce června.

V Tasicích lidé uvidí, jak propojit krásu květin a skla

Volný čas
Dvanáct středoškolaček soutěžilo v Mikulově o titul MISS OK.
Mikulov – Sedmnáctiletá studentka Nikola Saňáková získala v sobotu večer v Mikulově letošní titul Miss OK. V soutěži, v níž pořadatelé podle názvu soutěže hledají opravdovou krásu, zvítězila studentka druhého ročníku šumperského gymnázia, která nejraději vzpomíná na letní tábor s výbornými lidmi a za svůj vzor a inspiraci označuje ruskou mistryni v latinskoamerických tancích Veru Bondarievu.
40 fotografií

Titul Miss OK? Opravdovou krásou v Mikulově nejvíc zaujala gymnazistka Saňáková

Břeclavsko