ŠTÍTEK: trh

Spisovatelka Dana Emingerová
/ROZHOVOR/ Publicistka a spisovatelka Dana Emingerová má zkušenosti snad se všemi literárními žánry, a rozhodně se nedá říci, že by psala „do šuplíku“, protože stejné zkušenosti má i s ohlasy čtenářů – se zpětnou vazbou. Kdo jiný by tedy měl být pokračovatelem ve vedení kurzů tvůrčího psaní, které založil světově ceněný autor Arnošt Lustig?
15 fotografií

Dana Emingerová: Chcete-li dobře psát, musíte jít odvážně s kůží na trh

Ostatní
Tesla Model Y.
Americká společnost Tesla začne svůj sportovně-užitkový vůz (SUV) Model Y, který má být odpovědí na podobné elektromobily evropských výrobců, prodávat v průběhu roku 2021. Jeho cena má začínat na 39 tisíc dolarů (885 tisíc korun) a lidé si jej budou moci objednávat a přizpůsobovat svým představám online. Během čtvrtečního představení nového vozu to uvedl šéf společnosti Elon Musk.
5 fotografií

Tesla představila nové SUV. Model Y přijde na trh za dva roky

Ekonomika
Premiér Andrej Babiš
Mobilní operátoři mají do týdne dodat premiérovi Andreji Babišovi (ANO) reálné údaje o tom, za jaké ceny využívají Češi mobilní data. Babiš to uvedl po dnešní schůzce s generálními řediteli T-Mobilu, O2 a Vodafonu na twitteru. Operátoři mu podle ředitele Asociace provozovatelů mobilních sítí Jiřího Grunda dodají údaje o vývoji reálných cen za posledních několik let.
9 fotografií

Kolik skutečně stojí mobilní data? Babiš požaduje od operátorů reálné údaje

Ekonomika
Elektrické vedení - Ilustrační foto
Mezi rozhodující kritéria při výběru dodavatele energií patří pro většinu českých zákazníků cena, důvěryhodnost a dobrá pověst firmy. Vyplývá to z průzkumu agentury Datank pro společnost Bohemia Energy, který zástupci agentury a energetické firmy představili na setkání s novináři. Nejdůležitějším hlediskem je podle průzkumu cena, která je rozhodujícím kritériem pro 90 procent dotázaných.  

Jak Češi vybírají dodavatele energií? Podle ceny a pověsti, ukázal průzkum

Ekonomika
Jedním z autosalónů, které holding CSG koupil, je Hyundai Centrum Praha.
Strojírenský holding Czechoslovak Group (CSG), který je úzce propojen s automobilkou Tatra a je například i známým výrobcem zbraní, uskutečnil další významnou akvizici. Stal se totiž jedním z předních autodealerů v Česku. Umožnil mu to nákup skupiny firem, která je největším prodejcem osobních vozidel Hyundai a druhým největším prodejcem značky Mazda na českém trhu. Cena transakce nebyla zveřejněna.
8 fotografií

Od obrněnců k osobním vozům. Strnadův holding CSG ovládl velkého autodealera

Ekonomika
SUV ofenziva pokračuje. Škoda předvedla Kamiq.
Mladá Boleslav /FOTOGALERIE/ - Škoda Auto předvedla třetí model SUV pro evorpský trh. Jedná se o model Kamiq. Společnost ho označuje jako spojení agility kompaktního vozu s klasickými přednostmi vozu kategorie SUV. Světová premiéra se odehraje na březnovém autosalonu v Ženevě.
7 fotografií

SUV ofenziva pokračuje. Škoda předvedla Kamiq

Podnikání
Prohlídka městských bytů.
Jablonec nad Nisou – Lidé, kteří dnes v Jablonci hledají bydlení, mají v podstatě dvě možnosti. První je platit až nehorázně drahé nájmy v bytech patřících soukromým osobám. Ale ti naslouchají trhu a byli by jen hloupí, pokud by pronajímali pod aktuálními cenami. Druhou možností je se z města odstěhovat na vesnice či do městečka, kde jsou nájmy citelně příjemnější. O hypotékách dnes už raději nemluvme, dosáhne na ni už jen málokdo.

KOMENTÁŘ Jana Sedláka: O obecních bytech

Názory
Předseda fotbalového klubu Podlesí Radim Černohorský.
/ROZHOVOR/ Během zimní přestávky musel nejprve najít náhradu na trenérskou lavičku, kterou opustil Ivan Pihávek. To ovšem není jediný problém, který předseda fotbalové klubu z Podlesí Radim Černohorský řeší před vstupem do jarní části I. A třídy. Pryč je doba, kdy v mužstvu působil Miroslav Slepička. Tým momentálně trápí úzký kádr a fakt, že na trhu není dostatek kvalitních fotbalistů, kteří by mohli tým posílit.

Míra Slepička byl personou, hodně nám chybí, lituje šéf fotbalového Podlesí

Fotbalové perličky
Řemeslný trh. Ilustrační foto.
Kutná Hora - Trhy pod taktovkou Radka Aleše, které v centru Kutné Hory dlouhá léta doprovázely všechny kulturní a společenské akce, jsou minulostí. Alespoň pro letošní rok. Vedení města se rozhodlo pořádat je ve vlastní režii. Trhy, kterým mnozí vyčítali jejich nevkusnost a špatnou zásobenost, tak dostanou zcela novou podobu.

Trhy v Kutné Hoře dostanou novou podobu

Kutnohorsko
Předseda fotbalového klubu Podlesí Radim Černohorský.
Příbram /ROZHOVOR/ - Během zimní přestávky musel nejprve najít náhradu na trenérskou lavičku, kterou opustil Ivan Pihávek. To ovšem není jediný problém, který předseda fotbalové klubu z Podlesí Radim Černohorský řeší před vstupem do jarní části I. A třídy. Pryč je doba, kdy v mužstvu působil Miroslav Slepička. Tým momentálně trápí úzký kádr a fakt, že na trhu není dostatek kvalitních fotbalistů, kteří by mohli tým posílit.

Radim Černohorský: Slepička byl personou, chybí nám! První pětka bude úspěch

Kraje
Jaroslav Faltýnek
Na český trh musí přijít čtvrtý mobilní operátor. V pořadu České televize Otázky Václava Moravce se na tom shodli předsedové klubů ANO Jaroslav Faltýnek, Pirátů Jakub Michálek a místopředseda ODS Martin Kupka. Zatímco však podle Faltýnka vláda dělá všechno pro jeho příchod, podle opozice jsou její kroky nedostatečné. Mobilní data v Česku jsou dlouhodobě jedna z nejdražších v EU.  
9 fotografií

Zlevní data? Babiš bude jednat o příchodu dalšího operátora, řekl Faltýnek

Česko
Zrající hovězí maso
Polské závadné maso nenechalo chladnými ani Slováky. Po Česku i oni zavádí mimořádná veterinární opatření pro dovoz polského hovězího. Oznámila to slovenská ministryně zemědělství Gabriela Matečná. Každá zásilka musí tak od pátku projít nejprve laboratorními testy a až po kontrole může směřovat na slovenský trh. Informoval o tom slovenský Denník N.
13 fotografií

Kauza polského masa graduje. Po Česku zavádí mimořádné opatření i Slováci

Ekonomika
Ilustrační foto
Obliba českých výrobků u zahraničních zákazníků roste. Svědčí o tom čísla o exportu českých výrobků, které vyvezla společnost Lidl v roce 2018. Ta jsou totiž téměř o miliardu vyšší než za rok předchozí. Loni firma vyvezla produkty 150 českých výrobců do 25 zemí Evropy a USA za 6,4 miliardy korun. 

Lidl vyvezl zboží od českých výrobců za šest miliard

Ekonomika
Ilustrační foto.
Týnec nad Sázavou - Po zkrácení provozní doby v prvním měsíci letošního roku, zůstane nově nastavená otevíračka zachována také v únoru. Potvrdila to zpráva zveřejněná na webu Týnce nad Sázavou. Informace připomíná obyvatelům města, že za úpravou otevírací doby jsou provozní důvody. Zákazníkům České pošty tak i nadále zůstane méně času například na odesílání nebo přijímání doporučených listovních zásilek nebo vyřízení peněžních záležitostí.

KRÁTCE: Týnecká pošta se k původní otevírací době zatím nevrátí

Benešovsko
Ilustrační foto.
Začalo to skrytou kamerou a skončilo nasazením policejních kontrol na hranicích. Řeč je o skandálu s polským masem. Potom, co se podařilo natočit polskému reportérovi otřesné zacházení s nemocným, někdy dokonce umírajícím dobytkem na polských jatkách, vzedmula se vlna nesouhlasu a pohoršení v celé Evropě.

KOMENTÁŘ Petra Vodseďálka: Polské jatky pod drobnohledem

Názory