ŠTÍTEK: Podřipsko

EXTERNÍ DEBIBRILÁTOR je od loňského roku instalován také na Milešovce. Další je v Malé pevnosti v Terezíně.
Podřipsko – Skvělá zpráva! Zdravotnická záchranná služba (ZZS) Ústeckého kraje nechala na Řípu nainstalovat automatizovaný externí defibrilátor. Stalo se tak v rámci projektu Chráníme to nejcennější, který byl zahájen za podpory Ústeckého kraje už v roce 2011, a ZZS je jeho praktickým organizátorem a odborným garantem.  

Na Řípu je defibrilátor. Pomůže zachránit život

Litoměřicko
Cyklisté na Labské stezce.
Litoměřicko, Podřipsko – Labská stezka získala třetí místo v rámci Velké ceny cestovního ruchu v kategorii Nejlepší turistický produkt. Je fenomenální evropskou dálkovou cyklotrasou, která vede od pramene Labe v Krkonoších až k Severnímu moři u německého Cuxhavenu v délce téměř 1 300 kilometrů.

Labská stezka se dočkala významného ocenění

Litoměřicko
Ilustrační foto.
Roudnice nad Labem – Velkou radost mají pracovníci zdejší Farní charity z výsledku Tříkrálové sbírky, kterou zajišťovalo 78 koledníků v Roudnici nad Labem a v dalších místech na Podřipsku a Budyňsku. Dárci naplnili 70 kasiček celkem 177 622 korunami.

Na Podřipsku byla Tříkrálová sbírka letos rekordní

Litoměřicko
Kytici, dárkový poukaz a pamětní list předali maminkám Haně Gutové a Truong Thi Nha Phuong starosta Roudnice nad Labem Vladimír Urban se svými zástupci Františkem Padělkem a Jiřím Řezníčkem.
Litoměřicko, Podřipsko - Ani v jedné porodnici v regionu se na Nový rok nedočkali prvního novorozence. Rychlejší, 2. ledna, byla nakonec dvě děvčata v Podřipské nemocnici s poliklinikou. Viktorie Gutová z Prahy přišla na svět v 01.34 hodin, měřila 52 cm a vážila 3,450 kg, Julie z Roudnice nad Labem v 11.24 hodin a měla 51 cm a 3,540 kg.
11 fotografií

První miminka narozená na Litoměřicku si letos dala na čas

Litoměřicko
Podřipský betlém je českým unikátem.
Bechlín - Čtvrtou adventní neděli byl v Prodejní dílně lidové tradice v Bechlíně slavnostně odhalen Podřipský betlém. Požehnat mu přišel roudnický farář Martin Brousil. Betlém je v Česku jedinečné dílo.

Podřipský betlém je unikátem

Litoměřicko
Historický autobus Škoda RTO bude k vidění v Roudnici nad Labem.
Roudnice nad Labem – Od 3. ledna příštího roku se do systému Pražské integrované dopravy (PID) zapojí šest nových autobusových linek v oblasti Mělnicka a Podřipska a dojde i k rozšíření integrace na železnici.

Na novou linku vyjede historický Škoda RTO

Litoměřicko
Ilustrační foto.
Litoměřice – Stolní tenisté SK Štětí si vedou v divizní soutěži stále skvěle. Naposledy zvládli oba duely u svých soupeřů, když porazili Děčín i Filipov. Udrželi se tak na první příčce s tříbodovým náskokem před Severotukem Ústí B.

Štětí má v divizi tříbodový náskok

Ostatní sporty