ŠTÍTEK: Podřipsko

Cyklobus vyjíždí.
Litoměřicko, Podřipsko – Již v sobotu 30.5. zahajují své pravidelné víkendové jízdy cyklobusy do Českého středohoří a na Podřipsko. Pěším turistům i cykloturistům budou sloužit po celou sezonu až do 6. září. Cyklobusy vyjíždějí z Litoměřic i Roudnice se zastávkami v Mukařově, ve Štětí, v Lovosicích či na Kletečné.

Pěším i cykloturistům opět slouží cyklobusy

Litoměřicko
Noc kostelů 2013 - Katedrála sv. Štěpána
Litoměřicko, Podřipsko – Další ročník oblíbené Noci kostelů je tady. Návštěvníkům nabídne komentované prohlídky, přednášky, rozhovory, hudební vystoupení i programy pro děti, ale také prostor pro ztišení, modlitbu, duchovní slovo. Na řadě míst bude možné vystoupat do kostelních věží, někde budou přístupné varhanní kůry, sakristie, krypty.

Noc kostelů 
už v pátek!

Litoměřicko
NEJKRÁSNĚJŠÍ PSI se předvedli v Litoměřicích. .
Litoměřice – Na výstavišti Zahrada Čech si o víkendu dají dostavení chovatelé a milovníci psů. Spolek Nord Bohemia Canis zde pořádá tradiční stejnojmennou Mezinárodní výstavu psů všech plemen. Ta stále patří svým obsazením mezi největší přehlídky v České republice.

Největší zastoupení na výstavě budou mít „stafordi“

Litoměřicko
Roudnice po bombardování
Litoměřicko, Podřipsko – Na sklonku 2.světové války se na našem území nacházelo větší množství německých ozbrojených sil všeho druhu. Největší část tvořila na severu Čech armáda střed pod vedením generála Schörnera, která na území Rakouska a naší země tvořila 92 divizí s celkovým počtem přesahujícím jeden milion mužů.

Konec II. sv. války v regionu

Litoměřicko
Pálení čarodějnic v Lovosicích
Litoměřicko, Podřipsko - Magické pálení čarodějnic letos připadá na noc ze čtvrtka na pátek. Oslavit ho můžete třeba na hradě. Noc čarodějnic už tradičně připravuje správa Hazmburku. Neméně zajímavé akce ale chystají i jednotlivé obce. Vybrali jsme pro vás několik tipů.

Kam jít na čarodějnice

Litoměřicko
DOBROVOLNÍCI při brigádě vytřídili hlavně pneumatiky a odpad, který lze recyklovat.
Vražkov – Na rozhraní katastrů obcí Vražkov a Straškov Vodochody v sobotu uklízelo 45 dobrovolníků z obou obcí a z mysliveckých, sportovních a dalších spolků černou skládku, na kterou během uplynulých let ukládali odpad lidé a patrně i autoservisy a autobazary zbytky z likvidovaných automobilů, které se nedaly zpeněžit ve výkupnách.
17 fotografií

FOTO: Černá skládka u dálnice na Podřipsku rychle mizí

Litoměřicko
Většina velkých ovocnářů na Litoměřicku, kteří jsou vybaveni technologií na prodloužení uskladnění ovoce, mají zásobu jablek z loňské sezony až do konce dubna.
Litoměřicko - Zemědělci v regionu si již naučili hospodařit v nových podmínkách na menších lánech, s pestřejší paletou plodin, což pomáhá k utváření krajiny a životu hmyzu a zvířat. V posledních deseti letech vyrostly v dříve intenzivně obhospodařovaných lokalitách zelené pásy, které lány dělí a nabízejí útočiště zástupcům fauny.

Zemědělci a sadaři splácí přírodě dluh minulých generací

Litoměřicko
Ilustrační foto.
Litoměřicko, Podřipsko - Ministerstvo životního prostředí na konci týdne vydalo doporučení, podle které by mělo ustat veškeré kácení stromů v ČR. Začala totiž vegetační sezona, stromy se probouzejí a začínají na nich hnízdit ptáci.

Příroda se probouzí. Už se nesmí kácet

Litoměřicko
Ilustrační foto.
Litoměřicko, Podřipsko – Majitelé automobilů by si měli dát do pořádku přihlášení svého vozu v registru. Pokud by totiž auto bylo jen odhlášeno na jméno nového majitele, ale dále nepřihlášeno, v létě jej stát zruší.

Řidiči, pozor. Auta 
v polopřevodu zruší

Litoměřicko
V Uherském Brodě se loučili s další obětí Zdeňka Kováře, patriotem Oldřichem K.
Litoměřicko, Podřipsko - Také na Litoměřicku a Podřipksu se dnes (5.3.) rozezní v poledne sirény a kostelní zvony. Stane se tak k uctění památky osmi zavražděných lidí v Uherském Brodě. Tón sirén bude znít 2 minuty a 20 vteřin, což je jejich mezní nastavení.  
5 fotografií

Dnes se rozezní zvony i sirény

Litoměřicko