ŠTÍTEK: krása

Klasická auta, vytvořená a vyrobená od konce 50. do začátku 70. let, především sporťáky - kupé, roadstery a kabriolety - pořád uchvacují svou krásou.
Klasická auta, vytvořená a vyrobená od konce 50. do začátku 70. let, především sporťáky - kupé, roadstery a kabriolety - pořád uchvacují svou krásou. Dokonce i ty, kdo se jinak za auty moc neotáčejí. Ve srovnání se současnými vozy připomínají charismatická sportovní auta zlaté éry často větší šlapací autíčka, a přitom stále budí respekt a obdiv. A navíc to mohou být i dobře uložené peníze.

Klenoty z michelské dílny. To jsou klasická auta, která uchvacují svou krásou

Česko
Třetím největším zámeckým komplexem v České republice je hrad přestavěný na zámek v Jindřichově Hradci.
Třeboň je proslulá svými rybníky a rybolovem, v lázeňském městě a jeho okolí však najdete i divy jiného druhu. Zámky v Jindřichově Hradci a v Třeboni patří k těm největším v České republice, v centru Třeboně uvidíte domy stojící na gotických základech a v přilehlých lesích narazíte na zachovalá rašeliniště a zrádné močály. Deník vám představuje to nejlepší z Třeboňska a okolí.
9 fotografií

Rybářský ráj a renesanční skvosty. Třeboňsko skrývá nespočet krás

Cestujeme
Foto: archiv Galerie Nola
Ivan Pinkava (*1961), mezinárodně uznávaný fotograf s náchodskými kořeny, příští rok oslaví šedesáté narozeniny. Jeho díly disponuje řada významných českých i zahraničních uměleckých sbírek. V rodném Náchodě však dosud nevystavoval. To se změní 20. srpna 2020, kdy v náchodské Galerii Nola proběhne za přítomnosti autora vernisáž výstavy s názvem Dogma fotografie. Tato „premiéra“ bude pro město významnou událostí.  

Ivan Pinkava - fotograf dogmatik

Čtenář reportér
Výstava Linie ženy.
Na samém konci července se v Galerii Pošta v Dubé uskutečnila vernisáž výstavy fotografií s názvem Linie ženy. Výstava měla původně zahajovat letošní výstavní sezónu, ale z důvodů vládních koronavirových opatření musela být odložena, a dostává tak prostor v letním čase, který jakoby tématu výstavy nahrával. Dubský fotograf Václav Zýval připravil pro Galerii Pošta kolekci snímků, vyzdvihujících krásu ženského těla.

Výstava vzdává poctu ženské kráse

Čtenář reportér
Na návštěvě ve světoznámé porcelánce v německé Míšni.
Povinné roušky, rozestupy a opatrnost. Tím se vybavte před výletem do proslulé státem stále vlastněné porcelánky v německé Míšni. Dostane se vám díky tomu nevšedního zážitku a budete si moci se slevou koupit i svou vlastní “míšeň”. Návdavkem stojí za to si prohlédnout i krásné historické centrum s dominantou v podobě zámku Albrechtsburg.  
13 fotografií

Dvojí krása německé Míšně: městská i porcelánová

Cestujeme
Les. Ilustrační foto.
Naši čtenáři nepřispívají pouze texty o zajímavostech ve svém regionu, ale také básněmi. Pokud už dlouho píšete do šuplíku, nebojte se své básně uveřejnit, nikdy není pozdě. Začtěte se do básně Krása našich lesů od Břetislava Jurníčka st. 

Čas na poezii: Báseň Krása našich lesů

Čtenář reportér
Krásný vrch, pohled na bývalý čedičový lom.
Odpolední vycházka za přírodovědnými krásami Krásného vrchu (mezi Ostrovem a Karlovými Vary) s průvodci Petrem Krásou z Agentury ochrany přírody a krajiny ČR, RP Správa CHKO Slavkovský les a Janem Matějů z Muzea Karlovy Vary se uskuteční v pátek 5. června. Sraz účastníků je v 17:00 v osadě Velký Rybník „na návsi“ nedaleko restaurace U Hastrmana.

Za krásami Krásného vrchu

Čtenář reportér
David Vencl
David Vencl z Teplic je republikový šampion ve freedivingu, sportovním potápění na jeden nádech, zúčastnil se dokonce i světových a evropských mistrovství. Učitel, sportsman tělem i duší, je ve své komunitě známý coby aktivní propagátor zdravého životního stylu. Pod hladinou neloví jen medaile a rekordy, dokáže se také kochat přírodními krásami.  
5 fotografií

Jezero Milada nabízí nevšední zážitek. Místo si oblíbil i potápěčský rekordman

Cestujeme