ŠTÍTEK: Podřipsko

Říp
Podřipsko - Hora Říp byla v minulých stoletích při bouřlivých událostech místem setkání vlastenců z celých Čech. Je symbolická i pro pořádání oslav a mítinků v současnosti.

Připomenou si státnost pod Řípem

Litoměřicko
Cyklisté na Labské stezce.
Nučnice, Lounky – Na Labské stezce v pátek 7. října otevřou další nově vystavěný úsek. Jedná se o část Labské stezky mezi Lounkami a Nučnicemi, na rozhraní Litoměřicka a Podřipska, která byla až do letošní rekonstrukce v nevyhovujícím stavu, na což upozornil i Deník.

Mezi Lounkami a Nučnicemi otevřou novou cyklostezku

Litoměřicko
Výzkumný ústav meliorací a ochrany půdy, logo.
Vražkov - Pracovníci Výzkumného ústavu meliorací a ochrany půdy představili v kulturním domě ve Vražkově návrhy ochranných opatření v zájmové území obcí Vražkov a Mnetěš a jejich účinnost a vlivy na okolní krajinu při chystaných pozemkových úpravách.

Podřipsko čeká další pozemkové úpravy

Litoměřicko
Kartograf Michal Forejt byl připraven provést návštěvníky Podřipského muzea putovní výstavou Kouzlo starých map, která vznikla u příležitosti Mezinárodního roku map.
Roudnice nad Labem - V Podřipském muzeu může návštěvník zhlédnout hned několik zajímavých výstav. V pátek se tu uskutečnila komentovaná prohlídka putovní výstavy Kouzlo starých map s muzejním kartografem Michalem Forejtem.

Muzeum představuje unikátní mapy

Volný čas
Ilustrační foto.
Litoměřicko, Podřipsko - Policisté v době sklizní zemědělských plodin zvyšují hlídkovou činnost v blízkosti zahrádek a polností, zároveň vyzývají pěstitele těchto plodin k ostražitosti.

Policisté hlídkují u polí

Zločiny a soudy
Vinobraní v Litoměřicích, sobota 19.9.2015
Litoměřicko, Podřipsko – Těžké rozhodování budou mít letos milovníci vína a burčáku. Dvě největší vinobraní v regionu, litoměřické a roudnické, se totiž uskuteční ve stejný termín, tedy 17. září. A aby toho nebylo málo, na tento termín je naplánována tradiční oslava také v Mělníku.

Vinobraní v Litoměřicích a v Roudnici bude ve stejný den

Litoměřicko
Ilustrační foto.
Horní Počaply – Zdejší fotbalový klub pozval k Memoriál Václava Švába a Václava Kaňky tři celky z Podřipska, které se na turnaji předvedly v dobrém světle a favorizovaný domácí tým dobře prověřily.

Trofej si z Počapel odvezli hráči Podřipanu

Fotbal