ŠTÍTEK: video

Souboj univerzit mezi MUNI (bílomodrá) a MENDELU (zelená)
Brno /VIDEO/ – O pohár stoletých univerzit se ve čtvrtek v DRFG areně utkala Masarykova univerzita a Mendelova univerzita. Brněnské školy zápas uspořádaly jako součást oslav ke sto letům jejich založení. Sportovní bitvu vyhráli zelení z Mendelovy univerzity a zvítězili nad modrými z Masarykovy univerzity konečným výsledkem 5:2. Své bojovníky na ledě přišlo nakonec podpořit přes čtyři tisíce diváků.
34 fotografií

Bitva stoletých univerzit: Mendelova slaví. Neumíme bruslit, řekl bek Masarykovy

Hokej
Výlov Regentu 2019
Vůně čerstvě grilovaných kaprů s typickým odérem právě vyloveného rybníku se od čtvrtečního rána nesla nad hrází největší vodní plochy Tachovska a Chebska. Rybáři se pustili do výlovu rybníku Regent, aby byli připraveni nasytit předvánoční trh.
90 fotografií

FOTO, VIDEO: Z Regentu čekají 30 tun kapra

Chebsko
Hallamnn Vídeň – BK Opava.
VIDEO/ Vídeň – Porážkou 86:71 ve Vídni skončilo třetí vystoupení opavských basketbalistů v Alpe Adria cupu. Na obranu Opavských je třeba říci, že nebyli kompletní. Absence Šiřiny, Gniadka, Bujnocha a Zbránka byla více než citelná. Výkon Slezanů nebyl vůbec dobrý, což před sobotní domácí bitvou s Pardubicemi není dobrým znamením.
23 fotografií

Vypadalo to, jak výlet na vánoční trhy, zlobil se Czudek

Ostatní sporty
BK Opava ve Vídni.
VIDEO/ Vídeň - První porážku v Alpe Adria cupu utrpěli opavští basketbalisté. V oslabené sestavě prohráli ve Vídni 86:71. Nutno říci, že Opavským se nevedlo v obraně, v útoku jim chyběla myšlenka, prostě nebylo to ano. Jasně se ukázalo, jak klíčovým hráčem je pro Slezany Jakub Šiřina. Malé vítězství přece jen do Slezska putovalo, a to díky čtveřici fanoušků, kteří po celý zápas svůj tým povzbuzovali.
23 fotografií

Oslabená Opava padla ve Vídni

Ostatní sporty
Řidiče autobusu šetří policie
/VIDEO/ Řidič linkového autobusu společnosti ČSAD Ústí nad Orlicí, který minulý pátek odpoledne na červenou projel železniční přejez na silnici mezi Starým Městem a Moravskou Třebovou, podle policie trestný čin nespáchal. Ani na tom, že přitom předjel přes plnou čáru osobní auto, které zastavilo před ním, neshledali policisté nic závažného.

Řidič autobusu, který projel přejezd na červenou, trestný čin nespáchal

Nehody
Jan Hrušínský a Kateřina Konečná. Polistopadový vývoj.
Dokázali byste vyjmenovat tři nejlepší počiny, které se udály v polistopadovém vývoji? Herec Jan Hrušínský i komunistická europoslankyně Kateřina Konečná se shodnou na tom, že tím nejstěžejnějším činem bylo nastolení svobody. V exkluzivním rozhovoru pro Deník však neváhali upozornit ani na nedostatky dnešní doby. O jaké jde? Podívejte se na video.
0 fotografií

VIDEO: I po listopadu 89 jsme v určitých věcech za zloděje, říká Jan Hrušínský

Jak vidí Češi listopad 89
Havárie sanitky v Domašíně.
/VIDEO/ Převozní sanitní vůz s pacientem havaroval ve čtvrtek 7. listopadu krátce před devátou hodinou v zatáčkách u rybníka Smikov mezi Chotýšany a železniční zastávkou Domašín. Na místě se zranili dva lidé. Jim přispěchala pomoci posádka vozu systému rendez-vous a také sanita ze základny Zdravotnické záchranné služby ve Vranově u Čerčan.

U Domašína havarovala sanita. Převážený pacient utrpěl vážné poranění hlavy

Nehody
Ondy Mikula - snímek z jeho Instagramu.
Každé město v republice má čas od času nějakou záhadu, o které se lidé baví a spekulují. Zrovna jedna taková se v posledních týdnech a měsících šíří i Ostravou. Ta zatím bez výsledků pátrá po tom, kdo vlastně je ten šikovný mladík Ondřej Mikula, který má už 2,4 milionů sledujících na sociální sítí TikTok.
8 fotografií

Záhada Ostravy: kdo je hvězda TikToku Ondy Mikula?

Z okolí
Zájem o ošetření ve znovuotevřených zubních ordinacích na Dukovanech je velký.
Dukovany - V dukovanské jaderné elektrárně mají konečně po víc jak roční pauze otevřené dvě ordinace zubařů. V pondělí 4. listopadu začali přicházet první zájemci o ošetření. Objednaní i první akutní případ. „Je to opravdu smršť, kolik už máme zaregistrovaných. Za zájem jsme samozřejmě rádi, dvě ordinace jsou připravené nabrat až čtyři tisíce pacientů včetně těch dětských, což není všude obvyklé,“ přiblížil mluvčí elektrárny Jiří Bezděk.
14 fotografií

VIDEO: Je to smršť. Tak na Dukovanech hodnotí zájem o nové zubaře

Třebíčsko
Rasmíja Avadová, sestra vůdce Islámského státu abú Bakra Bagdádího
Turecku se podařilo dopadnout manželku, sestru a švagra vůdce teroristické organizace Islámský stát (IS) abú Bakra Bagdádího. Oznámil to dnes turecký prezident Recep Tayyip Erdogan. Bagdádí zemřel 27. října při operaci americké speciální jednotky na severu Sýrie, když na útěku odpálil nálože na svém těle.

Turecko dopadlo manželku a příbuzné vůdce IS Bagdádího

Svět
V Kyšicích napadli ženu volně pobíhající psi.
/VIDEO/ Smečka psů zaútočila v Malých Kyšicích u Kladna na ženu. Případem se zabývá také policie. Na volně pobíhající agresivní smečku psů upozornili v pondělí starosta Malých Kyšic stejně jako obyvatelé obce. Případem se nyní zabývá policie, která chce oslovit i veterinární správu a psy společnými silami odchytit.

V Malých Kyšicích napadli ženu volně pobíhající psi

Kladensko
Lu Gregorová
Nepotřebujete permanentku, nemusíte bojovat s rezervačním systémem v přeplněném fitku. Stačí vzít do ruky ručník nebo karimatku, lahev s vodou a zapnout internet. A rovnou začít cvičit. Výmluvy typu „Už je zavřeno“ nebo „Rozvrh lekcí mi nevyhovuje“ vás už brzdit nebudou. Domácí cvičení je teď in a pokud si najdete kvalitní on-line trenéry, věřte, že budete dělat velké pokroky.

Trend: Fitko v obýváku

Zdraví
Soutěžní vystoupení.
/FOTOGALERIE, VIDEO/ Desetiletý Viktor Stocker z Vlašimska a sedmnáctiletý Martin Kot z Napajedel zazářili na mezinárodní akordeonové soutěži, která se konala ve dnech 1. až 3. listopadu na Pražské konzervatoři. Nejenže si oba odnesli vítězství ve svých sólových kategoriích, ale společnými silami vybojovali i první místo v kategorii komorní hry do 19 let.
5 fotografií

Mladí čeští akordeonisté patří k evropské špičce

Čtenář reportér