ŠTÍTEK: Podřipsko

Přehlídka historických a retro kočárků opět nezklamala. Konala se pod rozzářeným sobotním slunkem u kralupské radnice.
Kralupy - Přehlídka historických a retro kočárků opět nezklamala. Konala se pod rozzářeným sobotním slunkem u kralupské radnice. Pořadatelka, tamní sběratelka dětských "vozidel", panenek a všech doplňků a propriet, které k tomu patří, Věra Čížková, přichystala se svými pomocníky v dobovém oblečení poutavou férii.
23 fotografií

OBRAZEM: Defilé historických kočárků i něco navíc

Mělnicko
Lodní doprava mezi Litoměřicemi a Ústím
Ústí nad Labem - V době prázdnin se opět na hladinu podřipského úseku řeky Labe vrací pravidelná lodní linka plující pod označením 901 z Ústí nad Labem přes Lovosice a Litoměřice až do podřipské metropole, kam připluje ve 14:55 vždy v sobotu až do 19. 8. a zpět vyplouvá v 15:35 hodin.

Lodní doprava jezdí letos z Ústí i proti proudu až na Podřipsko

Ústecko
Lodní doprava mezi Litoměřicemi a Ústím
Podřipsko - V době prázdnin se opět na hladinu podřipského úseku řeky Labe vrací pravidelná lodní linka plující pod označením 901 z Ústí nad Labem přes Lovosice a Litoměřice až do podřipské metropole, kam připluje ve 14:55 vždy v sobotu od 10. 7. do 19. 8. a zpět vyplouvá v 15:35 hodin.

Lodní doprava jezdí letos i proti proudu na Podřipsko

Litoměřicko
Sraz veteránů v Roudnici nad Labem v roce 2015.
Roudnice nad Labem – V centru města si poslední prázdninovou sobotu, 2. září, dají už popatnácté dostaveníčko příznivci historických vozidel z celého Česka. Pořadatelé z dobrovolného sdružení přátel historických strojů očekávají naplnění kapacity Karlova náměstí, což je 140 vozidel. Sraz se poprvé koná mimo Roudnické vinobraní.
7 fotografií

Roudnici obsadí americké bouráky i „prdítka“ z NDR

Litoměřicko
Ilustrační foto
Roudnice nad Labem, Podřipsko – O padesát dětí více, než jsou školy schopné přijmout, prošlo letošními zápisy do prvních tříd v Roudnici nad Labem. Kapacita tří základních škol tak pro všechny nestačí.

Děti se do městských škol letos nevejdou

Litoměřicko