ŠTÍTEK: Radek Petr

Pochod masek kolem Kristýny.
Hrádek nad Nisou - Pochod masek, pivní pochod, koncert kapel Vobutý a S.V.R. a další program čekal v sobotu návštěvníky rekreačního areálu Kristýna u Hrádku nad Nisou. Organizátoři zde totiž připravili oslavu jmenin tohoto přírodního koupaliště. Akce přilákala bezmála 200 návštěvníků.

Kristýna u Hrádku nad Nisou slavila jmeniny

Volný čas
Milan Halaška.
Krnov, Opava - Skvělý start a následně strmý pád. Takový byl dosavadní průběh sezony Milana Halašky, odchovance krnovského fotbalu, jenž druhým rokem obléká dres druholigové Opavy. Hned při svém debutu na hřišti pražské Dukly vstřelil důležitý gól, jímž nastartoval úspěšnou jízdu opavského klubu, který před startem jarní části soutěže okupuje výbornou druhou příčku zaručující postup mezi domácí elitu. V dalších utkáních se však Halašky zmocnila střelecká letargie, která gradovala nepříjemným zraněním.

Milan Halaška: V Opavě jsem spokojený

Fotbal
Choceňští fotbalisté vybojovali na domácím hřišti tři body, když porazili Převýšov 3:0.
CHOCEŇ - Domácí nastoupili do zápasu s novým gólman Markem Hrdinou, který přišel z Hradce Králové a hned ve svém úvodním choceňském vystoupení dělal svému jménu čest. „Zatím jsme ho získali do konce roku na hostování,“ prozradil vedoucí mužstva choceňské Agrie Miloš Suchý.

Šabata potěšil domácí fandy dvěma góly

Fotbal
Radek Petr míří do italské Parmy.
NORIMBERK - Záložník české fotbalové reprezentace Jan Polák zřejmě přece jen odejde z Norimberku do Anderlechtu Brusel. Podle belgických a německých médií byl jeho přestup na spadnutí už před měsícem, tehdy z něj ale nakonec sešlo. Nyní se podle agentury SID kluby domluvily a Polák ve čtvrtek absolvuje zdravotní prohlídku, po níž by měl být jeho transfer uzavřen.

Polák míří do Anderlechtu, brankář Petr do Parmy

Fotbal
Radek Petr
OSTRAVA - Hrdina reprezentační dvacítky fotbalový brankář Radek Petr si splnil svůj další velký sen a po zisku stříbrné medaile z MS v Kanadě se může těšit na angažmá v italském týmu AC Parma.

Brankář Petr přestupuje do Parmy

Fotbal
Luděk Frydrych
HRADEC KRÁLOVÉ -Před odletem na fotbalové mistrovství světa dvacítek zdobil jeho hlavu moderní účes, po návratu z Kanady už hradecký brankář LUDĚK FRYDRYCH (narozen 3. ledna 1987) u zrcadla tolik času trávit nemusí.

Smutek opadl v pivovaru

Fotbal
VÍTEJTE. Na letišti v pražské Ruzyni čekala spouta fanoušků, kteří si nenechali ujít přílet mladých fotbalových hrdinů z kanadského fotbalového šampionátu.
PRAHA - Atmosféra očekávání. Ve vzduchu se vznáší kromě mladých úspěšných reprezentantů i slaná příchuť slz. Slz radostí. Po bezmála čtyřicetidenní misi se včera vrátili fotbaloví vicemistři světa do dvaceti let. Národní hrdinové posledních dnů. Unavení, ale šťastní z návratu.

Světové stříbro už přilétlo domů

Fotbal
HISTORICKÝ ÚSPĚCH. Fotbalová reprezentace do 20 let předčila postupem do semifinále mistrovství světa v Kanadě očekávání a zastínila svoje předchůdce.
EDMONTON (KANADA) - Čím déle jsou spolu, tím silnější pouta se mezi nimi tvoří. Česká fotbalová dvacítka pobývá v Kanadě na světovém šampionátu už měsíc, ale žádná ponorková nemoc prý mužstvu nehrozí. Hráči i realizační tým si zakládají na vzájemné důvěře a týmovém duchu, jímž Češi vynikají na trávníku i mimo něj. Trenér Miroslav Soukup prý takovou partu ještě nezažil.

Jsme jako jeden muž, pochvaluje si fotbalová dvacítka

Fotbal
Hráči české dvacítky se před důležitým utkáním odreagovávali. Na snímku před domem hrůzy z leva Kudela, Mareš, Fenin a Suchý.
KANADA - „Jste skvělí. Doufám, že v semifinále porazíte Rakousko,“ nadšeně hlásí směrem k chlapíkům v červeném prodavačka jednoho z edmontonských nákupních center. Příjemní mladíci se začervenají, usmějí a užívají si své chvíle slávy.

MS 20: Strašidelný dům, horská dráha a povedená tiskovka

Fotbal
Čeští mladíci slaví postup do semifinále MS.
EDMONTON (KANADA) - Daleko větší ofenzivní smršť čekali čeští fotbalisté do 20 let od Španělů ve čtvrtfinále světového šampionátu v Kanadě. Mladíci prý chtěli využít toho, že favorizovaný soupeř nebyl úplně ve své kůži a nedokázal se vyrovnat s výborně pracující českou defenzivou. Na penalty si svěřenci trenéra Soukupa věřili.
6 fotografií

Dvacítka chtěla využít toho, že Španělé nebyli ve své kůži

Fotbal
NA PLÁŽI V MIKINĚ. K dovádění v plavkách na plážích Máchova jezera zatím počasí moc nevybízí.
LIBERECKÝ KRAJ - Chladné počasí, které zatím vládne prvnímu prázdninovému měsíci, dosud návštěvnost kempů v Libereckém kraji nijak neohrozilo. Lidé z kempů neutíkají a dokonce se mnozí koupou, pokud ovšem zrovna neprší nebo nefouká vítr. Někteří se zahřívají výšlapy po okolí, jiní čajem nebo grogem.

Rekreanti se zahřívají grogem

Podnikání
Ilustrační foto
OSTRAVA - S pětidenním zpožděním zahájí letní přípravu prvoligoví fotbalisté Baníku Ostrava. Z rozličných důvodů, které by značně okleštily hráčský kádr, se tým na Bazalech nesejde podle naplánovaného programu už v pondělí, ale až v sobotu 23. června po lékařských testech v Brně.

Baníku chybějí hráči, proto posunul start přípravy o pět dnů

Fotbal
Brankář Radek Petr
OSTRAVA - Je rád, že může pravidelně chytat a připravovat se na světový šampionát dvacetiletých fotbalistů, který se letos uskuteční vKanadě. Dvacetiletý gólman ostravského Baníku tráví letošní jaro v Mutěnicích, do aktuálně třetího týmu tabulky MSFL odešel na půlroční hostování.

Mladý gólman sní o světovém šampionátu dvacítek

Fotbal