ŠTÍTEK: Petr Kolečko

Aneta Vignerová s manželem Petrem Kolečkem
Modelka Aneta Vignerová se po čtyřech letech intenzivní péče o syna Jiříka zvolna vrací na scénu. O druhém dítěti teď vůbec nepřemýšlí, ještě by se totiž ráda realizovala sama. Manžela Petra Kolečka přiměla ke spolupráci s organizací Debra, která pomáhá pacientům s nemocí motýlích křídel, jež sama už několik let podporuje. Nedávno také oslavili první výročí svatby a vypadá to, že jim to klape lépe než kdy dříve. 
6 fotografií

Rok od tajné svatby Anety Vignerové: Nesmutním, že jsem se nevdávala v bílém

Společnost
Tři zlaté dukáty mísí pohádkový ráz s technickými vymoženostmi
Člověk někdy žasne, co všechno se do české pohádky vejde. Ani tvůrcům vánoční pohádky Tři zlaté dukáty se nedá upřít snaha o oživení klasického žánru. Jejich film vysílaný v České televizi na Boží Hod kombinoval romantický příběh s temnou sci-fi, a dorazila sem i technická revoluce. Víc než malé děti si ji patrně užili spíše starší diváci.

Pohádka Tři zlaté dukáty vzbudila rozruch. Postihla ji i technická revoluce

Film a televize
Jana Plodková patří k nejobsazovanějším českým herečkám. Letos se v kinech objevila ve dvou komediích. Od září se promítá psychologické kriminální drama Němá tajemství.
Jana Plodková se před pár lety stala chalupářkou. Možná proto má blízko ke všem postavám seriálu Osada, jehož druhá série baví diváky na obrazovkách České televize. Herečku v něm většinu času vídáme s lahví v ruce, což je údajně fajn protiúkol. „Každý kontrast, který mi práce přinese, je zábavný. Hrát alkoholičky je jeden z nich,“ řekla Jana Plodková v rozhovoru pro časopis Story.
5 fotografií

Jana Plodková: Můj život není tak divoký, aby stál za sledování

Společnost
Ivana Chýlková jako spisovatelka Rybáková v Osadě
Stále píše romány, má dceru a chatu a pořád je zamilovaná, ač si to nechce přiznat, do proutníka Fraňka v podání Stanislava Majera. Herečka Ivana Chýlková o něm coby spisovatelka Rybáková říká, že spolu při natáčení druhé řady seriálu Osada zažili strašnou srandu. Diváci se mohou na první díl tohoto kusu České televize z pera scenáristy Petra Kolečka těšit už 1. září.

Ivana Chýlková: Se Standou Majerem jde v Osadě o skvělé partnerství

Film a televize
Projekce jednoho z dílů druhé řady seriálu České televize Osada.
/VIDEO, FOTOGALERIE/ Marek Daniel a Ivana Uhlířová doplní od 1. září hrdiny seriálu Osada, jehož druhou sérii natočila Česká televize a který se natáčel opět u Nižboru na Berounsku. Děj se bude odehrávat dva roky poté, co diváci skupinu rodin, které se jezdí rekreovat do chatařské osady, opustili. Další ze seriálů, které Česká televize připravila po létě plném repríz do podzimního programu, dnes tvůrci představili novinářům.
26 fotografií

Úspěšný seriál Osada čeká pokračování. Chatová kolonie vznikla u Nižboru

Volný čas
Projekce jednoho z dílů druhé řady seriálu České televize Osada.
/VIDEO, FOTOGALERIE/ Marek Daniel a Ivana Uhlířová doplní od 1. září hrdiny seriálu Osada, jehož druhou sérii natočila Česká televize. Děj se bude odehrávat dva roky poté, co diváci skupinu rodin, které se jezdí rekreovat do chatařské osady, opustili. Další ze seriálů, které Česká televize připravila po létě plném repríz do podzimního programu, dnes tvůrci představili novinářům.
26 fotografií

Úspěšný seriál Osada čeká pokračování. V druhé sérii se objeví noví hrdinové

Volný čas
Pozvánka na premiéru hořké komedie Zakázané uvolnění v podání Divadelního spolku Jiří v Poděbradech.
/FOTO/ Režisérka poděbradského Divadelního spolku Jiří Kateřina Vaněčková připravila společně se třemi herečkami premiéru komedie spisovatele a scénáristy Petra Kolečka Zakázané uvolnění. Jedná se o příběh únosu nevěsty z jedné svatby. Ale v podstatě jde hlavně o nezvyklou situaci, při které se v hokejovém baru setkávají tři mladé ženy.
4 fotografie

Zakázané uvolnění v poděbradském divadle. Tři herečky nabídnou hořkou komedii

Čtenář reportér
Denisa Nesvačilová
Televize Prima odvysílá na podzim hned tři nové seriály. Těšit se diváci mohou na Hořký svět, Dobré zprávy nebo Pálavu v hlavní roli s Denisou Nesvačilovou. Ta posledně jmenovaný seriál už dopředu neplánovaně zpropagovala tím, když se provalilo, že se při jeho natáčení sblížila s režisérem a scenáristou Petrem Kolečkem, který v tu dobu řešil krizi ve vztahu s modelkou Anetou Vignerovou. Po rozchodu režisér vztah s Nesvačilovou potvrdil, stejně tak i herečka. 

Denisa Nesvačilová je po nepříjemných zkušenostech ráda, že nebude hrát mrchu

Společnost
Seriál Pálava
Život zalitý sluncem. Podle producenta Tomáše Vicana vystihuje nový seriál Pálava právě tento podtitul. Novinka ode dneška vrací na obrazovky jižní Moravu. Mikulovský vinař a farmář Vican je specialistou na tvorbu z vinařského prostředí. Je podepsán pod trilogií Bobule, seriálem Vinaři, ale také úspěšnými filmy Lidice a Bajkeři. „Co je víc inspirující než víno a ženy?“ pokládá řečnickou otázku.

Seriál Pálava: Dvanáctidílná novinka láká na víno, slunce a pohodu

Film a televize
Adéla Laštovková Stodolová a premiéra Snu noci svatojánské na Letních shakespearovských slavnostech v Ostravě.
Režisérka, choreografka, tanečnice a performerka Adéla Laštovková Stodolová absolvovala pražskou Konzervatoř Duncan Centre a poté studovala pod vedením profesora Ctibora Turby na Katedře nonverbálního a komediálního divadla HAMU. V činoherním divadle se prosadila svými projekty v A Studiu Rubín, naplno o sobě pak dala vědět režiemi triptychu uváděném na Letní scéně Musea Kampa, přičemž poslední díl o Martě Kubišové zaznamenal značné úspěchy u diváků i odborné veřejnosti. V rozhovoru vzpomíná na svou cestu k režii, práci na projektu Letních shakespearovských slavností a na mnoho dalšího.
40 fotografií

Adéla Laštovková o cestě k Letním shakespearovským slavnostem

Volný čas
Diváci zaplnili ve středu večer sál Biografu Český ráj a stali se tak prvním publikem nového časosběrného dokumentu Každej ví kulový. "Byli jsme jen kluci na Husovce, kteří chtěli kapelu," uvedl film rodilý Jičíňák Michal Novotný alias Malátný alia Žibus.
/FOTO/ Na počátku byli dva kluci, kamarádi z jičínské základky na Husovce. "Pro mě to nikdy nebylo o slávě. Chtěli jsme kapelu, hrát hudbu, bavit se a sbalit nějaký holky," vzpomíná v jeden ze zakládajících členů a frontman kapely Chinaski Michal Malátný hned na začátku časosběrného dokumentu Každej ví kulový. Film vstupuje na plátna českých kin ve čtvrtek 26. května. Malátný, který se v Jičíně narodil jako Novotný a kamarádi mu neřekli jinak než Žibus, jej ale přivezl na středeční předpremiéru pro diváky jičínského Biografu Český ráj. "Kde jinde, než tady," dodal před promítáním ředitel jičínské kultury Pavel Nožička.
11 fotografií

Každej ví kulový. Malátný přivezl do Jičína předpremiéru dokumentu o Chinaski

Volný čas
Nový serisál s názvem Pálava - Život zalitý sluncem vzniká v těchto dnech na jižní Moravě. V úterý natáčeli herci ve valtických Úvalech.
/VIDEO, FOTO/ Jardovi padají na silnici kufry z rukou a v tom přijíždí se svým karavanem vtipálek Michal. Dva kamarádi z brněnských kolejí se setkávají na přelomu června a července na srazu přátel na Pálavě po pěti letech. Prvního hraje Patrik Děrgel, druhého Michal Isteník. „Mně tady takhle budeš vyhrávat za zadkem, jo?“ vítá Jarda svého kamaráda Michala.
21 fotografií

Isteník zdraví Děrgela: u Valtic začalo natáčení seriálu Pálava, podívejte se

Břeclavsko
Ilustrační foto
Tak už je znám i poslední postupující do jarních bodů do jedné ze skupin, kde se bude hrát o postup ze třetí třídy. Tím jsou fotbalisté Hořátve, kteří drželi všechny trumfy v rukách a pohlídali si svoji výhodu jednoho bodu před ostatními uchazeči o krok do „lepší“ tabulky. Doplnili tak patnáctku už známých týmů. Závěrečné kolo bylo velmi a velmi zajímavé. Gól dali gólman Janocsko, scénárista Petr Kolečko nebo jednašedesátiletý veterán Cempírek. A to nebylo zdaleka všechno…

III. třída: Postup Hořátve, branky Kolečka, gólmana Janocska a veterána Cempírka

Okresy
Herec Jiří Langmajer jako Luboš Hrouzek z Lajny
Populárnějšího hokejového kouče, než je Luboš Hrouzek ze seriálu Lajna, aby dnes v Česku jeden pohledal. Rád jej má i sám jeho představitel – Jiří Langmajer. „Hlavně si cením práce s režisérem Vláďou Skórkou a jeho týmem – ať už na Lajně, tak i na internetové sérii sKORO NA mizině. Moc mě baví,“ říká herec. V premiérové třetí řadě Lajny s podtitulem Zúčtování jej diváci Televize Seznam mohou vídat v těchto dnech.
5 fotografií

Jiří Langmajer: Mnoho let jsem byl naštvaný na všechno možné

Film a televize
Herečka Hana Vagnerová pobývala také ve Spojených státech.
Po dvou mimořádně úspěšných řadách míří na obrazovky další příběhy svérázných hrdinů ze seriálového hitu Lajna scenáristy Petra Kolečka, kreativního producenta Daniela Strejce a režiséra Vladimíra Skórky (Televize Seznam jej tentokrát připravila v koprodukci se slovenskou TV JOJ). Vedle hokejového kouče Luboše Hrouzka v podání Jiřího Langmajera v něm pochopitelně nemůže chybět ani jeho vyvolená Deniska, které s gustem propůjčuje tvář Hana Vagnerová.
7 fotografií

Hana Vagnerová: Snažila jsem se, aby Deniska z Lajny nebyla prvoplánová pipina

Film a televize
Jiří Bartoška.
Před kameru se už příliš vracet nechtěl, nakonec se objevil v roli filozofa Jana Patočky ve filmu Havel. Teď Jiří Bartoška dotáčí scény i v komedii Petra Kolečka Božský děda a doufá, že budou moci brzo pokračovat v divadelních zájezdech s komedií Divadla Kalich Moje hra. Nejvíc ho trápí omezení kulturního života kvůli pandemii a letošní osud karlovarského festivalu.
15 fotografií

Tři otázky pro Jiřího Bartošku: Nejvíc mi chybí jistota, říká prezident KVIFF

Film a televize
Obsluhoval jsem anglického krále (2006)
K úspěšným českým komediím posledních let patří jméno herečky Petry Hřebíčkové (40), a není tomu jinak ani u té nejnovější s názvem Štěstí je krásná věc, jejíž jarní premiéra se přesunula na léto. „Je to dobře vystavěná komedie o tom, jak chudí lidé přijdou nečekaně k penězům. Je jasné, že se ani chvíli nenudíte,“ říká o novince herečka.
12 fotografií

Herečka Petra Hřebíčková: Člověk si někdy umí v hlavě udělat pěkně nepěkně

Ženy
Dnes se koná rozloučení s výstavou Století trampingu. Ta definitivně skončí poslední srpnový den.
Dnes se bude sluníčko zřejmě trochu více schovávat, ale rozhodně nezůstávejte doma. Podívejte se na pár tipů z naší dnešní nabídky a třeba vám něco padne do noty.

Tipy na čtvrtek 27. srpna

Volný čas