ŠTÍTEK: veřejnost

Veřejnost si vybrala. Nejvíce peněz půjde na prevenci koček
Nejúspěšnějším projektem programu ČSOB pomáhá regionům se v kraji Vysočina stal Feliti – pomáháme udržet rovnováhu v přírodě spolku Feliti club. Finanční příspěvek od veřejnosti a banky pomůže i projektům Zvon pro Zahrádku, Pošlete asistenty do Lázní! a Pomozte s námi živočichům z volné přírody.

Veřejnost si vybrala. Nejvíce peněz půjde na prevenci koček

Podnikání
Jordán brázdil středověký vodní člun.
Tábor - Unikátní replika středověkého rybářského říčního člunu po roce opět vypluje ze Sokolské plovárny a bude brázdit vlny táborského Jordánu. Vyjížďky pro veřejnost chystá Husitské muzeum v Táboře v pátek již od 14 hodin.

Středověkou lodí po Jordáně

Táborsko
Ilustrační snímek
Pohřešovaný osmadvacetiletý muž s Downovým syndromem, po kterém policie pátrala od středeční noci, se v pořádku našel. Potvrdila to policejní mluvčí Martina Fejfarová. „Na základě  pomoci ze strany veřejnosti byl v pátek v dopoledních hodinách na zastávce Městské hromadné dopravy v Horních Počernicích nalezen v pořádku, bez zranění. Velice  děkujeme veřejnosti za pomoc při pátrání,“ uvedla.

Policie pátrala po muži s Downovým syndromem. Byl v Horních Počernicích

Kolínsko
Ilustrační snímek
Z pokusu o vraždu, kdy z použité právní kvalifikace vyplývá, že čin byl podle zjištění kriminalistů plánovaný a předem promyšlený, se od středy 17. července zpovídá před středočeským krajským soudem obžalovaný mladší 18 let. Vzhledem k účasti mladistvého se hlavní líčení odehrává s vyloučením veřejnosti.

Mladistvý se zpovídá z promyšleného útoku nožem

Zločiny a soudy
Nový ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček
Starostové dotčených obcí žádají po ministrovi průmyslu a obchodu Karlu Havlíčkovi (za ANO), aby zastavil práce na vyhledávání hlubinného úložiště radioaktivního odpadu, než budou platit nové zákony. Ty by podle obcí měly zajistit rovnoprávnější postavení dotčených samospráv vůči státní správě a veřejnosti umožnit hájit své zájmy při rozhodování o nakládání s radioaktivním odpadem. ČTK o tom informovala Platforma proti hlubinnému úložišti.
19 fotografií

Hledání úložiště pro jaderný odpad: Obce žádají, aby Havlíček výběr přerušil

Ekonomika
Koncert v kostele v Ruprechticích.
Osm unikátních barokních kostelů na Broumovsku je letos opět otevřeno veřejnosti. Lidé do nich mohou zavítat každé prázdninové úterý a v sobotu. Návštěvníci z celé republiky i zahraničí tak získávají možnost prohlédnout si dílo známých mistrů Dientzenhoferových i mimo konání bohoslužeb. Hned první sobotu toho využilo přes sto lidí.
11 fotografií

Broumovské kostely jsou znovu otevřené a zájem je obrovský

Náchodsko
Ilustrační foto
Ačkoliv se Středočeský policejní pochod uskuteční na Boleslavsku až ve druhé polovině září, zájemci z řad veřejnosti se do něj již mohou hlásit. Tato společensko-sportovní akce nabídne svým účastníkům možnost, podívat se na mnoho zajímavých míst.

Policejní pochod nově nabídne trasu pro cyklisty

Boleslavsko
Ředitel hospicu Petr Hladík vykonal pouť na bájnou horu Říp.
Nové Město na Moravě - Cykloturné po obcích, městysech a městech, ve kterých v uplynulých letech poskytoval hospicovou péči, připravil na léto Domácí hospic Vysočina se sídlem v Novém Městě na Moravě. Od roku 2011 pracovníci hospice ve žďárském okrese doprovázeli v závěrečném období života 317 pacientů a jejich blízkých rodinných příslušníků.

Na kolech projedou 125 obcí pro Domácí hospic Vysočina

Žďársko
Bývalá starostka Renata Ramazanová na vernisáži v krnovské synagoze představila výstavu Uloupené umění.
Uloupené umění je název výstavy, která začala v červenci v krnovské synagoze. Bude zde přístupná veřejnosti až do konce září. Téma výstavy, která prostřednictvím panelů přibližuje činnost Centra pro dokumentaci majetkových převodů kulturních statků obětí II. světové války, představila na vernisáži Renata Ramazanová.
10 fotografií

TIP Deníku: Ramazanová uvedla výstavu Uloupené umění

Volný čas