Praha má nový unikát. První robotickou restauraci v Evropě

Zapomeňte na možnost si popovídat s barmanem o svých problémech. V restauraci, která je součástí centra Cyberdog, si objednáte přes mobilní aplikaci a objednávku vám doručí automaticky řízený vozík.

Zdroj: VLP

S nápadem přišli umělec David Černý a architekt Tomáš Císař. Inspirovali je roboti, kteří připravovali nápoje na zaoceánské lodi a roboti míchali drinky v Las Vegas.

Restaurace je součástí dvoupatrové budovy technologicko-informačního centra Cyberdog, které materiálem připomíná vesmírnou loď. Prostor je rozdělený na robotické pracoviště, vozíkovou dráhu a prostor s projekcí, kde se promítají ukázky ze světa technologií. Kapacita je více než 40 míst. Celkové náklady na realizaci objektu přesáhly 20 milionů Kč.

Když si chcete objednat, stačí zvolit svůj výběr přes mobilní aplikaci. Nabízí se celkem široká nabídka vín, ale i nealkoholických nápojů, chuťovek, polévek či sendvičů, které mají připomínat stravování astronautů. Nechybí ani dezerty a dětské speciality. Platit se dá bezhotovostně nebo po přivolání personálu hotově.

„Jsem přesvědčen, že za nějakou dobu budou restaurace s personálem patřit mezi výjimky,“ říká majitel Marcel Soural, který je přesvědčen, že roboti brzy nahradí lidskou práci.  

Související články