ŠTÍTEK: Tiger Woods

Americký golfista Scottie Scheffler na turnaji PGA Championship v Louisville
Světovou jedničku Scottieho Schefflera zadržela před druhým kolem golfového majoru PGA Championship policie. Podle televizní stanice ESPN sedmadvacetiletý Američan nerespektoval pokyny policistů, kteří zasahovali u nehody, při níž kyvadlový autobus usmrtil u golfového klubu Valhalla v Louisville chodce. Scheffler místo nehody objel a zastavil až u vchodu do areálu, kde ho policisté zadrželi a odvedli v poutech.

Golfová jednička skončila v poutech. Schefflera během turnaje zadržela policie

Ostatní sporty
Šestnáctiletý Matěj Vlček vyhlíží další sezonu adventure golfu.
V říjnu oslavil šestnácté narozeniny a teď má před sebou talentovaný Matěj Vlček další významné jubileum. V březnu to bude deset let, co se věnuje adventure golfu. Mladý hráč si proto do další sezony neklade žádné malé cíle a chce rovnou vyhrát juniorskou kategorii na mistrovství světa v Rakousku. „Loni se mi na MS nezadařilo, proto bych to letos rád změnil,“ hlásí sebevědomě mladý hráč.

Vlček v březnu oslaví deset let v adventure golfu. Cíl? Vyhrát mistrovství světa

Ostatní sporty
Americká tenistka Serena Williamsová.
Loučení Sereny Williamsové s tenisovou kariérou na US Open přitáhlo obrovskou pozornost nejen mezi hráči a fanoušky bílého sportu. Po její porážce ve 3. kole s Ajlou Tomljanovicovou vzdali čtyřicetileté hvězdě hold sportovci a osobnosti z celého světa. Vítězku 23 grandslamových titulů oceňovali jako nejlepší hráčku historie a vyzdvihovali, jakou inspirací pro své okolí byla.
4 fotografie

Woods, James i Phelps. Osobnosti ocenily Serenu jako obrovský zdroj inspirace

Tenis
Tiger Woods se po vážné autonehodě představil na Masters.
Když golfista Tiger Woods přicházel na závěrečnou osmnáctou jamku hřiště v Augustě, diváci vstali a tleskali. Slavný americký hráč si ale tentokrát nekráčel pro další zelené sako pro vítěze Masters, kterých má už doma pět. Skončil s třinácti ranami nad par daleko za nejlepšími, ale úspěchem už byl jen samotný fakt, že po loňské vážné autonehodě vůbec poprvé hrál.
6 fotografií

Woods na Masters čerpal energii od fanoušků. Byl to neuvěřitelný pocit, řekl

Ostatní sporty
Ropice. Golf resort Ropice.
Na začátku byly tři studentské kontokorenty, které si tehdy osmnáctiletý Tomáš Milata vzal u tří bank, aby měl kapitál na rozjezd svého podnikání. Protože se tehdy (rok 2004) v Ropici otevřelo jedno z prvních golfových hřišť v regionu, napadlo ho, nabízet golfistům hole, oblečení a další vybavení pro tento sport. Jak se s odstupem let ukazuje, byl to krok správným směrem. Firma, kterou vede spolu s bratrem Jakubem, letos funguje už 15. sezonu a roční obrat se blíží 70 milionům korun.
63 fotografií

Ropice a sport. Místní firma pro golfové vybavení má obrat miliony ročně

Podnikání
Ropice. Golf resort Ropice.
/FOTOGALERIE/ Na začátku byly tři studentské kontokorenty, které si tehdy osmnáctiletý Tomáš Milata vzal u tří bank, aby měl kapitál na rozjezd svého podnikání. Protože se tehdy (rok 2004) v Ropici otevřelo jedno z prvních golfových hřišť v regionu, napadlo ho, nabízet golfistům hole, oblečení a další vybavení pro tento sport. Jak se s odstupem let ukazuje, byl to krok správným směrem. Firma, kterou vede spolu s bratrem Jakubem, letos funguje už 15. sezonu a roční obrat se blíží 70 milionům korun.
63 fotografií

Ropice a golf. Místní firma pro golfové vybavení tu má obrat miliony ročně

Karvinsko
Daniel Pešat ve Zlíně. Absolvoval však už cestu do Jižní Afriky. "Jsou tam pravidla, která je dobrá respektovat. Co se týče kriminality, tak se říká právem, že je světová. Na krajích, kam se turisté nedostanou, žijí gangy, které se navzájem postřílí."
ROZHOVOR, GALERIE/ Kalifornie, Jižní Afrika a tak dále. Řeč není o osobě čerpající zasloužený odpočinek, ale mladém nadějném vinaři ze Zlína Danielu Pešatovi, který toho ve svém věku stihl opravdu hodně. Do plnoletosti přitom brázdil ledové kluziště v dresu Zlína. O téměř devět let později vydává vinařskou edici. „Na etiketě je vyobrazena hora v Jižní Africe, kostelík z Německa, vinice v Kalifornii nebo město Zlín (Svit), kde jsem se narodil. Je to takový komplexní sen. Cena by měla být 1993,- tedy jako rok narození,“ přibližuje Pešat, jehož tatínek byl u zlaté generace vsetínských hokejistů.
13 fotografií

Potkal Woodse, vyzval Jaškina. Vinař ze Zlína dobývá Kalifornii a Jižní Afriku

Hokej
Nová posila Rytířů Kladno Zachary Frye
Americká show na kladenském zimáku může začít! Hokejový obránce Zach Frye je jednou z nejčerstvějších posil prvoligového Kladna, které na prahu nové sezony pokukuje po bleskovém návratu mezi elitu. Frye se přesouval z rodného města Spokane ve Washingtonu do Kladna téměř celý den, cesta mu trvala předlouhých 22 hodin. Ale povedlo se, Frye už zbrojí na sobotní začátek nové sezony.

Američan Frye podruhé v Česku. Vím, že Kladno hokejem žije, říká

Hokej
Tiger Woods
Ta noc změnila všechno. Tiger Woods tehdy odjížděl od svého domu na předměstí Orlanda a havaroval. Okamžitě se začaly rojit nejrůznější zprávy a spekulace, zprvu zmatené, později čím dál přesnější. Jeden z nejlepších sportovců planety narazil do hydrantu a pak do stromu, fotky jeho zničeného obřího cadillacu oblétly svět.  
7 fotografií

Dekáda utrpení. Jak se změnil vyvrhel Woods?

Ostatní sporty
Tiger Woods
Co nabídl sportovní rok 1997? Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu planety získal Brazilec Ronaldo. Mike Tyson ukousl v boxerském ringu kus ucha Evanderu Holyfieldovi. Tour de France vyhrál Němec Jan Ullrich (až mnohem později se přiznal k dopingu). Nejužitečnějším hráčem NHL se stal Dominik Hašek, čeští hokejisté se na mistrovství světa v Helsinkách hromadně porvali s Kanaďany. Jana Novotná prohrála ve finále Wimbledonu s mladičkou Martinou Hingisovou. A Tiger Woods získal svůj první titul na golfovém Masters.  

Tiger je zpět. Z padlé modly je znovu opěvovaný hrdina

Ostatní sporty
Tiger Woods
Miami - Nedávný návrat po patnáctiměsíční zdravotní pauze na golfová hřiště se mu příliš nevydařil, a tak si bývalá světová jednička Tiger Woods domluvil těsně před Vánocemi partičku s nejmocnějším golfistou světa. Nový americký prezident Donald Trump, jenž má podle magazínu Golf Digest vynikající handicap 2,8, se s ním sešel v pátek na Floridě.

Prezidentský golf. Woods si po Obamovi zahrál i s Trumpem

Ostatní sporty
Michael Jordan
New York - Nejbohatším sportovcem historie je podle časopisu Forbes legendární americký basketbalista Michael Jordan, který si dosud vydělal 1,7 miliardy dolarů. Za šestinásobným vítězem NBA následují američtí golfisté Tiger Woods, Arnold Palmer a Jack Nicklaus, na pátém místě je sedminásobný mistr světa formule 1 Němec Michael Schumacher.

Forbes: Nejbohatším sportovcem historie je legendární Jordan

Ostatní sporty
Tiger Woods na PGA Championship ve Valhalle.
Napa - Návrat bývalé světové golfové jedničky Tigera Woodse na okruh PGA Tour se po čtrnáctiměsíční pauze opět odkládá. Vítěz čtrnácti majorů se odhlásil z turnaje v kalifornské Napě, na němž měl tento týden podle původních plánů slavit comeback po loňské operaci zad. Nový termín stanovil Woods na prosinec.

Woods odložil návrat na greeny. Moje hra je bezzubá, vysvětlil

Ostatní sporty
Golf. Ilustrační foto.
Vysoký Újezd - Ve čtvrtek startuje nejlépe obsazený golfový turnaj na českém území v historii. Třetího ročníku D+D REAL Czech Masters, který je součástí European Tour a má dotaci milion eur, se zúčastní i bývalá světová jednička Lee Westwood. Na hřišti Albatross ve Vysokém Újezdě u Prahy se představí také John Daly, Thomas Björn, Rory Sabbatini, Robert Karlsson, Jamie Donaldson, Matthew Fitzpatrick, Andy Sullivan či obhájce vítězství Thomas Pieters, který byl čtvrtý na olympijských hrách v Riu de Janeiro.

Na golfovém Czech Masters se představí hvězdy a jedenáct Čechů

Ostatní sporty
Tiger Woods
Springfield Township - Golfista Tiger Woods nebude startovat ani na PGA Championship na konci července, poprvé v kariéře tak bude chybět v jedné sezoně na všech čtyřech turnajích kategorie major. Serveru golfchannel.com dokonce manažer bývalého prvního hráče světa řekl, že Woods už v tomto roce neplánuje žádný start.

Woods se letos na greenech neobjeví, bude pokračovat v rehabilitaci

Ostatní sporty
Henrik Stenson
Ayrshire (Británie) - Švédský golfista Henrik Stenson vyhrál British Open a ve 40 letech má první titul z majoru. Na hřišti Royal Troon ve Skotsku porazil Američana Phila Mickelsona o tři rány. Jejich dramatický souboj gradoval v posledním kole, v němž Stenson zahrál osm ran pod par a celkovým výsledkem -20 se postaral o nový rekord turnaje.

Golfové British Open vyhrál Švéd Stenson a má první velký titul

Ostatní sporty