ŠTÍTEK: trh

Krajský úřad Středočeského kraje v Praze.
Střední Čechy – Přivézt si do Prahy své problémy – a domů si odvézt když už ne řešení, tak alespoň rady a doporučení, jak se k nim dopracovat. To nabízí starostům středočeských obcí i měst vedení hejtmanství společně s krajským úřadem. Na úterý 11. prosince chystá v pražských Vysočanech setkání vedení kraje se starosty.

Hejtmanství zve starosty. Nabídne novinky i rady

Z okolí
Kokain v kufru
Celníci na pražském letišti zadrželi pětadvacetiletého cizince, v jehož cestovní tašce našli zhruba šest kilogramů kokainu. Jestli byla droga určena pro tuzemský trh, nebo měla jít dál do zahraničí, je předmětem vyšetřování. Médiím to sdělila mluvčí ruzyňských celníků Šárka Miškovská. Muž přicestoval do Prahy z Rio de Janeira přes Lisabon. V poslední době je to tak druhý případ, při kterém pražští celníci odhalili pašování kokainu z Brazílie.
9 fotografií

Další zásilka z Brazílie. Celníci na pražském letišti zadrželi kokain z Ria

Zločiny a soudy
Vánoční smrk z Rynoltic na Liberecku už stojí na Staroměstském náměstí v Praze. Osmitunový strom převezl tahač.
Na Staroměstském náměstí v centru Prahy už stojí vánoční strom. Dvaadvacet metrů vysoký smrk ztepilý byl na náměstí vztyčen v noci na úterý. Strom letos pochází ze zahrady rodinného domu v Rynolticích na Liberecku, kde rostl 61 let. Smrk bude dominantou tradičních vánočních trhů, které budou slavnostně zahájeny rozsvícením vánočního stromu v sobotu 1. prosince a potrvají do 6. ledna.
8 fotografií

Na Staroměstském náměstí už stojí vánoční smrk. Košatý strom přivezl tahač

Praha
Elon Musk
Těžkopádný start výroby elektromobilu Model 3 přivedl americkou automobilku Tesla až na pokraj krachu. Průkopník výroby elektromobilů už má ale to nejhorší za sebou, řekl šéf a zakladatel firmy Elon Musk webu Axios. Tesla podle Muska přicházela o peníze "jako divá". Od definitivního konce ji dělilo jen pár týdnů a řešit výrobní problémy bylo nesmírně obtížné.
22 fotografií

Tesla na pokraji krachu. To nejhorší už má ale za sebou, říká Musk

Ekonomika
Ilustrační foto.
Cheb - Už se stalo tradicí, že na sobotu před první adventní nedělí chystají pracovníci Muzea Cheb adventní trh. Letos se tak koná už podvacáté. V sobotu 1. prosince bude po celý den ve všech prostorách připraven bohatý program pro děti i dospělé.

Muzeum chystá tradiční adventní trh

Chebsko
V noci na sobotu a o víkendu na několika místech v centru Brna řádili vandalové a zanechali po sobě spoušť.
Brno - Všude plno odpadků a střepů, vrata do Zahrady pod hradbami na Špilberku vyhozené z pantů. V noci na sobotu a o víkendu na několika místech v centru Brna řádili vandalové a zanechali po sobě spoušť. „V Denisových sadech a v prostoru před Janáčkovým divadlem byl výrazně větší nepořádek než jindy,“ popsal ředitel Veřejné zeleně města Brna Jozef Kasala.

Parky se proměnily ve skládky. V Brně o víkendu řádili vandalové

Brněnsko
Nelahozeveský zámek prožil o víkendu letošní adventní trhy.
Nelahozeves - Nelahozeveský zámek prožil o víkendu letošní adventní trhy. Návštěvníci viděli nejen kejklíře a mohli si pohladit opravdu děsivého čerta, ale zároveň byla možnost ochutnat letošní povedená vína z lobkowiczského vinařství, dobroty ze zabijačky nebo například chlebové placky plněné sýrem. Nechyběly tvořivé dílničky pro děti, kde se ti nejmenší mohli přihlásit do soutěže o nejhezčí zdobený perníček.
17 fotografií

OBRAZEM: Zámek ožil adventními trhy a cimbálovkou

Mělnicko
Příjezd Paní Zimy do Netolic.
Netolice - Paní Zima přijela v neděli 25. listopadu do Netolic. A opět ve velkém stylu. Nechyběl trh, hudební vystoupení, nad náměstím prolétl anděl a především pak v kočáře, které tradičně táhlo psí spřežení, přijela i samotná Zima.
38 fotografií

OBRAZEM: Do Netolic přijela paní Zima

Prachaticko
Ilustrační foto
Příbramsko - Sen o bydlení ve vlastním bytě nebo domě, sní většina lidí. Ovšem privatizace městských bytových fondů jsou v regionu už víceméně minulostí. Koupit byt přímo od města prakticky lze už pouze v Sedlčanech. Jinde je tento krok už vlastně nemožný.

Byt od města lze na Příbramsku získat jen v Sedlčanech

Příbramsko
Vánoční trhy na Staroměstském náměstí.
Příští týden začínají největší pražské předvánoční trhy, které návštěvníkům nabídnou vánoční sortiment po celou dobu adventu. Jako první už jsou v provozu na náměstí Míru, za vánočním sortimentem bude možné vyrazit ale i na řadu dalších míst. Za předvánoční atmosférou mohou lidé zamířit i na výstavy a připravené jsou i koncerty. Bližší informace zájemci naleznou na internetu.
23 fotografií

Metropoli pohltí předvánoční akce. Chystají se trhy, koncerty i výstavy

Praha
Ilustrační foto
Kolín - Jedli, pili, hodovali – a to všechno v pohodě. S uspokojením se mohou za Martinským trhem v Kolíně ohlédnout ti z návštěvníků, kteří se na tamějším zaplněném Karlově náměstí nechali zlákat nabídkou stánků s občerstvením. Ty totiž o druhém listopadovém pondělku zlákaly i středočeské hygieniky k provedení kontrol – a jejich výsledky jsou stoprocentně příznivé.

Stánkaři byli vzorní, ukázala kontrola trhu v Kolíně

Kolínsko
Kolonáda v Janských Lázních patří o víkendu Tvořivým adventním trhům.
Janské Lázně - Známou moderátorku a politickou glosátorku Zuzanu Bubílkovou mohli potkat v pátek návštěvníci Tvořivých adventních trhů na Kolonádě v Janských Lázních. Tentokrát ji poznali z jiné stránky. Jako lektorka vedla výukovou dílnu k výrobě šperků z korálků.
20 fotografií

Zuzana Bubílková ukázala, jak vyrábět šperky

Krkonoše
Ilustrační foto
Cheb - Je tu další ročník Free Fler Marketu a s tím i každoroční možnost potkat se osobně s tvůrci světa fler.cz a nakoupit originální dárky pro své blízké, nebo jim je i vytvořit na workshopech. Akce se koná v neděli 25. listopadu od 10 do 17 hodin v Kulturním centru Svoboda.

Free Fler Market nabídne nejen originální výrobky

Chebsko
Ilustrační foto.
Kolínsko /FOTOGALERIE/ - Událost plná dobrého jídla, teplého pití, vánočních výrobků, sváteční atmosféry i setkání se s přáteli - to vše a mnohem více jsou adventní trhy pořádané na Kolínsku. Tradiční svátky vánoční jsou již téměř za dveřmi a tak je na čase pomalu začít oslavovat i pořizovat dárky svým nejbližším. Jako stvořené jsou k tomu adventní trhy každoročně konané v Kolíně na Karlově náměstí.
50 fotografií

Kolín i Český Brod nabízí bohatý adventní program

Volný čas
Vánoční smrk ze Sokolče už zdobí Jiřího náměstí v Poděbradech.
Nymbursko – Za týden začíná advent. Nejdůležitější svátky v roce, které vybízí ke zklidnění, pokoře a toleranci. Jedním z jejich symbolů se v posledních desetiletích stalo rozsvěcení Vánočních stromů v centrech měst. To je zpravidla doplněno dalším kulturním programem, vánočními trhy a někde třeba i lampionovým průvodem. Přibližme si, jak to bude následující víkend vypadat ve městech na Nymbursku.
9 fotografií

Stromy se na náměstích rozzáří už za týden

Nymbursko