ŠTÍTEK: planeta

Na Kutnohorsku se lze projít po břehu moře.
Brloh /FOTOGALERIE/ - Je možné se projít po břehu moře a pozorovat příbojem omleté skály těsně za hranicí kutnohorského okresu? Že to není možné? Ale je. Jedná se totiž o pozůstatky rovnou dvou moří v lomu v obci Brloh, za kutnohorskou Semtěší, směrem na Přelouč.
25 fotografií

Na Kutnohorsku se lze projít po břehu moře

Kutnohorsko
K. Kajetanowic
Zatímco loni souboj Jana Kopeckého s Alexejem Lukjaňukem na Barum Rally zvedal ze židle všechny přítomné, nyní byl od nedělního rána vítěz téměř jasný. I tak „Ti dva jsou z jiné planety, na ně nikdo neměl,“ glosoval v cíli bronzový Roman Kresta.

Kajetanowic si na Barumce upevni vedení v seriálu ME

Ostatní sporty
USA zažily poprvé od roku 1918 úplné zatmění Slunce napříč celým územím.
Naposledy zažily Spojené státy zatmění Slunce procházející napříč jeiich zemí od pobřeží k pobřeží v červnu ve válečném roce 1918. Tedy v době, kdy probíhala v Evropě druhá fáze bitvy na Piavě na italské frontě, při které zahynulo 140 tisíc vojáků na obou stranách. I teď je svět sice neklidný, ale vojenské konflikty jsou "rozdrobeny" po celé planetě. 
23 fotografií

VIDEO: Nad USA bylo po 99 letech vidět úplné zatmění Slunce

Svět
/VIDEO/ Objevil se další důkaz oteplování planety. Finský ledoborec bez problémů proplul Severním ledovým oceánem. Přepravní sezona tam tak letos začala dřív, než kdykoli předtím. Ledu v Arktidě alarmujícím způsobem ubývá hlavně v létě, fenomén ale podle vědců trvá nově i v zimě. Průměrně z oblasti každý rok zmizí kry o rozloze větší, než je Česko. Zprávu přinesl web ČT24.
11 fotografií

Na Arktidě ubývá led ve velkém. Každý rok zmizí kry větší než Česko

Svět
Snahou zoo je, aby mláďata zůstala s rodiči co nejdéle.
FOTOGALERIE / Chovatelům Zoologické zahrady Lešná ve Zlíně se letos podařilo rozmnožit pět ze sedmi druhů supů. Mláďat je dohromady devět, dvě z nich však putovala k pěstounským rodičům do Prahy a Ústí nad Labem.
3 fotografie

Odrostlí supi poletí do Bulharska

Zlínsko
Panthers. Ilustrační foto.
Sice se budou měřit s nejlepšími na planetě, přesto své skromné podmínky neopustí. Na největší a nejprestižnější florbalový turnaj Czech Open totiž otrokovičtí Panteři nevyrazili jako jejich zvuční rivalové autokarem či letecky, ale lidově – vlakem.

Panteři odjeli vyzvat světovou elitu vlakem

Ostatní sporty
Simulace zatmění Měsíce 7. 8. 2017.
Na obloze dnes bude zřejmě velmi dobře viditelné částečné zatmění Měsíce. Pravý spodní okraj Měsíce, který zakryje stín Země, bude navíc lomem světla v atmosféře zabarven do hněda. Maximum zatmění nastane ve 20:20 a potrvá do 21:18. Počasí bude pozorování úkazu podle Horálka přát.
20 fotografií

Večer se dočkáme částečného zatmění Měsíce

Česko
Digitální planetárium u královéhradecké hvězdárny.
Hradec Králové /KRÁTKÉ ZPRÁVY/ - Virtuální průlet vesmírem, návštěvu planet či kosmické stanice nabídne ve čtvrtek od 19.30 hodin hradecká hvězdárna a planetárium. Součástí programu bude i prohlídka expozic a výstavy.

Krátce z Hradce: Prohlídka vesmíru v planetáriu

Hradecko