ŠTÍTEK: Vranovice

MTB značení u Újezda Sv. Kříže.
Náš výlet je tentokrát trochu náročnější, neboť je určen hlavně těm, kteří rádi jezdí v terénu. Z rokycanského nádraží vystoupáme až na rozhlednu do Břas, při zpáteční cestě pak vyzkoušíme oba přívozy na Berounce na Radnicku.
8 fotografií

Na boule a bouličky u lesa na Radnicku

Cestujeme
Ilustrační foto
Do areálu Pohádkového statku míří dnes příšerky. Představení souboru Nošenky z Plzně se pod názvem Strašidla na výletě aneb cesta z města koná mezi desátou a šestnáctou 16. hodinou. Zařízení je do konce června zpřístupněné denně (kromě pondělků od 10 do 17 hodin).

Strašidla míří do Vranovic

Rokycansko
Ve Vranovicích vysadili za poslední dobu 334 stromů a 555 keřů.
Osmačtyřicet nových sakur zkrášlí Polní ulici v Pohořelicích. Doplní tak současnou alej. „Původně jsme chtěli stromy vysadit za účasti obyvatel už v březnu, ale kvůli vyhlášení nouzového stavu jsme museli tuto akci zrušit a přesunout výsadbu na duben,“ sdělila Hana Mlýnková z pohořelického městského úřadu. Výsadba vyšla městskou pokladnu na téměř tři sta tisíc korun. 
8 fotografií

V Pohořelicích vysadili sakury, ve Vranovicích mají stromy ochránit před erozí

Brněnsko
Oslavy osvobození na Břasích
V květnu se uskutečnily oslavy 75. výročí ukončení II. světové války. Výjimkou nebyly Břasy a jejich satelity, i když tentokrát bez účasti většího počtu osob. K představitelům obce se připojil stylový doprovod (samozřejmě s rouškami).
8 fotografií

Břasy i okolní obce uctily osvoboditele

Rokycansko
Do dobrovolné preventivní izolace se zavřely s důchodci i pečovatelky Domu se zvláštním režimem v Jevišovce.
Jevišovka - Pečovatelky Domova se zvláštním režimem (DZR) v Jevišovce vstoupily v pátek 3. dubna 2020 do dobrovolné karantény k ochraně zdraví svých klientů. Stejně jako jejich kolegyně v Domě pro seniory ve Vranovicích. Obě zařízení spravuje společnost Seniorprojekt.

Rodinu teď důchodcům dělají pečovatelky

Čtenář reportér
Aneta Zugarová zaujala porotu literární soutěže, je nejlepší v republice
Neskutečné se stalo skutečností a Aneta Zugarová z 9. A základní školy Vranovice se na konci ledna dozvěděla, že zvítězila ve své kategorii literární soutěže Zpomal, prosím, vyhlášené Policií ČR nejen v krajském kole, ale dokonce v kole celostátním. A že bude v pátek 7. února v doprovodu své rodiny přebírat cenu za 1. místo.
4 fotografie

Jak Aneta z Vranovic dobyla Prahu

Čtenář reportér